Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Leisija: "Spēlēšana Latvijā ir labākā manā ārzemju pieredzē"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Leisija: "Spēlēšana Latvijā ir labākā manā ārzemju pieredzē"
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

"Man tiešām patīk šeit spēlēt, patīk, kā tieku uzņemta komandā. Ir lieliski spēlēt ar meitenēm, tas tiešām izvērties īpaši," pēc uzvaras Latvijas Sieviešu basketbola līgas fināla trešajā spēlē teica "TTT Rīga" un WNBA kluba "Atlanta Dream" spēlētāja Dženifera Leisija (Jennifer Lee Lacy).

Dženifera ir ārkārtīgi pozitīva personība un nav brīnums, ka viņas cilvēcīgās kvalitātes palīdz sasniegt labākus rezultātus laukumā. Spēlējot Atlantas "Dream" sastāvā, Leisija, būdama viena no komandas kapteinēm, palīdzēja klubam pirmo reizi vēsturē iekļūt WNBA izslēgšanas spēlēs.

"Dream" galvenā trenere, veterāne Merinela Mīdora par paveikto svētdien saņēma oficiālu uzaicinājumu 2010. gada vasarā pievienoties ASV valstsvienībai, kurā, neskaitot Džīno Oriemmu, iekļauti "De Paul" universitātes un "Los Angeles Sparks" treneri.

"Šodien bija ļoti svarīgi uzvarēt, lai izvirzītos sērijas vadībā," svētdien teica Leisija. "Smagi spēlējām visu spēli. Atšķirībā no sacensības Cēsīs iznācām laukumā labāk sagatavojušās. Spējām atrast savu ritmu un spēlējām kā komanda. Ievērojām disciplīnu un spēlējām kopā.

Mūsu mērķis bija, lai vairāk meiteņu uzņemas iniciatīvu. Viņas to paveica, katra spēlēja ar pārliecību. Gribējām spēlēt kā komanda, uzvarējām kā komanda.

Te ir labi spēlēt, taču mums jākoncentrējas un jāfokusējas nākamajai spēlei Cēsīs. Skatīsimies video, lai būtu gatavas doties uz turieni un spēlēt. Runājot par Latviju, godīgi, šī ir mana labākā pieredze, spēlējot ārzemēs. Man tiešām patīk šeit spēlēt, patīk, kā tieku uzņemta komandā. Ir lieliski spēlēt ar meitenēm, tas tiešām izvērties īpaši."

Jennifer Lee Lacy

Leisija (191/21.03.1983/Agoura Hills High School/”Pepperdine” koledža 2002-2006 West Coast Conference) dzimusi Ņujorkā, vēlāk ar ģimeni pārcēlusies uz Kaliforniju. Profesionāles karjeru sākusi 2006. gadā, pārstāvot „Phoenix Mercury” un „Atlanta Dream” klubus. Lacy "TTT Rīga" pievienojās 2010. gada 5. februārī.

• 2006. gada aprīlī Leisija parakstīja līgumu ar „Phoenix Mercury”, kuru pārstāvēja divas sezonas, 2007. gadā izcīnot WNBA čempiones titulu

• Pēdējās divas sezonas Leisija pārstāvējusi līgas jaunāko komandu „Atlanta Dream”, kura 2009. gadā izcīnīja četras reizes vairāk uzvaru nekā dibināšanas gadā (2008 bilance 4-30, 2009 bilance 18-16), pirmo reizi vēsturē iekļūstot WNBA izslēgšanas spēlēs. Austrumu konferences pusfinālā tika atzīts Detroitas „Shock” pārākums 0-2

• 2008. gadā Leisija tika nosaukta par vienu no „Dream” kapteinēm, piedalījās 33 spēlēs, 22 reizes devās laukumā starta piecniekā, vidēji gūstot 5,7 punktus, izcīnot 2,8 atlēkušās bumbas un 0,8 reizes rezultatīvi piespēlējot

• 2009. gada sezonā Leisija piedalījās 32 spēlēs, vidēji 11,3 minūtēs gūstot 3,0 punktus un izcīnot 2,2 atlēkušās bumbas. Spēlējusi Ķīnas līgas WCBA komandā „Beijing Shougang” (2008-2009) un Polijas klubā „C.C.Polkowice”, 2008. gada Eiropas Kausa izcīņā 7 spēlēs vidēji spēlējot 28,3 minūtes, gūstot 11,4 punktus, izcīnot 5,3 atlēkušās bumbas, 1 reizi rezultatīvi piespēlējot un 1,4 reizes pārtverot pretinieču piespēles

• Dženiferas tēvs Lee Lacy profesionāli spēlējis beisbolu Galvenajā beisbola līgā MLB. Divi brāļi Eric un Michael

Dženifera "TTT Rīga" sastāvā spēlē ar 21. numuru.

