Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Anda Eibele: "Eirolīgā brīvs neesi nevienu brīdi"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Anda Eibele: "Eirolīgā brīvs neesi nevienu brīdi"
Anda Eibele un Santa Dreimane
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

"Daudz palīdzēja komanda, izvirzot mani brīvās metienu pozīcijās. Eirolīgā visi metieni bijuši sasteigti un pēc dribla, te vienkārši nostājos un metu. Tas ir pavisam savādāk," izcīnot uzvaru LSBL otrā apļa centrālajā spēlē pār SK "Cēsis", teica sieviešu basketbola kluba "TTT Rīga" aizsardze Anda Eibele.

Svētdien Latvijas, Austrijas un Kipras čempione sevišķi efektīvi nospēlēja perimetrā, realizējot četrus no sešiem tālmetieniem. Divdesmit astoņās minūtēs Anda Eibele kļuva par otru rezultatīvāko spēlētāju „TTT Rīga” sastāvā, savācot 12 punktus (2p 0/1, 3p 4/6), izcīnot 2 atlēkušās bumbas, izdarot 3 rezultatīvas piespēlēs, partverot 2 pretinieču piespēles, 2 reizes kļūdoties, saņemot 3 personiskās piezīmes un 1 reizi piespiežot pretinieces pārkāpt noteikumus.

„Kad uzbrukumā esmu brīva, metu vienmēr,” komentēja Eibele. „Pēdējās spēlēs bumba bieži izgriezās ārā no groza tīkla, domāju, kāpēc tā ir. Varbūt labs nāk ar gaidīšanu? Trenerim Zvirgzdiņam teicu, nevaru iemest, ko darīt? Šodien iemetu. Protams, daudz palīdzēja komanda, izvirzot mani brīvās metienu pozīcijās. Eirolīgā visi metieni bijuši sasteigti un pēc dribla, te vienkārši nostājos un metu. Tas ir pavisam savādāk.”

„Cēsis ir laba komanda, tomēr ar pretiniecēm Eirolīgā grūti salīdzināt. Prieks par Cēsīm, ka viņas Lietuvas līgā visus vinnē ar 70-80 punktu starpību, ka viņas var saņemties. Par to tiešām ir prieks.”

Anda Eibele norāda uz atšķirībām, spēlējot vietējos un starptautiskos turnīros. „Arī zaudējot Eirolīgā, tādas spēles kā tur, tu visu laiku strādā aizsardzībā. Nevienu brīdi neesi brīvs, Eirolīgā spēlētāju rotācija ir pavisam savādāka. Ceru, ar katru spēli būs arvien labāk un labāk. Jāpiestrādā pie savām kļūdām. Spēlējot komandas spēli, mūsu rīcībā ir visas priekšrocības.”

„Ja pati tagad spēlētu sliktāk nekā sezonas sākumā, nebūtu jēgas strādāt. Daudz labāk patīk sacensties mājās, ļoti nepatīk izbraukuma spēles. Tagad priekšā izbraukums uz Itāliju, ceļā dosimies agri no rīta un mājās būsim vēlu vakarā, laika ziņā ļoti neizdevīgi.”

Svētdienas spēli Olimpiskajā sporta centrā apmeklēja 25 bērni ar kustību traucējumiem un viņu vecāki no Ventspils, Valmieras un citām Latvijas pilsētām. Anda Eibele kopā ar Santu Dreimani uzsvēra, ka nepieciešams dalīties labajā, līdzdarboties un būt sociāli atbildīgiem. „Ļoti gribētu, lai mūsu komanda piedalītos kādā labdarības pasākumā. Tas būtu ļoti mīļi, iesaistīties, piemēram, Ziedot.lv pasākumos.”

  +3 [+] [-]

, 2009-12-13 20:20, pirms 14 gadiem
Interesanti - kā tad Zvirgzdiņš trenē Eibeli, ja Anda spēlē TTT?

  -2 [+] [-]

, 2009-12-13 20:36, pirms 14 gadiem
Johny Bull rakstīja: Interesanti - kā tad Zvirgzdiņš trenē Eibeli, ja Anda spēlē TTT?
kādā sakarā viņam trenēt?

  +3 [+] [-]

, 2009-12-13 20:52, pirms 14 gadiem
3SOLIS rakstīja: kādā sakarā viņam trenēt?
Trenerim Zvirgzdiņam teicu, nevaru iemest, ko darīt?

     [+] [-]

, 2009-12-13 21:01, pirms 14 gadiem
pēdējā spēlē Rīgā tomēr nelikās, ka Eirolīgā 100% visu laiku sejā sedz, jo garām tika aizmesti pietiekoši daudz brīvi metieni!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-12-13 23:44, pirms 14 gadiem
Pie tā, ka nav brīva, var vainot tikai sevi.