Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

VTB līgas Zvaigžņu spēlē Pasaules komanda apspēlē Krievijas komandu

Andrejs Siliņš

VTB līgas Zvaigžņu spēlē Pasaules komanda apspēlē Krievijas komandu
VTB līgas Zvaigžņu spēles dalībnieki 2019. gadā. Foto: Sputnik / Scanpix

Svētdien Maskavā VTB Vienotās Basketbola līgas Zvaigžņu spēlē Pasaules komanda ar rezultātu 118:115 apspēlēja Krievijas komandu.

Spēle norisinājās Maskavā esošajā VTB Arēnā, kas tikai nesen atvērta. Tā klātienē sapulcēja 11 600 līdzjutējus, kas skatījās spēli, vēroja trīspunktnieku un "Slam Dunk" konkursus, kā arī izklaides šovus. Pašā spēlē uzvaru izcīnīja Pasaules komanda, kas pieveica Krievijas spēlētāju veidoto komandu ar 118:115.

Uzvaras grozu no tālienes guva "Nizhny Novgorod" amerikāņu aizsargs Kendriks Perijs 11 sekundes pirms beigām. Atlikušajā laikā Krievijas komanda izspēlēja bumbu līdz trīspunktnieku konkursa uzvarētājam Vitālijam Fridzonam, kurš gan savu tālmetienu nerealizēja, Pasaules komandai noturot panākumu.

Rezultatīvākie Pasaules komandā bija amerikānis Dorels Raits un spānis Serhio Rodrigess, abi gūstot pa 20 punktiem. Krievijas zvaigžņu komandā ar 30 punktiem izcēlās Andrejs Voroncevičs, kurš trāpīja 13 no 17 izmestajiem metieniem no spēles.

Viens no spēles tiesnešiem bija Latvijas labākais tiesnesis Oļegs Latiševs.

Jau iepriekš vēstījām, ka trīspunktu metienu konkursā piedalījās arī latviešu aizsargs Artis Ate no "VEF Rīga", priekšsacīkstēs gūstot 18 punktus, bet pārspēlēs par iekļūšanu finālā 30 sekundēs savācot 11 punktus un finālam nekvalificējoties.

"Slam Dunk" konkursā uzvaru izcīnīja "Khimki" krievu aizsargs Vjačeslavs Zaicevs, finālā pārspējot "Nizhny Novgorod" aizsargu Kendriku Periju. Vēl konkursā piedalījās "Lokomotiv Kuban" baltkrievu uzbrucējs Vitālijs Liutičs un "Kalev/Cramo" igauņu uzbrucējs Janari Jūesārs.

2017. gadā, kad Zvaigžņu spēle norisinājās Sočos, "Slam Dunk" konkursā uzvaru svinēja latviešu uzbrucējs Jānis Timma, kurš pārstāvēja Sanktpēterburgas "Zenit" vienību. Pagājušogad Sanktpēterburgā trīspunktnieku konkursa finālā tika Kristaps Janičenoks no VEF.

     [+] [-]

, 2019-02-17 21:01, pirms 5 gadiem
Kā pie velna es šito palaidu garām?

     [+] [-]

, 2019-02-17 21:20, pirms 5 gadiem
Cik spēlētāji no VEF piedalījās?

  -1 [+] [-]

, 2019-02-17 21:48, pirms 5 gadiem
uzraksta ka Ate netika finala ,bet uzvaretaju nenosauc

     [+] [-]

, 2019-02-18 15:30, pirms 5 gadiem
elanss rakstīja: uzraksta ka Ate netika finala ,bet uzvaretaju nenosauc
Ate VTB līgas trīspunktnieku konkursa pārspēlēs...
';