Lisa Willis: "Darbs ziemā atmaksājas"

Finālsērijā arvien labāk spēlē cita "TTT Rīga" amerikāņu viesspēlētāja, kaliforniete Liza Vilisa (Lisa Camille Willis). Uzbrucēja kluba sastāvā spēlē piecus mēnešus, bet vasarā WNBA labprāt pārstāvētu tuvu mājām esošo "Los Angeles Sparks" vienību.

"Spēlējām pamatīgāk. Spēlējām ātrāk, „up-tempo” ritmā," teica Vilisa. "Neesam lēnā komanda. Esam ātra komanda, ātro pretuzbrukumu komanda. Iepriekšējā spēlē to neievērojām. Šajā spēlē atgriezāmies pie tā, ko labi protam. Spēlējām agresīvāk. Centāmies pārņemt iniciatīvu, uzbrukt tā vietā, lai uzbruktu viņas. Bijām ļoti koncentrējušās.

Domāju, visas zinājām, kas jāizdara, lai šovakar nospēlētu labi. Visa komanda, katrai bija loma, katra spēlēja labi. Sakot, ka Džena vai es uzņēmās iniciatīvu – mēs iemetām savus metienus. Tā ir liela spēles daļa, iemest savus metienus. Metām katrā spēlē, taču, kad spēlējam agresīvāk un savā ritmā, metieni tiek realizēti biežāk.

Mentāli laiks starp FIBA Eirolīgas regulāro sezonu un Latvijas Sieviešu basketbola līgas „play-off” bija ļoti grūts. Bija daudz fiziskā darba, mazāk spēlēšanas. Taču jāskatās uz visu kopumā. Kad esi finālos, spēlē ar Cēsīm un laukumā pavadi daudz minūšu, iepriekš veiktā fiziskā sagatavošanās palīdz tev nokļūt gatavībā. Tas bija smagi, bet tagad atmaksājas."

Lisa Camille WILLIS (182, 13.06.1984/UCLA/VgN) basketbola gaitas sākusi Narbonne vidusskolā Kalifornijā, spēlējusi Kalifornijas Universitātes Losandželosā (UCLA Bruins 2002-2006, politikas zinātņu bakalaurs) komandā, 2005. gadā kļuvusi par UCLA visu laiku labāko trīspunktu metēju, iekļauta "Pacific-10" konferences simboliskajā piecniekā. Universiādes uzvarētāja ASV studentu valstsvienības sastāvā (Turcija 2005), ESPN komentētāja Nensija Libermane nosaukusi Vilisu par 2006. gada NCAA sezonas labāko aizsardzi. 2006. gada 5. aprīlī Vilisu WNBA draftā ar piekto kārtas numuru izvēlējās divkārtējās WNBA čempiones „Los Angeles Sparks”. Pārstāvējusi „New York Liberty” un „Sacramento Monarchs” komandas.

Eiropā spēlējusi Krievijas superlīgas klubā Vologdas „Chevakata” (2006-2007) Grieķijas spēcīgākajā klubā „Athinaikos” (2007), Turcijas virslīgas klubā „Pankup TED” (2008-2009). Spēlējot „Chevakata” starta piecniekā, palīdzējusi klubam iekļūt 2007. gada FIBA Eiropas kausa ceturtdaļfinālā, 12 spēlēs vidēji gūstot 11,6 punktus, izcīnot 3,0 atlēkušās bumbas un 2,2 reizes rezultatīvi piespēlējot. Krievijas superlīgā vidēji spēlē guvusi 15,2 punktus, izcīnījusi 3,5 atlēkušās bumbas un 2,4 reizes pārtvērusi pretinieču piespēles. 2009. gada Turcijas čempionāta spēlēs vidēji guvusi 13,8 punktus, izcīnījusi 5,3 atlēkušās bumbas, pārtvērusi 2,2 bumbas un 1,7 reizes rezultatīvi piespēlējusi.

Ceturtā spēle notiks otrdien plkst. 18:30 Cēsu sporta namā.

  -2 [+] [-]

, 2010-04-12 19:49, pirms 14 gadiem
Kurš tad cits TTT ordeni piespraudīs!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja