Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Zībarts: "Pretinieču nesportiskā rīcība samazināja rotāciju līdz minimumam"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Zībarts: "Pretinieču nesportiskā rīcība samazināja rotāciju līdz minimumam"
Mārtiņš Zībarts un TTT: "play-off" pozīcijas pēc Eirolīgas pirmā apļa. Foto: FIBA

"Pirmajā aplī parādījām labu sniegumu. Trīs zaudējumi uzrādīja lietas, pie kurām mums jāturpina strādāt. Jāprogresē un jāiet uz priekšu – ar tādu domu pieteicāmies startam Eirolīgā," pēc pirmajām septiņām spēlēm iekļūstot starp turnīra "Top 8" komandām, teica basketbola kluba "TTT Rīga" galvenais treneris Mārtiņš Zībarts.

Rīdzinieces pabeidza pirmo apli ar trīs uzvarām pēdējās četrās spēlēs, izcīnīja divus panākumus trīs izbraukuma cīņās un pusceļā ar bilanci 4-3 ieņem ceturto vietu B grupā. Aizmugurē atstāts un pārspēts Turcijas grands “Fenerbahce”, Turcijas Superkausa ieguvēja “Hatay”, Francijas “Carolo Basket” un Grieķijas stiprākais klubs “Olympiacos”.

Zaudēts tikai komandām, kuras regulāri pretendē uz piedalīšanos “Četru finālā”. Kurskas “Dynamo” un Salamankas “Avenida” pēdējā desmitgadē izdevies tikt pie Eirolīgas kausa, savukārt “Sopron Basket” aprīlī spēlēja turnīra finālā.

Mārtiņš Zībarts, TTT galvenais treneris

"Par pirmo sitienu kļuva Ievas Pulveres muguras savainojums un saņemtais sitiens pa žokli – rotācijas iespējas saruka jau pēc pirmajām piecām minūtēm. Trešās ceturtdaļas vidū sekoja nākamais trieciens – Amanda Zahui, agresīvi vicinot bumbu, salauza degunu Aijai Brumermanei.

Šopronas piedāvātā intensitātē ar ierobežotu rotāciju spēlēt bija grūti – tādos apstākļos visas 40 minūtes nevarējām noturēt vienādu līmeni. Visām pamata spēlētājām sakrājās tik daudz minūšu, ka lūzuma panākšanai pietrūka svaiguma.

Pirmajā puslaikā veicām izrāvienu, kad vienlaikus aizsargājāmies ar trīs garajām spēlētājām. Nākamajās 20 minūtēs resursu vairāk nebija – nevarējām izmantot iecerēto taktiku. Mēģinājām visu, ko varējām – kad tikām līdz mīnus seši, netrāpījām divus vai trīs tālmetienus.

Zināms, ka Aijai ir lauzts deguns. Brauksim mājās, veiksim medicīniskās pārbaudes – pagaidām nezinām, pēc cik ilga laika atkal būsim pilnā sastāvā. Pretinieces nospēlēja nesportiski un savainoja divas spēlētājas.

Ieva Pulvere puslaika pārtraukumā teica, ka mēģinās spēlēt un izgāja laukumā. Tas parāda viņas cīnītājas raksturu."

  -1 [+] [-]

, 2018-12-20 23:48, pirms 5 gadiem
Mjā, ungārietes baigi krampēja, tieši tas, kas pietrūkst Latvijas basketbolam. Nezinu, kad mums uzradīsies treneris, kurš serbu stilā padarīs nelaimīgu visu pretinieku komandas uzbrukumu. Tik tiešām gaidu to dienu. Amen.

     [+] [-]

, 2018-12-21 01:37, pirms 5 gadiem
Vot,Amanda naša.

  +4 [+] [-]

, 2018-12-21 05:10, pirms 5 gadiem
Леонидс Грецкис rakstīja: Mjā, ungārietes baigi krampēja, tieši tas, kas pietrūkst Latvijas basketbolam. Nezinu, kad mums uzradīsies treneris, kurš serbu stilā padarīs nelaimīgu visu pretinieku komandas uzbrukumu. Tik tiešām gaidu to dienu. Amen.
Spēlēt var protams visādi tomēr nevajadzētu padarīt basketbola laukumu par boksa ringu!

  -1 [+] [-]

, 2018-12-21 07:30, pirms 5 gadiem
Amanda Zahui

     [+] [-]

, 2018-12-21 12:39, pirms 5 gadiem
Alpaville rakstīja: Spēlēt var protams visādi tomēr nevajadzētu padarīt basketbola laukumu par boksa ringu!
Vai kāds teica, ka ir jāboksējas? Es runāju par aktīvu presingu.

  +2 [+] [-]

, 2018-12-21 15:30, pirms 5 gadiem
Tā nav spēlētāju vaina, bet gan tiesnešu neprofesionālā tiesāšana. Spēlētājas spēlē tik agresīvi cik pieļauj tiesneši. Būtu par vicināšanos iedevuši nesportisko, viss sakārtotos un spēle aizietu pareizajās sliedēs!!!

  +1 [+] [-]

, 2018-12-21 21:34, pirms 5 gadiem
Edison rakstīja: Tā nav spēlētāju vaina, bet gan tiesnešu neprofesionālā tiesāšana. Spēlētājas spēlē tik agresīvi cik pieļauj tiesneši. Būtu par vicināšanos iedevuši nesportisko, viss sakārtotos un spēle aizietu pareizajās sliedēs!!!
Vispār jau tiesneši vakar svilpa bieži. 2.ceturtdaļā ungārietes savāca piezīmju normu jau pirmajās 5 minūtēs. Bet nu agresīvas viņas bija gan.