Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Ivkovičs: "Kad zaudējām ar -19, teicu puišiem, ka varam uzvarēt"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Ivkovičs: "Kad zaudējām ar -19, teicu puišiem, ka varam uzvarēt"
Dušans Ivkovičs
Foto: AFP/Scanpix

"Ceturto ceturtdaļu ir grūti izskaidrot. Kādā brīdī pēc diviem soda metieniem biju gatavs prasīt minūtes pārtraukumu. Negaidīju, ka tik pieredzējis spēlētājs kā Šiškausks aizmetīs garām. CSKA zaudēja ar cieņu. Visi spēlētāji mūs apsveica," otro reizi karjerā ar Pirejas "Olympiacos" uzvarot Eirolīgā, teica basketbola treneris Dušans Ivkovičs.

1997. gada sezonā trenera vadītais “Olympiacos” uzvarēja visos turnīros, Romā pirmo reizi triumfēja Eirolīgā un izcīnīja vienīgo “triple crown” kluba vēsturē. Dažus gadus vēlāk Ivkovičs trīs reizes aizveda CSKA līdz Eirolīgas “Četru Finālam”, taču līdz augstākajam pakāpienam aizsniedzās pēc atgriešanās Grieķijā.

CSKA galvenais treneris Jons Kazlausks 1999. gadā uzvarēja Eirolīgā kopā ar Kauņas “Žalgiri” un svētdien bija tuvu otrajam triumfam. Grieķu jauno spēlētāju sniegums, pēdējās divpadsmit minūtes uzvarot ar 28:8, ļāva “Olympiacos” veikt neticamāko atspēlēšanos Eirolīgas finālu vēsturē.

“Pirmajā ceturtdaļā guvām 7 punktus un 7 reizes kļūdījāmies,” pēc uzvaras finālā teica basketbola akadēmiķis “Duda” Dušans Ivkovičs. “Kļūdas mūs nogalināja. Zinājām, ka pret CSKA būs ļoti grūti iemest 80 punktus. Spēlē pret Barselonu neatļāvām pretiniekiem gūt vairāk par 64 punktiem, tāpēc mūsu mērķis pret CSKA bija ierasto 85 punktu vietā neatļaut viņiem iemest vairāk par 70-75. Uzbrukumā klājās grūti. Kad sākām spēlēt ātrāk, izmantojot jaunos spēlētājus, kļuva labāk. Teicu viņiem, ka tā jāturpina.”

Divdesmit astotajā minūtē rezultāts kļuva 34:53 CSKA labā. Taču “sarkanie” (Pirejas kluba iesauka) nepadevās. “Atceros, ka brīdī, kad starpība bija 19 punkti, teicu: “Aiziet, puiši, jūs varat viņus uzvarēt. Tā ir mūsu spēle.” Pēc trīs ceturtdaļām samazinājām starpību līdz 13 punktiem. Spanulis bija lielisks, nesavtīgs. Mums veicies, ka viņš ir komandas līderis. Jāuzslavē Eisiju Lavu, kurš nospēlēja atbildīgi. Visi mūsu spēlētāji bija izsalkuši.”

CSKA prezidents Andrejs Vatutins pēc komandas zaudējuma bija neapmierināts ar sasniegto rezultātu. “Ir labs teiciens: līdzjutība ir bez maksas, skaudību jānopelna. Šodien skaudību nenopelnījām – mums jutīs līdzi. Tas galīgi nav tas, ko gribējām. Atbraucām uzvarēt Eirolīgā un grūti objektīvi novērtēt to, kā, esot vadībā ar 20 punktiem, zaudējām.”

“Pateicos visiem puišiem. Uzskatu, ka, savācot komandu gandrīz no nulles, iekļūšana finālā ir panākums. Taču CSKA klubā zaudējums finālā nevar tikt uzņemts citādi kā Visuma katastrofa. Pirms sezonas beigām vainīgos nemeklēsim. Atgriezīsimies Maskavā un mēģināsim uzvarēt Krievijas čempionātā.”

“Spēles pavedienu sākām zaudēt otrās ceturtdaļas beigās, kad puiši sāka spēlēt individuālāk,” teica CSKA galvenais treneris Jons Kazlausks. “Nebijām disciplinēti, sākām runāt ar tiesnešiem un tad zaudējām spēli. CSKA vienmēr cenšas uzvarēt visos turnīros. Nezinu, vai bijām pietiekami labi, lai to paveiktu. Ja neuzvaram vienā no turnīriem, nevaru teikt, ka bijām slikti. Spēles sākumā Teodosičs nospēlēja lieliski. Viņš palīdzēja panākt izrāvienu un beigās viņam bija jākontrolē komandu. “Olympiacos” ir jauna un ļoti bīstama komanda. Kad Spanulis tika nomainīts, viņiem nebija, ko zaudēt. Viņi pieņēma lielus lēmumus un iemeta daudzus svarīgus metienus. Mūsu lielākā problēma bija, ka no sešiem pēdējiem soda metieniem iemetām tikai divus.”

Izmantotie resursi:
Turkish Airlines Euroleague - Welcome to...

  +4 [+] [-]

, 2012-05-14 18:21, pirms 12 gadiem
ar taadu sastaavu taa zaudeet ir jaamaak...

  +2 [+] [-]

, 2012-05-14 19:42, pirms 12 gadiem
spēlētāji sāka svinēt uzvaru ceturtās ceturdaļas sākumā.
Tā vietā, lai izlaistu rezervistus, kuri varētu parādīt savu mūža labāko spēli, ciskas spēlēja ar sākumsastāvu.
Un neviens negaidīja, ka ciskas pēdējās trīs minūtēs punktus gūs tikai ar dažiem sodiņiem. Un tos pašus pat nevarēja iemest.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-05-15 09:26, pirms 12 gadiem
Tieši uz soda metienu līnijas tiek izcīnīti tituli...