Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Čehijas prezidents apbalvo basketbolistes

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Čehijas prezidents apbalvo basketbolistes
Prezidents Vāclavs Klauss un Čehijas sieviešu basketbola valstsvienība
Foto: Prague Daily Monitor

Čehijas Republikas prezidents Vāclavs Klauss apbalvojis nacionālo sieviešu basketbola valstsvienību ar Prezidenta zelta medaļu par otrās vietas izcīnīšanu 16. Pasaules meistarsacīkstēs (2010 FIBA World Championship for Women).

Bijušais basketbolists Klauss bija Pasaules čempionāta aizgādnis un klātienē apmeklēja svarīgākās čempionāta spēles, tai skaitā kļūstot par liecinieku Čehijas uzvarai pār iepriekšējo Pasaules čempioni Austrāliju.

Spēlētājas un treneris Ļubors Blažeks prezidentam uzdāvināja spēles grīdas fragmentu ar spēlētāju autogrāfiem, basketbola bumbu un simbolisku zelta medaļu ar veltījumu. Jāpiebilst, ka Blažeka vadītajā "USK Praha" klubā pērn spēlēja Ieva Kubliņa un Zane Tamane.

Klauss prezidenta medaļas pasniedz kopš 2005. gada. Aprīlī prezidents apbalvoja Vankūveras ziemas Olimpisko spēļu medaļniekus – ātrslidotāju Martinu Sabļikovu, slaloma meistari Šarku Zahrobsku un slēpošanas stafetes dalībniekus Lukašu Baueru, Martinu Jaku, Martinu Koukalu un Jiri Magalu.

Izmantotie resursi:
Prague Daily Monitor