Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Vujoševičs: "Eirolīga apsolījusi Belgradai vietu turnīrā uz 10 gadiem"

Andrejs Siliņš

Vujoševičs: "Eirolīga apsolījusi Belgradai vietu turnīrā uz 10 gadiem"
Duško Vujoševičs. Foto: AFP / Scanpix

Leģendārais melnkalniešu basketbola speciālists Duško Vujoševičs zina atbildi uz jautājumu, kāpēc Belgradas "Partizan" klubs nepieņēma vilinošu FIBA piedāvājumu pievienoties Čempionu līgai un paliks ULEB Eirokausā.

"Ir [Eirolīgas vadītāja Žordi] Bertomeu apsolījums, ka viena komanda no Belgradas saņems ilgtermiņa licenci, sākot ar 2021./2022. gada sezonu. FIBA ir vienīgā jebkura sporta veida jumta organizācija, kas pazaudējusi spēcīgāko klubu turnīru. FIBA pozīcija Eiropas basketbolā ir viņu pašu vaina. Man jau ir apnicis šis stāsts," sacīja Vujoševičs.

""Partizan" bija pieklājīgs piedāvājums no FIBA, bet tas ļautu "Crvena Zvezda" tikt pie [Eirolīgas] licences. Tagad tās ieguvēja joprojām nav skaidra. Viņiem bija jāatsaka šim piedāvājumam, lai nezaudētu sacensību pēc vietas augstākās kvalitātes Eiropas turnīrā, kur "Partizan" jābūt gan savu tradīciju, gan visa pārējā dēļ," savu uzskatu pauda treneris.

Pats Vujoševičs ilgus gadus un vairākkārt vadījis "Partizan", un 2010. gadā ieveda komandu Eirolīgas "Final Four". No pagājušās sezonas Vujoševičs ir galvenais treneris-koordinators rumāņu klubā Klužas-Napokas "U-Banca Transilvania", ko aizvadītajā sezonā pārstāvēja latviešu basketbolists Artis Ate. Arī jaunajā sezonā Vujoševičs turpinās veikt savus pienākumus Rumānijas klubā.

"Crvena Zvezda" arī nākamajā sezonā piedalīsies Eirolīgā, bet "Partizan" vadība atklāti pozicionējusi vēlmi atgriezties Eirolīgā. Aizvadītajā sezonā Belgradas klubs, ko pārstāvēja Latvijas izlases uzbrucējs Žanis Peiners, bija Adrijas līgas labākā komanda un viena no ULEB Eirokausa favorītēm. Vujoševičs arī nosodījis Andrea Trinkjēri par priekšlaicīgu komandas galvenā trenera amata pamešanu.

Izmantotie resursi:
https://sport.blic.rs/