Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Anete Jēkabsone-Žogota: "Kāpēc neturpināt visu skaisto?"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Anete Jēkabsone-Žogota: "Kāpēc neturpināt visu skaisto?"
Anete Jēkabsone-Žogota spēlē pret Lietuvu
Foto: Vilnis Kozlovskis

"Mums bija sagatavots daudz sadarbību. Lidmašīnā uz Rīgu treneris parādīja video un sagatavotās sadarbības, taču ierobežotā laika dēļ no daļas iestrāžu nācās atteikties," trīskārtējā LBS gada balvas ieguvēja Anete Jēkabsone-Žogota otrdien, 24. novembrī, atskatījās uz Eiropas čempionāta kvalifikācijas cikla sākumu.

Divkārtējā Eirolīgas čempione Rīgā ieradās taisnā ceļā no Novosibirskas un mājās uzkavējās deviņas dienas. Sestdien Anete pārpildītu Olimpiskā sporta centra tribīņu priekšā palīdzēja valstsvienībai uzvarēt Lietuvu, savukārt otrdien ieradās “Mercure Riga Centre” viesnīcā, lai aplausu pavadībā saņemtu trešo LBS gada balvu pēc kārtas.

Vai balvu klātienē saņem pirmo reizi?
Nekad agrāk nav izdevies klātienē apmeklēt Latvijas Basketbola savienības rīkotos pasākumus. Man ir liels prieks, ka šoreiz varēju ierasties un saņemt balvu. Pateicos visiem balsotājiem internetā, medijiem, treneriem un LBS valdei. Sportistiem jābūt augstiem individuālajiem mērķiem un gada balva ir labs novērtējums.

Par šīgada mērķiem runājot, Tev tādi ir divi – sekmīgs starts valstsvienībā un Kurskas “Dynamo”.
Man ir augstākie mērķi, spēlējot gan klubā, gan izlasē. Kurskas “Dynamo” sezonas turpinājumā izvirzīti divi mērķi – iekļūt FIBA Eirolīgas “Četru finālā” un sasniegt Krievijas Premjerlīgas finālu. Visur jācīnās par medaļām.

Tu atbrauci uz Latviju kopā ar Mārtiņu Zībartu. Kā izdevusies viņa debija valstsvienībā?
Ļoti priecājos par Mārtiņa sekmīgo debiju. Lietuva nav starp vājākajiem pretiniekiem, tāpēc fakts, ka Mārtiņš dažās dienās spēja sagatavot komandu, vērtējams atzinīgi. Spēlē atguvāmies no sliktā sākuma, bet treneris nezaudēja vēsu prātu un turpināja vadīt komandu.

Par darbu izlasē ar Mārtiņu runājām jau sezonas laikā. Ar treneri ir ļoti viegli sastrādāties, jo viņš ir komunikabls. Smējos, kad “TV3” sporta raidījumā “Overtime” treneri nosauca par fleksiblu. Ar viņu vienmēr iespējams sarunāties, paust savas idejas. Mārtiņš māk ieklausīties. Viņš ir dvēseles cilvēks, tāpēc priecājos, ka debija tika atalgota ar uzvaru.

Vai var teikt, ka par spēlēšanu izlasē sapratāties bez vārdiem?
Pēc Eiropas čempionāta domāju, vai turpināt spēlēt valstsvienībā. Sarunā ar Mārtiņu sapratām, ka pievienošanās izlasei vienlaikus būs iespēja atbraukt mājās un spēlēt savu skatītāju priekšā. Kāpēc neturpināt visu skaisto?

Tātad nākamajā gadā jāturpina!
Turpināsim, jo jāiet uz priekšu. Pirms spēles pret Lietuvu nevienu nevajadzēja īpaši pamudināt, tai skaitā treneru kolektīvu. Mārtiņš ir gudrs treneris ar savu basketbola redzējumu. Pirmajā reizē pietrūka vienīgi sagatavošanās laika. Mums bija sagatavots daudz sadarbību. Lidmašīnā uz Rīgu treneris parādīja video un sagatavotās sadarbības, taču ierobežotā laika dēļ no daļas iestrāžu nācās atteikties. Iespējams – nākamajās reizēs! Neraugoties uz to, viņš tika ar visu galā.

Gundars Vētra šogad Kurskā dod Tev lielāku spēles laiku.
Man patīk, ka varu palīdzēt savai komandai, spēlējot daudz. Iespējams, ka mana loma komandā vēl pieaugs. Eirolīgā mums ir divi zaudējumi – pret “Galatasaray” un “Villeneuve d`Ascq”, bet pamata saspēles vadītāja Epifānija Prinsa pirms pauzes pārrāva ceļgala krusteniskās saites. Domāju, ka man būs jābūt vēl aktīvākai.

Sezonas sākums

Spēlētāja otro sezonu pārstāv Krievijas Premjerlīgas klubu Kurskas “Dynamo”. Debijas sezonā Jēkabsone-Žogota palīdzēja “Dynamo” sasniegt FIBA Eirolīgas “Četru finālu”, savukārt Premjerlīgā izcīnīja bronzas medaļu.

Aizsardze sešās Premjerlīgas spēlēs vidēji 26:48 minūtēs sametusi 12,7 punktus, izcīnījusi 1,3 atlēkušās bumbas, izdarījusi 1,8 rezultatīvas piespēles, pārķērusi 1,7 bumbas un ieguvusi +/- rādītāju 17. Spēlētāja realizējusi 52% divpunktu (15/29) un 59% trīspunktu (13/22) metienu, kā arī 88% brīvmetienu (7/8).

Tālmetienu precizitātē Anete Jēkabsone-Žogota ieņem pirmo vietu Premjerlīgā, apsteidzot UGMK superzvaigzni Daianu Taurasi. Amerikāniete sešās spēlēs spējusi trāpīt 14 no 24 tālmetieniem, realizējot 58,3% mēģinājumu.

  +3 [+] [-]

, 2015-11-24 20:27, pirms 8 gadiem
SuperAnete !