Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

"TTT Rīgai" pievienojas Paula Strautmane

Andrejs Siliņš

"TTT Rīgai" pievienojas Paula Strautmane
Paula Strautmane spēlē pret Lielbritāniju. Foto: Oksana Džadana/f64

Latvijas sieviešu basketbola superklubs "TTT Rīga", turpinot sastāva komplektāciju jaunajai sezonai, paziņojis par Latvijas valstsvienības spēlētājas Paulas Strautmanes piesaisti. Iepriekšējos četrus gadus Paula pavadīja studijās Amerikas Savienotajās Valstīs.

"Pēc četriem gadiem Amerikā ir patiess prieks atgriezties mājās. Esmu pateicīga par iespēju spēlēt augstākajā līmenī. Kā klubam mums jāstrādā, lai kļūtu par stabilu Eirolīgas sastāvdaļu un darīšu visu, kas ir manos spēkos, lai sniegtu faniem augstus rezultātus un aizraujošas spēles visas sezonas garumā," savu pievienošanos TTT komentēja Strautmane.

Savukārt TTT galvenais treneris Mārtiņš Zībarts uzsvēra spēlētājas labās īpašības: "Paula ir enerģijas spēlētāja. Viena no labākajām latviešu spēlētājām cīņā par atlēkušajām bumbām. Ceram, ka Paulai ātri izdosies pārorientēties no NCAA basketbola uz Eiropas basketbolu un palīdzēt komandai sasniegt izvirzītos mērķus."

185 centimetrus garā basketboliste pēdējās četras sezonas pavadīja "Quinnipiac" universitātē, pēdējā sezonā vidēji nepilnās 27 minūtēs gūstot 9,5 punktus, izcīnot 5,1 atlēkušo bumbu, atdodot 2,0 rezultatīvas piespēles, bloķējot 1,8 metienus un pārtverot 1,7 bumbas.

22 gadus vecā latviešu spēlētāja četros gados Konektikutā nopelnīja bilanci 108-29, tikai divreiz paliekot uz soliņa. Viņa piedalījās 135 spēlēs – tas ir otrais lielākais skaits vēsturē. Paula Strautmane kļuva par trīskārtēju MAAC līgas čempioni, šosezon palīdzot “Bobcats” izcīnīt uzvaras 21 spēlē pēc kārtas. Strautmane un “Quinnipiac” basketbolistes MAAC līgā palika neuzvarētas 52 spēlēs pēc kārtas, sasniedzot otro garāko aktīvo uzvaru sēriju pēc “UConn” spēlētājām, kuras jau sešas sezonas ir nepārspētas “American” līgā.

Jūnijā Rīgā notikušajā Eiropas čempionātā Strautmane Latvijas izlases rindās vidēji 21 minūtē guva 6,5 punktus, izcīnīja 3,3 atlēkušās bumbas, atdeva 2,8 rezultatīvas piespēles un pārtvēra 1,8 bumbas. Pārstāvējusi Latviju visu vecumu jaunatnes izlasēs, kā arī 2017. gada Eiropas čempionāta finālturnīrā.

Jauno sezonu FIBA Eirolīgā TTT sāks 16. oktobrī, savā laukumā uzņemot Prāgas USK.

Iepriekš klubs pavēstīja par līgumu noslēgšanu ar Latvijas izlases centra spēlētāju Zentu Meļņiku un 2018. gada Latvijas Gada basketbolisti Kitiju Laksu, kura arī noslēgusi mācības ASV.

  +3 [+] [-]

, 2019-08-18 13:37, pirms 5 gadiem
par TTT pozitīvi, ka Rīgas satiksme un dome laikam turpina atbalstīt klubu un savācas normāls sastāvs spēlēt Eirolīgā...
biju sliktākās domās pēc tā , kas tajās iestādēs darās!
Slēpts komentārs: kastans

  +1 [+] [-]

, 2019-08-18 14:36, pirms 5 gadiem
Šobrīd veidojas īsts izlases bāzes klubs!