Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Zvirgzdiņš: "Svarīgākais ir sagatavoties spēlēm pavasarī"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Zvirgzdiņš: "Svarīgākais ir sagatavoties spēlēm pavasarī"
Ainars Zvirgzdiņš, SK "Cēsis", un Līvija Alpe-Lūka, "Liepājas metalurgs"
Foto: www.skcesis.lv

"TTT komanda ir viens no galvenajiem mūsu pretiniekiem, tāpēc rīt spēlēt būs vēl interesantāk. Lielākā daļa mūsu spēļu bijušas samērā vieglas, bet šī būs tā retā reize, kad, ceru, būs nopietna cīņa un interesanti skatītājiem," pozitīvi noskaņots pirms svētdien gaidāmās izbraukuma spēles Rīgā ir sporta kluba "Cēsis" sieviešu basketbola komandas galvenais treneris Ainars Zvirzgdiņš.

Cēsu klubs šosezon aizvadījis 21 sacensību, pamatlaikā nezaudējot ne reizi. Zvirgzdiņa vadībā komandas rēķinā ir 20 uzvaras, vienīgo zaudējumu piedzīvojot Marijampolē, papildlaikā spēlē pret Viļņas „Teo Basket”.

Par „TTT Rīga” sniegumu
Treneriem ir viens skatījums, spēlētājām cits. Viņas spēlē, ko liek treneri un spēle parādīs vai tas (Vilisas iesaistīšanās) nācis par labu. Varu teikt vienu, pēdējās spēlēs TTT rāda ļoti labu sniegumu. Ir agresivitāte, īpaši aizsardzībā. Komanda organizēti darbojas uzbrukumā un svētdien būs ļoti interesanti. Priecē, ka gan Latvijā, gan Lietuvā mūsu līmenī ir spēcīgas komandas un tas neļauj panīkt sieviešu basketbolam.

Par dalību Lietuvas čempionātā un Baltijas līgā
Lietuvā komandu spēku samērus var iedalīt vairākās grupās, ir vājākas komandas, vidēji spēcīgas komandas. Kā treneris vēlos strādāt augstākā līmenī, par (daudzām) vienībām, ar kurām spēlējām, negribu izteikties. To parāda mūsu rezultāti. Svarīgi saglabāt spēlētāju motivāciju, lai viņām šajās spēlēs nezustu interese. Tādā ziņā pozitīva būs Baltijas līgas izveide, lai būt spēcīgākas komandas, lai būtu interesantākas spēles, lai būtu vairāk skatītāju. Ceru, ka šis jautājums tiks atrisināts pozitīvi, to vajag mūsu klubam.

Par savainojumiem
Sportā bez savainojumiem neviens neiztiek. Ir mazi savainojumi un nopietnāki, bet tas nav būtiskākais. Neatkarīgi, ja komandā ir desmit vai divpadsmit spēlētājas, jāiztiek ar esošajiem spēkiem un trenerim jāprot realizēt savi uzdevumi. Spēja izmantot savā rīcībā esošos resursus parāda trenera darba kvalitāti.

Par viesspēlētāju motivāciju
Tuvojas Ziemassvētki, (amerikāņu) spēlētāju motivācijas problēmas šajā laikā ir kopējas visā Eiropā. Latvijas un Lietuvas līgās uzvarot pretiniekus ar ļoti lielu starpību, viņām zūd motivācija. Tajā pašā laikā varu labāk iespēlēt latviešu spēlētājas. Ceru, ka ārzemnieces ir profesionālas un spēs saņemties svarīgās spēlēs ar TTT, Teo un citās.

Svarīgākais ir sagatavot komandu spēlēm pavasarī. Uzskatu, ka šobrīd to darām ļoti veiksmīgi un pamata bažām nav. Nekādu īpašu piedāvājumu šobrīd nav, bet iespēja pāriet uz citu klubu paliek.

Ieeja rītdienas spēlē ir bez maksas. Sākums plkst. 13:30 Olimpiskajā sporta centrā, Grostonas ielā 6b.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-12-12 22:44, pirms 14 gadiem
ha-ha-ha