Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Vēsturisks vakars pie Temzas: "London Lions" izslēdz TTT pāridarītājas

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Vēsturisks vakars pie Temzas: "London Lions" izslēdz TTT pāridarītājas
"London Lions" basketbolistes. Foto: EuroCup Women

"London Lions" basketbolistes otrdien, 12. martā, savā laukumā uzvarēja "Reyer Venezia" ar 71:59. Lielbritānijas klubs divu spēļu summā pieveica Itālijas komandu ar 140:127 un pirmo reizi vēsturē sasniedza Eiropas kausa finālu. "Uni Girona" un "Bešiktaš" tiksies 14. martā.

Stiliani Kalcidu trenētās londonietes pirms sešām dienām Venēcijā uzvarēja “Reyer” ar 69:68. Cīņas gaitā viešņām bija divciparu pārsvars, taču Andrea Macona trenētās mājinieces atspēlējās un saglabāja izredzes uz panākumu divu spēļu summā.

Atbildes spēlē “London Lions” vēlreiz uzņēmās iniciatīvu, taču “Reyer” otrajā ceturtdaļā atspēlējās un puslaikā izrāvās priekšā – 31:33 (summā 100:101). Mājinieces izšķirošo lūzumu panāca trešajā ceturtdaļā, pēc tam tiekot līdz uzvarošām beigām – 71:59 (19:13, 12:20, 24:12, 16:14).

Amerikāniete ar Spānijas pasi – Megana Gustafsone – guva 19 punktus un izcīnīja sešas bumbas zem groziem. Holijai Vinterbernai 17 punkti un piecas rezultatīvas piespēles, bet Temi Fagbenle 14 punktiem pievienoja deviņas atlēkušās bumbas un četras rezultatīvas piespēles.

Venēcijas rindās Džesika Šeparde izcēlās ar 21 punktu un 13 izcīnītām bumbām zem groziem. Matildei Villai 12 punkti, bet Avaka Kuiera un Lorela Kubaja bija spiesta samierināties ar četriem punktiem katra. Laura Meldere tika pieteikta spēlei, bet laukumā nedevās.

Otrajā pārī Stambulas “Bešiktaš” pirmajā spēlē uzvarēja “Uni Girona” ar 81:60. Katalāņu klubam ceturtdien mājās nepieciešama uzvara ar 22 punktu pārsvaru.