Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Luīze Šepte devusies projām no Tampas

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Luīze Šepte devusies projām no Tampas
Latvijas U20 izlases kapteine Luīze Šepte. Foto: FIBA

Luīze Šepte personisku iemeslu dēļ nolēmusi neturpināt pārstāvēt Nacionālās studentu sporta asociācijas (NCAA) pirmās divīzijas komandu "University of South Florida" un devusies uz mājām, sarunā ar Sportacentrs.com pastāstīja Latvijas valstsvienības basketboliste.

Katru gadu NCAA pirmajā divīzijā komandas maina vai atstāj apmēram 800 jauno basketbolistu. Transfēri lielā daļā gadījumu nav saistīti ar sportiskajiem rezultātiem – parasti to pamatā ir pušu savstarpējās attiecības vai citi iemesli. Pārejas vienlīdz izplatītas gan ārzemnieku, gan amerikāņu vidū, piemēram, studiju laikā komandas mainīja TTT leģionāres Šeja Pedija un Megana Hafa.

Luīze Šepte Floridas lielpilsētā Tampā ieradās 2018. gada izskaņā, debijas sezonā 19 no 22 spēlēm sākot “Bulls” starta pieciniekā. Ventspils meitene vidēji 29,8 minūtēs guva 4,7 punktus, izcīnīja 3,7 atlēkušās bumbas un uzrādīja otro labāko rezultātu bloķētajos metienos. Sezonas noslēgumā viņa nopelnīja komandas vērtīgākās spēlētājas balvu aizsardzībā.

Savainojumu vajātā komanda starpsezonā piedzīvoja lielas pārmaiņas – četras spēlētājas reģistrējās transfēru portālā. Dažas meitenes atgriezās ierindā pēc savainojuma, klāt nāca vairākas pirmgadnieces. Šepte otrajā sezonā tika pārcelta viņai neierastajā spēka uzbrucējas pozīcijā – meitene 3 no 10 spēlēm sāka starta pieciniekā, vidēji laukumā pavadot 15,4 minūtes.

Pirmdien, 2020. gada 6. janvārī, “USF Bulls” galvenais treneris Hosē Fernandess informēja Tampas žurnālistus, ka Luīze Šepte personisku iemeslu dēļ devusies projām no komandas. Lēmums par atgriešanos Latvijā pieņemts decembra beigās, sarunā ar Sportacentrs.com teica Šepte.

“Būtiska loma lēmuma pieņemšanā bija mācību apsvērumiem. USF nepiedāvā tādu izglītību, kādu vēlējos, turklāt iegūtais diploms nebūtu automātiski savietojams ar Latvijas un Eiropas prasībām,” teica spēlētāja. Šepte par tālāku rīcību lems pēc atpūtas un pārdomu laika.

Luīze Šepte aizvadīja astoņus finālturnīrus, pārstāvot Latviju kadetu (2014, 2015), junioru (2016, 2017) un jauniešu Eiropas čempionātos (2018, 2019). Ventspilniece startēja arī Pasaules U17 kausā (2016) un Pasaules U19 kausā (2017), pavisam 108 spēlēs iemetot 1014 punktus. Latvijas valstsvienības sastāvā piedalījusies 11 spēlēs.

Izmantotie resursi:
Luīze Šepte: "Kad nokļuvu Tampā, biju šokā"

     [+] [-]

, 2020-01-20 16:56, pirms 4 gadiem
Nu, Kitijas komanda bijusī...

     [+] [-]

, 2020-01-20 18:05, pirms 4 gadiem
Uzskatu, ka jaunajiem basketbolistiem, stipri jāizvērtē došanās uz ASV.
Ar visu pieejamo informāciju un iepriekš dzirdētajiem faktiem, jābūt ļoti lielai pārliecībai, lai startētu ASV studentu gaļas mašīnā.
Nerunājot tikai par latviešiem, arī citi eiropas jaunie spīdekļi ir aizbraukuši un ,salīdzinoši ātri, atgriezušies. Kas nu kuram bija par vainu - personiskie iemesli, traumas, neiedzīvošanās. Manuprāt, pašreizējās Eiropas sniegtās iespējas, varētu būt labvēlīgākas mūsu platuma grādu cilvēkam. Vien dēļ treniņu kvalitātes.

     [+] [-]

, 2020-01-20 18:24, pirms 4 gadiem
Gaidām nākamgad TTT sastāvā! Varbūt nedaudz cits stāsts tur bija apakšā, bet var vilkt paralēles ar Kati Krēsliņu, kas arī pirms dažiem gadiem pameta NCAA!

     [+] [-]

, 2020-01-20 18:28, pirms 4 gadiem
Nu tas ir katra paša lēmums! Bet NCAA parāda cik esi spēcīgs fiziski, mentāli bet ja esi labs, būsi labs arī tur. Drizāk vairumam ir gruti iedzivoties vidē, lai ko teiktu tur ir cits basketbols, cita mentalitāte!
Protams vieglāk kādā akadēmija treneties est un gulēt ...

  -1 [+] [-]

, 2020-01-20 18:54, pirms 4 gadiem
Tagad pa Latviju taisās šeptēties ?

     [+] [-]

, 2020-01-20 19:15, pirms 4 gadiem
vilkabele rakstīja: Nu tas ir katra paša lēmums! Bet NCAA parāda cik esi spēcīgs fiziski, mentāli bet ja esi labs, būsi labs arī tur. Drizāk vairumam ir gruti iedzivoties vidē, lai ko teiktu tur ir cits basketbols, cita mentalitāte!
Protams vieglāk kādā akadēmija treneties est un gulēt ...
Galvenais ir tieši izglītība. Ja netaisās palikt uz dzīvi ASV, no tā diploma maza vai pat nekāda jēga.