Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Visockis-Rubenis: "Viņu līderi nespēlēja savu spēli, jo mēs to neļāvām"

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Visockis-Rubenis: "Viņu līderi nespēlēja savu spēli, jo mēs to neļāvām"
Foto: Aivars Ķesteris, ventasbalss.lv

"Ventspils" galvenais treneris Arturs Visockis-Rubenis pēc komandas pirmās spēles FIBA Eiropas kausā, kurā ventspilnieki ar 95:77 pārspēja Vācijas "Medi Bayrauth", slavēja komandas agresivitāti un pieturēšanās spēles plānam.

- Vispirms jau esmu pateicīgs komandai un visiem citiem Ventspilī, kad šodien bija tā diena, kad varējām izcīnīt pirmo uzvaru ar manu klātbūtni arī Eiropā. Esmu ļoti lepns par savu komandu, par parādīto raksturu, agresīvo komandas spēli un to, ka mēs no pirmās minūtes līdz pēdējai tikai ar nelieliem kritumiem pieturējāmies pie spēles plāna. Atdevām 27 piespēles, pieļāvām 11 kļūdas, kuru varēja būt arī mazāk, bet mums tas jau ir labi. Ar to visu atnesām mūsu pilsētai pirmo Eiropas uzvaru.

Tā visa, kas sakrita šīs mača sākumā, pietrūka Čempionu līgas mājas spēlē pirmajās minūtēs?
- Jā, tā var teikt, bet ir tā, ka šajā laikā mēs esam auguši kā komanda, ir precīzāk sadalījušās lomas. Katrs zina, ko treneris no viņa gaida, treneris zina, ko sagaidīt no spēlētāja. Līdz ar to uz šo spēli mēs neiznācām tik sasaistīti un metieni lidoja precīzi. Domāju, tas daudz ir saistīts ar psiholoģiju.

Vai sagaidījāt no sāncenšiem to, uz ko bijāt gatavojušies? Bija arī pārsteigumi?
- Ļoti bijām gatavojušies spēlēt pret viņu līderiem, jo vietējā čempionātā daudz spēlēji tieši šie spēlētāji un arī guva daudz punktus. Šodien ar viņiem ļoti labi tikām galā, un domāju, tas bija tieši mūsu nopelns, ka viņi neparādīja savu spēli. Vācijā viņi tomēr spēlē citādāku basketbolu, ir daudz palīdzības un bumbas kustības. Bija svarīgi nedot iespēju viņu trīspunktu metējiem un ar to mēs šodien tikām galā. No malas varēja izskatīties, ka pārāk viegli ļāvām iemest pustālos metienus, bet tas bija mūsu spēles plāns un ar to mēs varējām sadzīvot. Galvenais bija neatdot viņu līderiem metienus no distances.

Bija brīži, kad pretinieki aizsardzībā darbojās ļoti agresīvi, pa diviem nāca virsū pat spēlētājam bez bumbas. Bijām kam tādam gatavojušies?
- Jā, bijām gatavi, bet, ja to izdara pietiekami agresīvi un pirmajā mirklī neesi sagatavojies, protams, var gadīties kļūdas. Bijām tam gatavojušies un cerējām tā iemest vieglos punktus, bet nedaudz visu sasteidzām un tā kļūdu bija vairāk, nekā brīžos, ka viņu mūs iespieda. Otrajā puslaikā jau spēlējām pacietīgāk, pozicionālāk un atradām nelīdzvērtīgu maiņu, tāpēc jau bija daudz labāk.

Jau kārtējo reizi uzreiz vairākiem spēlētājiem ir 10 un vairāk punktu. Tāds skats statistikā šosezon būs regulāri un tāda ir jaunā “Ventspils?
To redzēsim, bet es esmu tas diezgan naivai treneris, kurš tic komandas basketbolam. Tic tam, ka basketbols ir komandas spēle, un arī veidojot komandu, kārts netika likta uz vienu spēlētāju. Pirms spēles arī spēlētājiem teicu, ka katram komandā ir sava loma un katram ir jāsarūpē savs pienesums, lai varētu izcīnīt uzvaru.

Kad gaidāmi papildinājumi?
Šobrīd mēs par to nedomājam, bet, protams, redzams, ka Vess Vašpuns spēlē kā saspēles vadītājs , lai gan tas nav viņa īstais darbs. Šodien gan viņš teicami atrada deviņas piespēles, tomēr viņa galvenais darbs ir pašam būt agresīvākam uzbrukumā. Redzēsim, cik ātri pie mums atnāks šis saspēles vadītājs, bet šobrīd visi, kas mēs te esam, strādājam un cīnāmies.