Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Kuksiks: "Jāsāk viss no nulles"

Andrejs Siliņš

Kuksiks: "Jāsāk viss no nulles"
Rihards Kuksiks
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

"Trenējos no 23 līdz 2 naktī, līdz ar to arī gulēšanas režīms bija citādāks," laiku, darbojoties individuāli pirms pievienošanās Rīgas VEF, sarunā ar Sportacentrs.com atcerējās Latvijas valstsvienības uzbrucējs Rihards Kuksiks, kura debija Latvijas čempionvienības rindās varētu būt sagaidāma jau svētdien Arēnā Rīga pret Maskavas CSKA.

"Nupat aizvadīju trešo treniņu ar komandu," sazvanīts neilgi pēc vakara nodarbības, sacīja VEF jaunieguvums Rihards Kuksiks. "Vakar un šodien jau spēlējām pieci pret pieci, treniņi bija kvalitatīvi, viss kārtībā. Šie bijuši vieni no grūtākajiem treniņiem pēdējā gadā, bet pēc traumām vienmēr tā ir. Ceru, ka svētdien jau spēlēšu. Redzēsim, pagaidām vēl neesmu 100% vesels. It kā viss kārtībā, bet fiziski neesmu pašā labākajā formā, to jūtu. Domāju, ka taktiski būšu gatavs svētdienas spēlei., lai gan treniņi pagaidām bijuši maz."

Kuksiks Eiropas čempionātā Slovēnijā salauza pēdu, bet nospēlēja turnīru līdz galam. Tieši savainojums, kas gan sākotnēji netika afišēts, patraucējis tikt pie darba agrāk. "Interese bija arī no citiem klubiem, bet tā pazuda kājas dēļ. Baumas jau bija izplatījušās, un klubi baidījās mani ņemt. "Ventspils"? Par to neko nezinu. Tagad nav jēgas runāt, no kādām valstīm bija interese, bet tie bija spēcīgi čempionāti. Tagad spēlēju VEF, un tas ir vienīgais, kas mani interesē."

"Esmu redzējis trīs VEF spēles šajā sezonā. Protams, nebija patīkami, ka šīs spēles tika zaudētas, bet varēja redzēt, ka potenciāls komandai ir, tikai tas jāizmanto," savu jauno komandu turpina iepazīt Rihards.

Pēc Arizonas štata universitātes pabeigšanas Kuksiks atzina, ka kādu laiku nevēloties atgriezties Latvijā, bet gan uzspēlēt ārzemēs. Nupat ar VEF noslēgtais līgums uz trim sezonām lika jautāt - vai domas šajā sakarā ir mainījušās? "Man šobrīd ir jāpateicas VEF par doto iespēju. Ir jāsāk beidzot kaut ko darīt. Man bija apnicis gaidīt. Kamēr citas komandas domāja un domāja, VEF man iedeva iespēju. Tagad to jāizmanto. Savainojuma dēļ jāsāk viss no nulles."

"Kaut kādi izpirkumi līgumā ir paredzēti, bet es par to neuztraucos," iespēju arī nepalikt Rīgā paredzētos trīs gadus nelabprāt komentēja uzbrucējs. "Galvenais man šobrīd ir tas, kā es sevi parādīšu VEF. Protams, ja spēlēšu labi, tad var arī nākties atgriezties pie runas par izpirkumiem, bet pagaidām tas nav aktuāli. Tas paliek citu ziņā."

Pirms pievienošanās VEF komandai Kuksiks nav sēdējis dīkstāvē, taču ne viss izdevies, kā gribētos: "Jā, darbojos individuāli, bet bija grūti. Nekur nebija iespējas tikt zālē normālos laikos, vienmēr bija cilvēki. Trenējos no 23 līdz 2 naktī, līdz ar to arī gulēšanas režīms bija citādāks. Pa dienu pirms tam bija citas lietas darāmas, un pēc tam, kad jau esi noguris pēc garas dienas, naktī nācās iet zālē."

Rīgas VEF un Maskavas CSKA spēle VTB līgas turnīrā paredzēta svētdien pulksten 17:30.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-01-03 20:12, pirms 10 gadiem
Visi safanojušies par hokeju, tāpēc netērē laiku basketbolam.

