Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Ate VTB līgas trīspunktnieku konkursa pārspēlēs netiek finālā, uzvar Fridzons

Andrejs Siliņš

Ate VTB līgas trīspunktnieku konkursa pārspēlēs netiek finālā, uzvar Fridzons
Artis Ate. Foto: VEF Rīga

Latvijas basketbola kluba "VEF Rīga" uzbrūkošais aizsargs Artis Ate svētdien Maskavā VTB Vienotās Basketbola līgas Zvaigžņu spēlē trīspunktnieku konkursā iemeta 18 un 11 punktus, finālam nekvalificējoties.

Trīspunktnieku konkursā piedalījās četri spēlētāji - amerikāņu uzbrucējs Dorels Raits ("Lokomotiv Kuban", sezonā 44,44% - 6. vieta līgā), latviešu aizsargs Artis Ate (VEF, sezonā 37,29% - 23. vieta), igauņu uzbrucējs Kristians Kitsings ("Kalev/Cramo", sezonā 52,46% - 2. vieta) un krievu aizsargs Vitālijs Fridzons ("Lokomotiv Kuban", sezonā 47,62% - 4. vieta).

Priekšsacīkstēs Raits un Ate sameta pa 18 punktiem katrs, Fridzons, pateicoties pēdējai divpunktu bumbai, sasniedza rezultātu 19, bet Kitsingam 16 punkti. Līdz ar to Fridzons kā pirmais kvalificējās finālam, bet Raitam un Atem tika dotas 30 sekundes, lai vēlreiz cīnītos par vietu finālā. Raits sameta 12 punktus, bet Ate - par punktu mazāk. Līdz ar to Artim konkurss noslēdzās pirms fināla.

Finālu ar sliktu rezultātu sāka Raits, minūtes laikā sakrājot tikai 11 punktus. Fridzons savā piegājienā sasniedza 17, ar ko šoreiz pietika pārliecinošai uzvarai konkursā.

Pagājušā gada VTB līgas Trīspunktnieku konkursā piedalījās VEF spēlētājs Kristaps Janičenoks, iekļūstot finālā, taču tur piekāpjoties "Lokomotiv Kuban" uzbrucējam Raienam Brokofam, kurš šobrīd ir Kristapa Porziņģa komandas biedrs Dalasas "Mavericks" rindās.

     [+] [-]

, 2019-02-17 17:41, pirms 5 gadiem
kādā sakarā ate tur tika....vienā spēlē tik ja nemaldos, kaut kādus vairākus ielika, pārējās labi ja pa 2 ne vairāk...un 23 vieta līgā arī iespārda
Slēpts komentārs: Real Rebel
Slēpts komentārs: Real Rebel

  +1 [+] [-]

, 2019-02-17 17:54, pirms 5 gadiem
Real Rebel rakstīja: tak, kāda tev starpība, ka čīksti par to?
Eu jaunupa kranci. Atsienies slimniek tak....sēdi laukos un turpini fanot par tiem invalīdiem

  -4 [+] [-]

, 2019-02-17 18:03, pirms 5 gadiem
markkomartins rakstīja: Eu jaunupa kranci. Atsienies slimniek tak....sēdi laukos un turpini fanot par tiem invalīdiem
Bet ut čīksti par pavisam svešu cilvēku, tad nu vienīgais krancis man šķiet tu esi un ja viņu sauc par invalīdiem, kas ir parējie klubi, nemaz nerunājot par mūsu izlases spēlētajiem utt.

  +3 [+] [-]

, 2019-02-17 19:36, pirms 5 gadiem
Real Rebel rakstīja: Bet ut čīksti par pavisam svešu cilvēku, tad nu vienīgais krancis man šķiet tu esi un ja viņu sauc par invalīdiem, kas ir parējie klubi, nemaz nerunājot par mūsu izlases spēlētajiem utt.
Tas par tiem invalīdiem ir stulbi, bet tajā pat laikā - neizpratni kāpēc uzaicināts tieši Ate var saprast. Ne viņš superpopulārs, ne regulāri iemet uzvaras grozus, ne top spelētājs precizitātē, ne izmet visvairāk metienus. Ja tāpēc, lai letiņiem būtu interese par ZS, loģiskāk būtu piedāvāt Janičam vai Blūmam - apmēram kā NBA ar Novicki.

  -1 [+] [-]

, 2019-02-17 19:54, pirms 5 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: Tas par tiem invalīdiem ir stulbi, bet tajā pat laikā - neizpratni kāpēc uzaicināts tieši Ate var saprast. Ne viņš superpopulārs, ne regulāri iemet uzvaras grozus, ne top spelētājs precizitātē, ne izmet visvairāk metienus. Ja tāpēc, lai letiņiem būtu interese par ZS, loģiskāk būtu piedāvāt Janičam vai Blūmam - apmēram kā NBA ar Novicki.
Pa lielam, Ate ir top spēlētājs tieši trīņos. Pērn viņš, regulārajā sezonā, bija otrs precīzākais tālmetienu izpildītājs. Šosezon viņu diezgan iegāza komandas sliktā koplektācija, jo nereti bija sasteigti metieni jāizpilda, bet tagad jau viņam procents ceļas uz augšu. Pie tam, ja tagad daudz nejaucu, viņš arī VEF precīzākais snaiperis ir. Tas ir, ņemot kopā gan Lat-Est, gan VTB