Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Mārtiņš Gulbis: "Dažreiz vajag izlādēt emocijas"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Mārtiņš Gulbis: "Dažreiz vajag izlādēt emocijas"
Līna Loceniece un Evelīna Otto 2024. gada 23. janvārī. Foto: Moose basketball

"Spēli sākām ar astoņām spēlētājām, (trešās ceturtdaļas beigās) palika septiņas. Nekad neesmu strādājis ar labāku komandu. Spēlētāju raksturs un cīnīšanās gars ir neticams. Nopietni," pēc izbraukumā izcīnītās uzvaras pār Klaipēdas "LCC International University" basketbolistēm teica "TTT Rīga" galvenais treneris Mārtiņš Gulbis.

Otrdiena, 23. janvāris, dāvāja vienu no emocionālākajām cīņām Baltijas līgā. Tiesneši ceturtajā ceturtdaļā piešķīra četras tehniskās piezīmes. Mārtiņš Gulbis pēc diskvalificējošā pārkāpuma atstāja laukumu. Spēle priekšlaicīgi beidzās Vanesai Jasai, kā arī trīs Klaipēdas spēlētājām – Nedai Pļatkūtei, māsām Maisai un Maiarai Diasām.

Spēles pēdējās 07:47 minūtēs komandu vadīja Valdis Razumovskis. “Tāds ir asistenta darbs. Tā ir viņa uzvara. Viņš visu zina. Dažreiz vajag izlādēt emocijas – Lietuvā tā mēdz notikt. Jutu, ka mums to vajadzēja. Mēs uzvarējām – tas ir pats svarīgākais.”

TTT basketbolistes šosezon aizvadījušas pa divām spēlēm pret LCC un Viļņas “Kibirkštis”, kā arī vienu pret Klaipēdas “Neptūnas”. Treneris nevēlējās salīdzināt šīs komandas. “Nemēdzu salīdzināt. Ejam no spēles uz spēli, gatavojamies nākamajam pretiniekam.”

Rīdzinieču uzbrucēja Gabija Meškonīte 13 no 22 punktiem sameta ceturtajā ceturtdaļā. “Spēle izvērtās fiziska. Kaira guva savainojumu. Treneris tika izraidīts no zāles. Vanesa Jasa nepabeidza spēli. Treneris teica, ka man jāuzņemas iniciatīva – citreiz to dara Kaira, Ieva Pulvere vai Vanesa.”

Kaira Lamberte 23 minūtēs sameta 20 punktus, taču trešās ceturtdaļas beigās guva savainojumu. “Ļoti fiziska spēle. Visu cieņu LCC spēlētājām – viņas bija gatavas cīņai un līdzjutēji sniedza lielisku atbalstu. Esmu lepna par komandu – spēlējot bez vairākām spēlētājām, uzņēmās ikviena.”

Saspēles vadītāja ir ļoti pašaizliedzīga spēlētāja. Kaira metas pakaļ katrai bumbai un bieži vien sāpīgi piezemējas uz grīdas. “Sasitumi un nobrāzumi ir spēles sastāvdaļa. Priecājos redzēt komandas enerģiju un uzņēmību, arī trenera uzvilkšanos. Esam ļoti priecīgas par uzvaru.”

Kaira slavēja savu lietuviešu kolēģi – Gabija Meškonīte ir TTT rezultatīvākā spēlētāja Baltijas līgā un vidēji gūst 17,8 punktus. “Gabija uzņemas katrā spēlē. Katru reizi, kad ir vajadzīga, viņa ir klāt. Lepojos, ka viņa ir mana komandas biedre.”

Spilgtu spēli aizvadīja arī divas LCC spēlētājas. Līna Loceniece iemeta 7 no 13 tālmetieniem un guva 25 punktus. Lietuvas valstsvienības kandidāte Gerda Raulušaitīte bija komandas motors groza tuvumā, 17 punktiem pievienojot sešas izprovocētas piezīmes.

“Pirmkārt, vēlos pateikties faniem – viņi parūpējās par lielisku atmosfēru,” teica Loceniece. “Mēs labprāt spēlējam pret Eiropas kausa komandām. Tā ir laba pieredze. Beigās pietrūka – iekūlāmies piezīmju problēmās. Esmu lepna par visām meitenēm, jo cīnījāmies līdz galam.”

“Nezinu, kur vēl Baltijas līgā ir tāda atmosfēra. Priecājos, ka uz mūsu spēlēm nāk daudzi Klaipēdas studenti un vecāki. Tā ir pati labākā sajūta.”

Izmantotie resursi:
WBBL 2024: kalendārs, tiešraides un jaunākās ziņas
WBBL 2023: rezultāti, ziņas un arhīvs
WBBL 2022: rezultāti, ziņas un arhīvs
WBBL 2020: rezultāti, ziņas un arhīvs
WBBL 2019: rezultāti, ziņas un arhīvs

  +1 [+] [-]

, 2024-01-25 01:48, pirms 3 mēnešiem
SANĀCA LABI KRITISKAJĀ BRĪDĪ AR POZITĪVĀM sekām galaiznākumā, bet eirokausā šāds triks nenostrādās

     [+] [-]

, 2024-01-25 01:52, pirms 3 mēnešiem
kas ar K. Lambertes kāju, kurš zin ?

     [+] [-]

, 2024-01-29 21:34, pirms 3 mēnešiem
Tiesneši Lietuvā vienmēr ir par Lietuvu un ļauj "kauties" !
Bet nu TTT meičas malacītes, tādu uzvaru izcīnīja. Super!