Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Andrea Macons: "Banki ir labs draugs – arī es labprāt strādātu Latvijā"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Andrea Macons: "Banki ir labs draugs – arī es labprāt strādātu Latvijā"
Andrea Macons 2024. gada 22. februārī. Foto: EuroCup Women

"Pirmajā puslaikā nospēlējām pienācīgi. Mums bija 20 lieliskas minūtes. Mērķis bija uzvarēt ar pēc iespējas lielāku pārsvaru. Trīspadsmit punkti nav pārāk daudz, taču ir labi," pēc uzvaras Eiropas kausa 1/4 fināla pirmajā spēlē teica Venēcijas basketbola kluba "Reyer" galvenais treneris Andrea Macons.

TTT un Venēcijas “Reyer” ceturtdien laukumā sacentās desmito reizi. Mārtiņa Gulbja trenētā komanda pirms diviem gadiem izcīnīja uzvaras abās Eirolīgas spēlēs. Četras dienas pēc pirmās no tām “Jūru karaliene” šķīrās no trenera Massimo Romano. Bijušo Itālijas U20 izlases treneri uz laiku nomainīja Huans Pernias, bet dažas nedēļas vēlāk klubs vienojās ar Maconu (Mazzon – izrunā ar diviem c).

Gulbja un Macona pirmā tikšanās 2022. gada 12. janvārī Venēcijā beidzās ar latvieša uzvaru – 62:54. “Reyer” līderu lokā tobrīd bija Ivonna Andersone, Gintare Petronīte un Astū Ndūra, kamēr Laura Meldere atradās īrē...Rīgā. Divus gadus vēlāk Maconam ir paša komplektēta komanda, kura Eiropas kausā izcīnījusi 11 uzvaras pēc kārtas, bet Itālijas čempionātā nopelnījusi bilanci 15-1.

“Pirmkārt, bija svarīgi izcīnīt vēl vienu uzvaru, turklāt izbraukumā. Rīga ļoti labi nospēlēja otrajā puslaikā. Laba komanda, spēlē labu basketbolu. Brīžiem spēlē super gudri (super smart),” Macons pēc spēles laipni piekrita atbildēt uz jautājumiem un dāsni dalīja komplimentus.

Itālijas U20 izlases pašreizējais treneris spēles vada enerģiski un emocionāli. Diviem sekmīgiem TTT uzbrukumiem uzreiz seko minūtes pārtraukums. Macons dzīvo spēlē tāpat kā Gulbis – un atrodas pastāvīgā kontaktā ar Latvijas vīriešu valstsvienības galveno treneri.

“Man patiktu strādāt ar Latvijas sieviešu valstsvienību. Luka Banki ir viens no maniem labākajiem draugiem. Runājām vakar vakarā – šovakar viņi spēlē pret Spāniju, rīt, iespējams, saskriesimies lidostā. Latvija ir brīnišķīga basketbola valsts. Brīnišķīga vieta, kur strādāt un trenēt.”

Ceturtdien Macons starta pieciniekā sūtīja Lauru Melderi. Centra spēlētāja Eiropas kausā spēlē vairāk nekā Itālijas čempionātā. Pirmajā viņa astoņās spēlēs vidēji 12,5 minūtēs guvusi 3,5 punktus un izcīnījusi 2,8 atlēkušās bumbas, uzrādot 73,7% precizitāti divpunktu metienos. A sērijā Laura epizodiski izgājusi laukumā piecās no pēdējām 10 spēlēm.

Slaidā latviete septiņās minūtēs vienu reizi iemeta no apakšas, izdarīja trīs rezultatīvas piespēles, pārķēra vienu bumbu, bloķēja divus metienus un ieguva otro labāko +/- rādītāju 13. “Laura progresē. Šovakar viņa paveica ļoti labu darbu. Pirmajā puslaikā Laura mums bija ļoti, ļoti svarīga. Ļoti svarīga (atkārto), esmu priecīgs par viņu.”

Izmantotie resursi:
TTT vēlreiz pārsteidz Itālijas čempioni un triumfē Venēcijā