Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

TTT spēlēs Eirolīgas pamatturnīrā, Vētra cīnīsies kvalifikācijā

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

TTT spēlēs Eirolīgas pamatturnīrā, Vētra cīnīsies kvalifikācijā
TTT galvenais treneris Mārtiņš Zībarts. Foto: Renārs Koris

Basketbola klubs "TTT Rīga" 2020. gada sezonā spēlēs FIBA Eirolīgas pamatturnīrā, iztiekot bez piedalīšanās kvalifikācijā, piektdien, 12. jūlijā, ziņo Francijas basketbola portāls postup.fr .

Starptautiskā basketbola federācija (FIBA) vēl nav oficiāli publiskojusi Eirolīgas dalībnieču sarakstu. Francijas portāls informāciju par komandām ieguva Beļģijas čempionvienības “Castors Braine” Facebook lapā .

Pieejamā informācija liecina, ka pamatturnīram automātiski kvalificējušies 13 klubi no deviņām valstīm – trīs no Krievijas, pa diviem no Turcijas un Francijas, pa vienam no Ungārijas, Čehijas, Itālijas, Spānijas, Latvijas un Beļģijas.

Sešām kandidātēm jāspēlē kvalifikācijā, tai skaitā Gundara Vētras trenētajai Gdiņas vienībai. Polijas čempione “CCC Polkowice” šosezon Eirolīgā nestartēs finanšu problēmu dēļ, tādējādi par vietu pamatturnīrā cīnīsies bronzas medaļas ieguvēja.

Pārējās piecas kvalifikācijas dalībnieces ir turku “Botaš Ankara” (agrāk bāzējās Adanā), franču “Lattes Montpellier”, itāliešu “Reyer Venezia” (pērn klubā spēlēja Anete Šteinberga), Grieķijas čempione “Olympiacos” un Ungārijas vicečempione “Miškolc” (klubā spēlēja Aija Putniņa).

Eirolīgā debitēs Francijas čempione “Lyon ASVEL”. Tonijam Pārkeram piederošā komanda nacionālā čempionāta finālā pieveica “Lattes Montpellier” ar 3-2. Daudzkārtējā Francijas čempione “Bourges” pamatturnīram kvalificējās kā Francijas kausa ieguvēja.

“Džukurova Basketbol” ieguva tiesības spēlēt pamatturnīrā, pateicoties spēlēšanai Turcijas finālā. Katalāņu klubs “Uni Girona” uzvarēja Spānijas čempionātā un ieguva ceļazīmi, kura iepriekšējās sezonās tika Salamankas “Avenida”.

Neskaitot Polkovici un Salamanku, turnīra dalībnieku pulkā nebūs Francijas klubi “Villeneuve d`Ascq” (LFB finišēja devītajā vietā, neiekļūstot izslēgšanas spēlēs) un “Carolo Basket” (pusfinālā zaudēja Lionai), kā arī Turcijas vienība “Hatay” (ceturtdaļfinālā zaudēja “Galatasaray”).

Eirolīgas pamatturnīra dalībnieces

KlubsRezultāts
Jekaterinburgas UGMKKrievijas čempione
Kurskas “Dynamo”Krievijas vicečempione
Orenburgas “Nadežda”Krievijas bronza
Fenerbahce IstanbulTurcijas čempione
Džukurova BasketbolTurcijas vicečempione
Lyon ASVELFrancijas čempione
Bourges BasketFrancijas kausa ieguvēja
Famila SchioItālijas čempione
Sopron BasketUngārijas čempione
USK PrahaČehijas čempione
Uni GironaSpānijas čempione
TTT RīgaLatvijas čempione
Castors BraineBeļģijas čempione

Latvijas čempionei sezonas beigās bija spēkā līgums ar galveno treneri Mārtiņu Zībartu, kā arī garajām spēlētājām Aiju Brumermani un Ievu Kūlīti. Kristīne Vītola atgriezusies Salamankas "Avenida" rindās. Rīgas pašvaldības 28. martā pieņemtajā budžetā (izdevumi 1,084 miljardi EUR) paredzēti līdzekļi dažādām sporta programmām.

Rīdzinieces pērn pirmo reizi 34 gadu laikā iekļuva Eiropas astoņu spēcīgāko komandu vidū. TTT kvalifikācijā divu spēļu summā pieveica Venēcijas "Reyer", pamatturnīrā ar bilanci 8-6 nopelnīja ceturto vietu B grupā, bet ceturtdaļfinālā ar 0-2 zaudēja Jekaterinburgas UGMK.

Turnīra izloze notiks 23. jūlijā.

Kalendārs un izspēles kārtība

Sešpadsmit klubi, sadalīti A un B grupās, no 2019. gada 16. oktobrim līdz 2020. gada 26. februārim izspēlēs divu apļu turnīru (14 spēles). Katras grupas četras labākās komandas kvalificēsies izslēgšanas spēlēm. Ceturtdaļfināli sērijās līdz divām uzvarām notiks 11., 18. un, ja nepieciešams, 25. martā. “Četru fināls” risināsies 17.-19. aprīlī.

Katras grupas piektā un sestā labākā komanda iegūs tiesības turpināt sezonu Eiropas kausā, piedaloties ceturtdaļfināla pāru izlozē. Ceturtdaļfināli notiks 12. un 19. martā, uzvarētājus noskaidros divu spēļu summā. Pusfināli paredzēti 26. martā un 2. aprīlī, fināls – 8. un 15. aprīlī.

Visas pamatturnīra un ceturtdaļfinālu spēles notiks trešdienās. Pirmā apļa spēles plānotas 16., 23. un 30. oktobrī, 6. un 27. novembrī, 4. un 11. decembrī. Otrā apļa cīņas gaidāmas 18. decembrī, 2020. gada 8., 15., 22. un 29. janvārī, 19. un 26. februārī.

Sezonā paredzēti divi “izlašu logi”: 1) “Womens EuroBasket 2021” kvalifikācijas spēles risināsies no otrdienas, 10. novembra, līdz trešdienai, 18. novembrim; 2) Olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīri plānoti no svētdienas, 2020. gada 2. februāra, līdz pirmdienai, 10. februārim.

Izmantotie resursi:
https://www.postup.fr/2019/07/12/le...
https://www.godskalpotrigai.lv/ir-p...

  -1 [+] [-]

, 2019-07-12 22:53, pirms 5 gadiem
Laba ziņa! Cerams, ka ar finansēm nebūs problēmu, spēlēs arī Pedija un izdosies atrast labu aizvietotāju Vītolai.

  +3 [+] [-]

, 2019-07-12 23:26, pirms 5 gadiem
Sanāk, ka Vītola aiziet uz klubu, kas Čempionu Līgā nemaz nespēlēs! FIBA kausā Avenida gan iespējams būs viena no favorītēm. Vispār jau 12. jūlijs un par TTT sastāvu nav nekādas skaidrības. Līgumi pagaidām tikai Brumermanei un Kūlītei. Ticams jau, ka vēl citas latviešu spēlētājas no pagājušā gada sastāva arī tiks pie līgumiem.

  -2 [+] [-]

, 2019-07-13 06:33, pirms 5 gadiem
otins rakstīja: Laba ziņa! Cerams, ka ar finansēm nebūs problēmu, spēlēs arī Pedija un izdosies atrast labu aizvietotāju Vītolai.
Nezinu gan par Pediju vai gribēs te vēl spēlēt? Pirmkārt izdirsināja ar izlasi, otrkārt gan jau būs naudīgāki priekšlikumi!