Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

VEF pretinieki "Cmoki" pastiprinās ar bijušo Ventspils aizsargu Brazeltonu

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

VEF pretinieki "Cmoki" pastiprinās ar bijušo Ventspils aizsargu Brazeltonu
Tairons Brazeltons cīņā pret Sandi Valteru
Foto: www.lkl.lt

Baltkrievijas čempioni "Cmoki Minsk" ceturtdien, 16. janvārī, noslēdza līgumu ar amerikāņu saspēles vadītāju Taironu Brazeltonu (Tyrone Brazelton), kuru plānots pieteikt startiem VTB līgā un Eiropas Izaicinājuma kausa izcīņā. "VEF Rīga" basketbolisti Minskā viesosies 19. janvārī.

Brazeltons no 2006. līdz 2008. gadam pārstāvēja “Western Kentucky University” komandu, kuras sastāvā noslēdza studentu basketbola karjeru. Pašreiz WKU rindās spēlē centra spēlētājs Aleksejs Rostovs, savukārt Brazeltons sesto gadu spēlē profesionāli. Studiju gados par viņa draugu kļuva pašreizējais “Memphis Grizzlies” spēlētājs Kortnijs Lī.

Par amerikāņa pirmo darbavietu Eiropā kļuva basketbola klubs “Ventspils”, kur viņš spēlēja kopā ar Artūru Bērziņu. 2009. gada sezonā Brazeltons deviņās Latvijas Basketbola līgas spēlēs vidēji 24:39 minūtēs guva 10,6 punktus un izdarīja 3,8 rezultatīvas piespēles. Pēc neiekļūšanas Eiropas Izaicinājuma kausa “Top 16” turnīrā, Brazeltons pievienojās Eirolīgas klubam “Asseco Prokom Gdynia”

Karjeras turpinājumā amerikāņu aizsargs spēlēja Vācijā, Ukrainā, Irānā un Lietuvā, jauno sezonu iesākot Ķedaiņu “Nevežis” sastāvā (LKL 8-8, #6). Astoņās LKL spēlēs Brazeltons vidēji 31:27 minūtēs sameta 16,8 punktus, izdarīja 4,5 rezultatīvas piespēles, izprovocēja 4,9 piezīmes, kļūdījās 3,0 reizes un pārķēra 2,1 bumbu.

Par Brazeltonu interesējās trīs VEF konkurenti – Mariupoles “Azovmash”, Klaipēdas “Neptūnas” un “Cmoki”. Spēlētājs atsaucās Minskas piedāvājumam. “Esmu gatavs kļūt par līderi, uzņemoties saspēles vadītāja pienākumus.”

Izmantotie resursi:
bc-tsmoki.by

  -1 [+] [-]

, 2014-01-16 15:04, pirms 10 gadiem
Ui, ka tikai VEFiņam nesanāk tāpat kā somiem vakardien...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-01-16 16:27, pirms 10 gadiem
Cmoki nav nekāds joks, bet vai viņiem vajadzīgs kārtējais melnis klāt pie kādiem 3 jau esošajiem? Turklāt, kuram ir deķa vilcēja tendence.. nezinu, nezinu, menedžer.

Starp citu, Ventspils bijušie melņi kotējas. Ja nemaldos bija tāds Bernards Kings, kas Doņeckā labi griež un komanda uzņem apgriezienus.

     [+] [-]

, 2014-01-16 18:00, pirms 10 gadiem
Redzēju pagājušajā gadā dažas spēles Ukrainas līgā viņu.
Labs spēlētājs, Ventspilij vajadzētu tāda tipa saspēlnieku ar labu caurgājienu. Varbūt spētu mainīt komandu, pastiprināt. Jo līdzšinējie pirkumi nav neko devuši. Un būtu kāds mazāks spēlētājs par 1.95 cm, ar labu caurgājienu, jo citādi nav spēlētāju kas var izveidot situācijas. Valteram nebūs jadriblē un jāmeklē metieni, tāpat Laksa utt - viņi var iemest, bet trenerim ir jānogādā spēlētajiem buma tajās vietās no kurām viņiem patīk mest !!! Tas ir ļoti svarīgi, metiens pēc dribla, pēc Pick N rola utt... katram ir savas stiprās puses!
Protams, ko viņš varēs izdarīt VTB redzēs- ir tomēr nedaudz cits līmenis, kā tikai Ukrainas līga.