Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

ULEB Eirokauss trešo gadu pēc kārtas bez Latvijas komandām

Emils Ozerinskis

ULEB Eirokauss trešo gadu pēc kārtas bez Latvijas komandām
Paņevežas "Lietkabelis" veterāns Mindaugs Lukausks
Foto: Karolio Kavolelio /eurocupbasketball.com

Trešdien, 14. jūnijā publicēts Eiropas otrā spēcīgākā klubu turnīra - ULEB Eirokausa dalībnieku saraksts 2017./2018. gada sezonai. Starp 24 pamatturnīra dalībniecēm trešo gadu pēc kārtas nav Latvijas komandu.

Pirms dažām dienām tika publicēts Eirolīgas komandu saraksts nākamajai sezonai. Eiropas spēcīgākā klubu turnīra sastāvā nomainījās trīs komandas. Visas trīs Eirolīgu pametušās komandas - Kazaņas "Unics", Stambulas "Darussafaka" un Stambulas "Galatasaray" jaunajā sezonā spēlēs tieši ULEB Eirokausā, pastiprinot turnīru ar Eirolīgas pieredzi guvušiem spēlētājiem.

Eirokausa dalībnieču sarakstā ir 24 komandas, kuras pārstāv 12 valstis. Visvairāk, pa trīs, komandu pārstāvēs Vāciju, Franciju, Turciju, Itāliju un Krieviju. Divu komandu pārstāvniecība būs Lietuvai un Spānijai, bet pa vienai komandai Eirokausā piedalīsies no Melnkalnes, Horvātijas, Izraēlas, Serbijas un Andoras. Latvijas basketbola līdzjutēji savās mājās Eiropas otrā spēcīgākā turnīra spēles atkal neredzēs. "VEF Rīga" un "Ventspils" pēdējo reizi šajā turnīrā spēlēja 2014./2015. gada sezonā. Rīdzinieki starptautisko pieredzi gūst Krievijas atklātajā čempionātā, kamēr Kurzemes komanda izlēmusi par labu spēlēšanai pērn izveidotajā FIBA Čempionu līgā, kas objektīvi ir trešais spēcīgākais starptautiskais turnīrs Eiropā.

Eirokausa regulārajā turnīrā piedalīsies 24 komandas, kas sadalītas grupās pa astoņām. Pamatturnīra 16 spēcīgākās vienības iekļūs otrajā grupu turnīra fāzē, kur četrās grupā pa četrām komandas cīnīsies par izslēgšanas spēlēm. Ceturtdaļfinālā, pusfinālā un finālā spēles tiks aizvadītas līdz trīs panākumiem. Čempionāta uzvarētājai būs iespēja iekļūt Eirolīgā.

Eirokausa komandas 2017./2018. gada sezonai

KomandaKomandaKomandaValsts
ALBA BerlinFC Bayern MunichRatiopharm UlmVācija
ASVEL Lyon VilleurbanneLimoges CSPParis LevalloisFrancija
Darussafaka IstanbulGalatasaray Odeabank IstanbulTofas BursaTurcija
Dolomiti Energia TrentoFiat TurinGrissin Bon Reggio EmiliaItālija
Lokomotiv Kuban KrasnodarUnics KazanZenit St PetersburgKrievija
Lietkabelis PanevezysLietuvos Rytas VilniusLietuva
Herbalife Gran Canaria Las PalmasRETAbet Bilbao BasketSpānija
Buducnost VOLI PodgoricaMelnkalne
Cedevita ZagrebHorvātija
Hapoel Bank Yahav JerusalemIzraēla
Partizan NIS BelgradeSerbija
MoraBanc AndorraAndora

Izmantotie resursi:
Sportando

     [+] [-]

, 2017-06-14 18:54, pirms 7 gadiem
Lol, pat Lietkabelis ir

  +3 [+] [-]

, 2017-06-14 19:24, pirms 7 gadiem
Ko ko,cienījamo un visu respektējamo klubu Eiropā Vefu neuzaicināja,ai ai ai,kā tad tā,bet viens te visu laiku bļauj ar putām uz lūpāmka šos tur baigi respektē un ciena.

  -1 [+] [-]

, 2017-06-14 20:35, pirms 7 gadiem
uz so turniru nevienu neaicina klubs pats piesakas un tiek izvertets laikam jau VEFam izdevigak ir braukat pa Krievijas arem neviss spelet Eiropa tada ir kluba valdes nostaja savukart Puzes mazais virelis sim turniram maku vala never parak dargi iznak FIBA turnirs ir krietni letaks

  -2 [+] [-]

, 2017-06-14 21:13, pirms 7 gadiem
maikls19 rakstīja: Ko ko,cienījamo un visu respektējamo klubu Eiropā Vefu neuzaicināja,ai ai ai,kā tad tā,bet viens te visu laiku bļauj ar putām uz lūpāmka šos tur baigi respektē un ciena.
mazie bērni nomierinieties, sen jau ir zināms, ka VEF vārds labā nozīmē ir eiropā zināms, gan aģentūras, gan klubu organizācijas labi atsaucas, tas, ka jums tas nepatīk un cenšaties izsapņot citu realitāti nekādi nemaina šo...Tāpēc to murgu variet reiz pārstāt un uzvesties normāli?