  +5 [+] [-]

, 2014-01-03 20:12, pirms 10 gadiem
Kaut kā ļautiņi uz basi uzlikuši mīksto

 +10 [+] [-]

, 2014-01-03 20:13, pirms 10 gadiem
resnais putns rakstīja: Skats uz komandu interesantāks, bet runājot par svētdienas spēli - Salīdzinājumam pērn VEF:CSKA divas dienas pirms spēles bija izpirktas 3 000 biļešu, tad tagad apmēram 150....Skats dramatisks, palūkojos biļešuservisā. Skatītājs šim VEFam netic. Cerams, ar latviešu piesaisti atgriezīs interesi, ja ne uzvaras, tad vismaz cilvēkus tribīnēs.
nu bet ko ta tu gribēji... rezultāti maigi sakot briesmīgi.. spēle nekāda un attieksme no komandas un vadības arī ir tālu no labas.... tur arī rezultāts tie 150 cilv..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-01-03 20:42, pirms 10 gadiem
resnais putns rakstīja: Es jau gribēju 11 tk, bet ja nopietni, tu visu jau pateici kā ir. Es nesaku, ka tas ir kaut kas neizprotams, tas ir tikai loģiski. vienkārši salīdzināju. Biju domājis, ka cilvēki vismaz gribēs paskatīties eiropas TOP 5 komandu, Krievijas smagsvaru CSKA Rīgā, lai arī tur LU pretim spēlētu, bet njā, dīvaini.
Principā, te parādas, tas kapēc VEFAM nevajag spēlēt Rīgā tur cilvēki neko citu, ka Rižškij Ģinamo nezina žēl

 +12 [+] [-]

, 2014-01-03 20:45, pirms 10 gadiem
Žēl, ka VEFs ir tā nulle, no kuras sākt!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2014-01-03 21:12, pirms 10 gadiem
neesmu īsti nacists, bet, lai es ietu uz spēli klātienē, tur jābūt vismaz 4 LV spēlētājiem pieciniekā un max 1-2 kvalitatīviem melņiem kopumā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-01-03 21:21, pirms 10 gadiem
Vesais18 rakstīja: Principā, te parādas, tas kapēc VEFAM nevajag spēlēt Rīgā tur cilvēki neko citu, ka Rižškij Ģinamo nezina žēl
Lai Vefs pamēģina kādu spēli aizvadīt Valmierā, skatoties LBL mačus man ir radies priekšskats ka tieši tur visvairāk cilvēku iet uz basi, kas zin mož salasās pilna zāle.

  +5 [+] [-]

, 2014-01-03 21:23, pirms 10 gadiem
lawson3 rakstīja: Lai Vefs pamēģina kādu spēli aizvadīt Valmierā, skatoties LBL mačus man ir radies priekšskats ka tieši tur visvairāk cilvēku iet uz basi, kas zin mož salasās pilna zāle.
Katram jāspēlē savā pilsētā nevis jāvazājas apkārt.

  +3 [+] [-]

, 2014-01-03 21:25, pirms 10 gadiem
tieši tā!
Beaut rakstīja: neesmu īsti nacists, bet, lai es ietu uz spēli klātienē, tur jābūt vismaz 4 LV spēlētājiem pieciniekā un max 1-2 kvalitatīviem melņiem kopumā

  -2 [+] [-]

, 2014-01-03 21:29, pirms 10 gadiem
Domāju,tāpat vismaz 2 tūkstoši apmeklēs šo spēli,tai skaitā arī es.

