Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Zībarts: "TTT nebija atkarīga no citu komandu rezultātiem"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Zībarts: "TTT nebija atkarīga no citu komandu rezultātiem"
Mārtiņš Zībarts un TTT: Eirolīgas "Top 8" komanda. Foto: Renārs Koris

"Zinājām, ka ir tikai divi varianti – ja uzvaram, esam otrajā vietā, bet zaudējuma gadījumā paliekam ceturtie. Otrajā puslaikā nobremzējām pretinieču tempu, tomēr Šopronas komanda spēja pagriezt spēli citā virzienā," pēc Eirolīgas regulārās sezonas noslēguma teica basketbola kluba "TTT Rīga" galvenais treneris Mārtiņš Zībarts.

Katalina Honti, “Sopron Basket” spēlētāja

“Esam ļoti priecīgas par uzvaru. Labi sagatavojāmies un izpildījām spēles plānu. Koncentrējāmies uz aizsardzību, gudri spēlējām uzbrukumā. Uzvarējām. Mums ir ļoti labi fani, viņi mēroja garo ceļu līdz Rīgai.”

Roberto Injuess, “Sopron Basket” galvenais treneris

“Šis bija smagākais grupas turnīrs manā Eirolīgas karjerā. Visas spēles bija ļoti smagas, pat mājas cīņa pret Antākijas “Hatay”, par kuru visu runāja, ka tā zaudējusi daļu sastāvu. Piekrītu Katai par uzsvariem mūsu spēlē.

Sākumā nesavācām atlēkušās bumbas aizsardzībā. Vēlāk atbloķēšana kļuva labāka – atradām ritmu uzbrukumā un izcīnījām dažas bumbas pie pretinieču groza.

Vēl pirms trīs nedēļām bijām smagā situācijā savainojumu un citu grūtību dēļ. Turpināju teikt, ka varam izdarīt iecerēto – uzvarēt nākamajās trīs spēlēs pret Kursku, Antākiju un Rīgu. Atkārtoju to atkal un atkal.

Izbraukumā spēlējam labāk nekā mājās, kur vairāk laužas uz āru emocijas. Manuprāt, TTT ir līdzīgi. Mājās jaspēlē bez stresa. Jādomā par uzbrukumu, aizsardzību. Nav jāuztraucas par netrāpītiem metieniem, jākoncentrējas.”

Mārtiņš Zībarts, TTT galvenais treneris

“Aizvadījām divus dažādus puslaikus. Otrajā puslaikā ar savu aizsardzību piespiedām Kendisu Duprī un Ivonnu Tērneri samazināt tempu, tiesa, pēdējā īsā laikā iemeta trīs tālmetienus. Vienkārši pārgāja pāri (laukumam) un meta. Pēc tam grozā ielidoja arī Keralas Kasas trīspunktnieks.

Bijām jau panākuši lūzumu, kad spēle pēc minētajiem notikumiem pagriezās citā virzienā. Cīnījāmies līdz galam, nonācām līdz brīdim, kurā pretinieču spēlētājai tika parādīta tehniskā piezīme. Šajā brīdī netrāpījām savus metienus – ja tie būtu iekrituši, galotne varēja būt spraigāka.

Tērnere un Kasas bija pretinieču bīstamākās spēlētājas, pārejot uzbrukumā. Tiklīdz kļūdījāmies, atbildē saņēmām ātras pārejas un zaudētus punktus. Ielaidām aizsardzībā Crvendakiču, bet brīvos tālmetienus pretinieces realizēja ar augstu precizitāti.

Nevaru īsti piekrist Šopronas trenerim, ka izbraukumā spēlējam labāk. Mājās uzķērām labu ritmu un uzvarējām četrās spēlēs pēc kārtas, arī līdzjutēju atbalsts nāca mums par labu. Šodien netrāpījām savus tālmetienus un soda metienus.

Mēs nebijām atkarīgi no citu spēļu rezultātiem. Zinājām, ka ir tikai divi varianti – ja uzvaram, esam otrajā vietā, bet zaudējuma gadījumā paliekam ceturtie. Mazajām spēlētājām jābūt drošsirdīgākām – jāuzbrūk ar lielāku pārliecību.

Kas līdzīgs Kurskas un Jekaterinburgas iespējās? UGMK ir Britnija Grainere – spēlētāja, pret kuru īsti nav, ko likt pretī. Daudzās spraigās spēlēs viņas klātbūtne kļuva par izšķirošo faktoru. Citās pozīcijās Kurskai pat ir labākas spēlētājas – pēc Hovardas ierašanās komanda ir viena no favorītēm.

Ceturtdaļfināla sēriju var ietekmēt Aivijas Sloteres iespējamā atgriešanās pēc mediālās saites ieplēšanas izbraukuma spēlē pret “Fenerbahce”. Viņa saka, ka katru dienu jūtas labāk, bet zālē vēl neskrien. Strādā svaru zālē.

Atskatoties uz regulāro sezonu, varam lepoties ar meiteņu veikumu. Priecāties par to, kā un kādas komandas viņas uzvarēja. Progresēja gan individuāli, gan kā komanda. Trenējāmies ļoti cītīgi un katrā spēlē gājām uz maksimumu, izņemot izbraukuma cīņu Francijā.

Eirolīgā līdz šim biju strādājis tikai Kurskas “Dynamo”. Tur bija citas prasības – jāuzvar katrā spēlē. Arī mēs centāmies izdarīt maksimumu – Pirejas “Olympiacos”, kas sīksti pretojās visām komandām, abus lielākos zaudējumus piedzīvoja pret mums. Viegli negāja nekur – visas komandas mājās spēlēja labi.

Ļoti cienu Šopronas treneri Injuesu – viņa pieredze un sniegtais redzējums uz spēli ir ļoti vērtīgs.”

  -1 [+] [-]

, 2019-02-21 08:33, pirms 5 gadiem
Kopumā jāsaka, ka trīcvaidziņš ir malacis, šitā saspēlēt komandu un sagādāt priecīgus brīžus faniem, paldies!

  +3 [+] [-]

, 2019-02-21 09:03, pirms 5 gadiem
Sezonas brīnumiem turpinoties , šķita jau - esam Eiropas grandi...it sevišķi jau tie minimālie zaudējumi Kurskai un uzvaras pār Fenerbachi...ungāru klubs drusk atsēdināja...

     [+] [-]

, 2019-02-21 10:17, pirms 5 gadiem
Jā, nebūtu tā Soprona uzvarējusi Kurskā! Kurska toreiz fenomenāli atspēlējās īsā laikā no lieliem mīnusiem, panāca pagarinājumu bet nekā!

     [+] [-]

, 2019-02-21 11:26, pirms 5 gadiem
Alpaville rakstīja: Jā, nebūtu tā Soprona uzvarējusi Kurskā! Kurska toreiz fenomenāli atspēlējās īsā laikā no lieliem mīnusiem, panāca pagarinājumu bet nekā!
būsim obejktīvi....spēku samērs mūsu grupā -
1.Kurska
2.Šoprona
3.TTT
4.Fenerbache
...mūsu neveiksme bija zaudējums Francijā - ja būtu uzvarejuši, tad būtu vismaz 3.vietā

     [+] [-]

, 2019-02-21 11:34, pirms 5 gadiem
Un mēs abās spēlēs pret Kursku bijām ļoti tuvu uzvarai (mājās -1, izbraukumā -3). Tas parāda mūsu komandas spēku un noteikti ir izredzes arī pret vareno UGMK.