Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Visockis-Rubenis: "Salūtu par šo uzvaru šaut nevajadzētu"

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Visockis-Rubenis: "Salūtu par šo uzvaru šaut nevajadzētu"
Foto: fiba.basketball

BK “Ventspils” galvenais Artūrs Visockis-Rubenis pēc piektās uzvaras FIBA Eiropas kausā uzslavēja savas komandas attieksmi un bumbas kustību, reizē arī norādot, ka tā paveikusi to, kas bija jāpaveic.

Artūrs Visockis-Rubenis, “Ventspils” galvenais treneris: “Mēs šodien izdarījām savu darbu. Paveicām to, kas bija jāpaveic, tāpēc nekādu 18. novembra salūtu nešausim. Bija aizraujošs uzbrukuma basketbols no abu komandu puses. Dodoties laukumā pēc zaudētām spēlēm, ir papildus motivācija pierādīt, ka esi no tā mācījies. Komanda devās spēlē ar lielu apņēmību un enerģiju, kas arī bija pats galvenais. Svarīgi bija, ka arī bumba šodien labi kustējās. Protams, pretinieks nebija tik stiprs, kā VEF, bet bumba kustējās izcili un katrs šāds pieskāriens bumbai deva arī enerģiju spēlēt aizsardzībā.”

Kā bija gatavoties šai spēlei, zinot, ka komandai nomainījies galvenais treneris un šī vadībā tika aizvadīta vien otrā spēle.
“Pārsvarā gatavojāmies tikai spēlētājiem, neskatījāmies taktisko zīmējumu, ko viņi spēlē, turklāt sadarbību ir tiešām maz. Viņi pārsvarā spēlē uz talantu, un kamēr laukumā bija amerikāņu spēlētāji, viņi to arī demonstrēja, sevišķi situācijās viens pret vienu. Savā ziņā ar to tikt galā nebija viegli, sevišķi, kad Klāvs Čavars ātri dabūja trīs piezīmes un nevarēja nocementēt groza apakšu, tāpēc viņiem sanāca arī viegli caurgājieni. Pirms spēles vairāk pētījām spēlētāju stiprās un vājās vietas, kā viņu apturēt, kas nemainās, neatkarīgi no trenera.”

Vai jau sākat sekot līdzi tam, kas notiek citās grupās, kas var trāpīties otrajā posmā?
“Jā, paskatīsimies. Tā kā esam nodrošinājuši pirmo vietu vietu grupā, tad otro posmu sāksim ar mājas spēli, bet, kas tur nāks pretī, vēl jau pilnīgi skaidrs nav. Protams, otrajā raundā būs daudz spēcīgāki pretinieki, komandas, kas arī uzvarējušas savās grupās, un būs daudz nopietnāk jāgatavojas. Ļoti ceru, ka kaut kad arī sanāks uzspēlēt kādu spēli pilnā sastāvā, kas šosezon nav izdevies.”

Kāda ir situācija ar komandas lazareti? Šodien nebija arī Zaķa, bet kad kāds no spēlētājiem varētu atgriezties?
“Priecājos, ka Kristaps Gludītis ir papildinājis komandu, jo jau kādu laiku nevar spēlēt Vess Vašpuns un Mārcis Vītols, un nav arī precīzi zināms, cik ilgi viņi būs ārā. Man, kā trenerim, tā informācija ir šāda: vēl divas nedēļas. Taču, kad paiet divas nedēļas, izrādās, ka vajag vēl divas, un tā es dzīvoju no vienām divām nedēļām uz nākamajām. Protams, šādā situācijā Kristapam būs iespēja sevi parādīt un palīdzēt komandai. Zaķim ir hroniska vaina, ko vajag nedaudz apārstēt, bet ceram, ka uz Eiropas kausa otro apli viņš būs gatavs atkal palīdzēt. Kas attiecas uz pārējiem, precīzi pateikt nav iespējams.”

Nikolass Papadopluss, APOEL galvenais treneris: “Vispirms jāsveic “Ventspils” komanda, kas, būsim godīga, ir daudz labāka par mums. Tā ir labi organizēta, spēlētāji precīzi zina, kas katram laukumā ir jādara, un es gribētu novēlēt tai veiksmi nākotnē. Ja runājam par mums, tad es ar komandu esmu vien četras dienas, un ir vēl jāpaveic liels darbs, lai mēs varētu izskatīties pēc labas komandas, kurai ir lieli mērķi vietējā čempionātā.”