Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Rytas" Radoševiču nomaina ar citu horvātu Zubčiču

Andrejs Siliņš

"Rytas" Radoševiču nomaina ar citu horvātu Zubčiču
Jānis Blūms joprojām Viļņā, Leons Radoševičs (fonā) - jau Milānā
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Jāņa Blūma pārstāvētā Lietuvas basketbola kluba Viļņas "Lietuvos Rytas" vadība pastiprinājusi komandas sastāvu ar 23 gadus veco horvātu centru Tomislavu Zubčiču, kurš iepriekš spēlēja Zagrebas "Cibona" vienībā dzimtenē.

Jau vēstījām, ka Blūma pārstāvētajā klubā notiek zināmas izmaiņas - iepriekš tika papildināta saspēles vadītāja pozīcija, bet tagad atrasts aizstājējs iepriekš atdotajam Leonam Radoševičam centra pozīcijā. Atlētiskais Radoševičs sezonas ievadā tika īrēts no Milānas "Emporio Armani" vienības, taču itālieši vēlējās atgūt sastāvā horvātu centru jau šosezon. Tā kā vairāki garā gala spēlētāji guvuši savainojumus, steidzami bija jāmeklē palīgs arī piektā numura pozīcijā.

Tas atrasts turpat, kur Radoševičs - Horvātijā. Radoševiča vienaudzis Tomislavs Zubčičs līdz šim pārstāvēja Zagrebas "Cibona" vienību. "Viņa un Radoševiča spēles stils ir stipri līdzīgs. Viņš ir draftēts un noteikti var palīdzēt uzreiz. Ceram, ka Tomislavs pilnībā kompensēs Radoševiča zaudēšanu un ienesīs komandā jaunu enerģiju," par 212 centimetrus garo Zubčiču labus vārdus teic "Rytas" menedžeris Martins Purlis.

Līdz šim Adrijas līgā šajā sezonā Zubčičs "Cibona" rindās vidēji spēlē guva 9,8 punktus, izcīnīja četras atlēkušās bumbas un atdeva 1,7 rezultatīvas piespēles. Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) draftā pirms gada ar 56. numuru Zubčiču draftēja Toronto "Raptors".

Radoševi