Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Kiriļenko pirmo reizi atzīts par Eirolīgas MVP

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Kiriļenko pirmo reizi atzīts par Eirolīgas MVP
Andrejs Kiriļenko
Foto: AFP/Scanpix

Maskavas CSKA uzbrucējs Andrejs Kiriļenko atzīts par "Turkish Airlines" Eirolīgas 2012. gada basketbola sezonas vērtīgāko spēlētāju. Kopā ar Kiriļenko sezonas simboliskajā piecniekā iekļauti "Panathinaikos" saspēles vadītājs Dimitris Diamantidis, "Olympiacos" aizsargs Vasilis Spanulis, garie spēlētāji Erazems Lorbeks no "FC Barcelona" un Nenads Krstičs no CSKA.

Kiriļenko Eirolīgā atgriezās pēc 11 gadu pārtraukuma – 2001. gadā viņš CSKA sastāvā spēlēja toreizējās Suprolīgas “Četru Finālā”. Maskaviešu sastāvā Kiriļenko izcēlās, sākot no pirmajām spēlēm, oktobrī tiekot atzīts par turnīra vērtīgāko spēlētāju.

Uzbrucējs nopelnījis labāko lietderības koeficientu (24.1), izcīnījis vidēji 7,2 atlēkušās bumbas un bloķējis 1,87 pretinieku metienus. Bumbu pārtveršanā Kiriļenko ir otrā vieta (1,53), turklāt viņš ir vienīgais spēlētājs līgā, kurš punktu gūšanā, atlēkušo bumbu vākšanā, pārtveršanā un bloķēšanā spējis iekļūt labāko desmitniekā.

Kiriļenko saņēma 2012. gada sezonas labākā aizsarga balvu, tika iekļauts Eirolīgas simboliskajā piecniekā un parādīja teicamu sniegumu uzbrukumā. “Play-off” spēlēs viņš vidēji guva 17,5 punktus, izprovocēja ceturto lielāko skaita pretinieka piezīmju (5,1) un nopelnīja tiesības izpildīt 4,6 soda metienus. Svētdien Kiriļenko būs iespēja izcīnīt pirmo Eirolīgas titulu karjerā. CSKA centīsies turnīrā uzvarēt septīto reizi, savukārt “armijnieku” pretinieki “Olympiacos” cīnīsies par otro trofeju.

2011. gada sezonā par Eirolīgas vērtīgāko spēlētāju kļuva “Panathinaikos” aizsargs Dimitris Diamantidis. Kopā ar “zaļajiem” viņš izcīnījis trīs Eirolīgas titulus (2007, 2009, 2011), astoņas reizes pēc kārtas uzvarējis Grieķijas čempionātā, sešas reizes atzīts par Eirolīgas labāko aizsargu un trešo reizi iekļauts turnīra simboliskajā piecniekā.

Spēlē par trešo vietu “Panathinaikos” sacentīsies pret “FC Barcelona”. Vienu no medaļu spēlēm tiesās Oļegs Latiševs.

Izmantotie resursi:
Turkish Airlines Euroleague - Welcome to...

  +3 [+] [-]

, 2012-05-13 12:47, pirms 12 gadiem
"Panathinaikos" saspēles vadītājs Dimitris Diamantidis, "Olympiacos" aizsargs Dimitris Diamantidis"- kā te čalis griež pa divam komandām! Kā vel tur krunku?

  +3 [+] [-]

, 2012-05-13 12:50, pirms 12 gadiem
Raimis969x rakstīja: "Panathinaikos" saspēles vadītājs Dimitris Diamantidis, "Olympiacos" aizsargs Dimitris Diamantidis"- kā te čalis griež pa divam komandām! Kā vel tur krunku?
tieši to pašu citātu gribēju ierakstīt!

Malacis, Māri!

  +2 [+] [-]

, 2012-05-13 13:09, pirms 12 gadiem
AK47 istaa vieta ir NBA par zemu ir Eiroliigas liimenis!