resnais putns rakstīja: Es jau gribēju 11 tk, bet ja nopietni, tu visu jau pateici kā ir. Es nesaku, ka tas ir kaut kas neizprotams, tas ir tikai loģiski. vienkārši salīdzināju. Biju domājis, ka cilvēki vismaz gribēs paskatīties eiropas TOP 5 komandu, Krievijas smagsvaru CSKA Rīgā, lai arī tur LU pretim spēlētu, bet njā, dīvaini.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2014-01-03 21:34, pirms 10 gadiem
SportExpert rakstīja: Nu jums nepielec, ka mav tādas navdas lai tādus salasītu + nav teikts, ka izvēlētos viņi iekš vef spēlēt, te nav Lietuva, kur kā žalgirī daudzi patriotisku 'jutu dēļ spēlē
Jā nauda ir viena no problēmām, bet es domāju ka Jaunupa lielās acis arī atbiedē līdzjutējus
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-01-03 21:41, pirms 10 gadiem
Cilvēki iet tikai uz tiem sporta veidiem, kurš pašlaik ir aktuālāks piem. pagājušogad VEF tika tālu eiro kausos, bet Dinamo pat netika playoffā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2014-01-03 21:46, pirms 10 gadiem
SportExpert rakstīja: Muļķības, kāpēc tad pagājušo sezon gāja?? Tās ir tikai atrunas...viņš vispār retais, kurš tādu naudu piesaista basketbolam
Cilvēki labrāt nāktu uz basketbolu tas bija ASK laikos un arī šogad Tallinā tas pierādijās.
Cilvēkiem nepatīk daudzie kluba leģionāri, neizteiksmīgā spēle un kluba vadības nolaidība, vadība ļoti maz iegulda līdzekļus skatītāju piesaistej, tikmēr Jaunups gruž sabiedriskajiem mēdijiem pīlītes ausīs ka klubs katru gadu attīstās, patiesībā tas stagnē. Kur tad ir tā Eirolīga!?, pirs 3 gadiem Jaunups solija ka jau ap šo laiku VEF spēlēs Eirolīgā, tukša muldēšana. Tas pats arī par Lawala spēlēšanu pret rytas iepriekšējā dienā pirms spēles.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-01-03 21:51, pirms 10 gadiem
Jā,žēl gan,ka tā,pēc NCAA likās,ka nu tik būs,ka karjera ies uz augšu,bet nu,redz,ka sanāk visādi. Nekas,tagad galvenais aizvadīt labas sezonas un tad jau var gaidīt arī līgumu no spēcīga kluba.
Un jā,jāpiekrīt,ka šogad uz basi cilvēki ir uzlikuši mīksto un tikai loģiski,ka tā,jo šosezon ir galīgā D.... Pietam,ja komandā vel ir tādi spēlētāji,kuri vien gaida,kad varēs ātrāk tikt prom...

     [+] [-]

, 2014-01-03 21:52, pirms 10 gadiem
resnais putns rakstīja: Nu tieši tā, un vefam tie ir tiešām pāris simti. Patiesi, lai arī cik skumji tas nebūtu, un daudzus patstāvīgos VEF vadība vienkārši dzen prom ar savām izdarībām! Šosezon esmu bijis uz 3 spēlēm, un visas bija drausmīgas, melnie var darīt ko grib, spēlēt ar kādu pofigu grib, bet viņus nepatrieks un auklēsies, tas līdzjutējiem nepatīk un reāli nav nekāda prieka iet skatīties uz tām šausmās Brownu un Robinsonu... tagad ar latviešu piesaisti nedaudz varbūt pacels atpakaļ tēlu, bet tur daudz kas jau sadir.sts. melnie tāpat turpinās atskraidīt savus līgumus un jau domās sen kā ir nākamajā sezonā un cerībām uz jauniem līgumiem, līdz ar ko uz kaut kādu komandas spēli var nemaz necerēt...
Nu tik traki tie melnie jau nu nav, bet zināma taisnība tev ir, nav viņi tadi kā gribētos.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2014-01-03 22:01, pirms 10 gadiem
resnais putns rakstīja: Principā piekrītu, bet nav sakara ar leģionāriem. ASK laikos laukumā nereti bija vienlaicīgi 4, vai pat 5 leģionāri, tomēr tas netraucēja vākt puspilnu arēnu pat pret Valmieru BBL spēlēs...visa pamatā ir ažiotāža kādu klubs spēj, vai nespēj celt ap klubu, ap spēlēm. Kā zināms, vefs visu dara pilnīgi dir.sā, un ar savām imidža un ideju un ideoloģiju maiņām ik sezonu, nekādu noturīgo skatītāju nedabūs...Nekādas sajēgas no PR un mārketinga darbības un tas ir rezultāts. Pat rakveres Tarvām ir savi 30 -40 fani katru spēli, kas bļauj, vefam, tie vienu sezonu ir vieni, citu sezonu samaksā Teterovskim, lai atnāk uz 3 spēlēm papozēt ar bungām fotogrāfiem...šogad vispār noņem visus karogus, bungas atribūtiku faniem, un Jaunups vēl izmet twiterī, ka fanus neviens neorganizē, tie organizējas paši, nevis ņaud kā kaķēni. Nu kur pēc tāda teksta kāds var gribēt iet tur fanot? Visu laiku pats maksāja Teterovskim un gribēja tur veidot fanu klubu, bet tagad, kad apdir.saas un nekas nesanāca, tad saka pavisam ko citu, ka nekas nav vajadzīgs....
Nu tieši tā vaina ir kluba attieksmē
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-01-04 00:13, pirms 10 gadiem
SMERTJ rakstīja: Visi safanojušies par hokeju, tāpēc netērē laiku basketbolam.
pec Sochu OS hokeja turnira laikam vieniga vieta kur iiet bus balets