Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Aivars Vīnbergs: "Ja RSU zaudēs, neviens mums ar akmeni nemetīs"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Aivars Vīnbergs: "Ja RSU zaudēs, neviens mums ar akmeni nemetīs"
Anna Buša un Ilze Jākobsone
Foto: Ģirts Gertsons

"Alises Markovas iesaiste ir pilnībā attaisnojusies. Annas Bušas pienesums – milzīgs. Pusfināla sērijā viņa ir komandas līdere," izlīdzinot rezultātu Latvijas Sieviešu basketbola līgas pusfinālā, savas spēlētājas slavēja RSU galvenais treneris Aivars Vīnbergs.

Rīgas Stradiņa Universitātes stūrmanis aprīļa sākumā ir aizņemtākais treneris Latvijā. Viņa trenētajām komandām jau trešajā sērijā pēc kārtas jāaizvada maksimālais spēļu skaits – ceturtdaļfināla dueļiem pret Daugavpils Universitāti un Jelgavu pievienojusies LSBL pusfināla cīņa pret “Liepājas Papīru”.

LBL otrās divīzijas izslēgšanas spēles – 22., 26. marts pret “VEF skolu”, 4., 6. un 9. aprīlis pret Jelgavu/LLU. Latvijas-Igaunijas līgas “Četru fināls” 24.-25. martā Liepājā. LSBL ceturtdaļfināls pret Daugavpili – 28. un 30. marts, 2. aprīlis. LSBL pusfināls – 5., 8. un 11. aprīlis. Trīspadsmit cīņas trīs nedēļu laikā.

Kā komandu ietekmēja izmaiņas sastāvā?
Zanes Jākobsones-Pelses prombūtne mūs tikai mobilizēja. Liepājnieču garās spēlētājas vairāk mīl spēlēt pa āru? Nav jāmeklē izskaidrojumi – bijām labāki un viss! Tāds plāns bija jau 15. augustā (smejas).

Komanda beidzot spēlēja, kā var nospēlēt. Uztaustījām... Mentāli esam uz pareizā ceļa. Nekad nešaubījos, ka man ir labas spēlētājas, tikai nemācējām sevi atrast. Godīgi runājot, šodien parādījām tikai 70% potenciāla. Tā nav lielība – visu laiku tā domāju.

Agrāk nebija vēlēšanās vairāk izmantot Alisi Markovu?
Paskatoties atpakaļ – nav nekā, ko nožēlot. Mūsu rezultāti bija labi, izņemot Latvijas-Igaunijas līgas finālturnīru Liepājā. Neskaitot tās divas spēles, nebija vajadzības veikt izmaiņas. Alises iesaiste ir pilnībā attaisnojusies. Annas Bušas pienesums ir milzīgs – pusfināla sērijā viņa ir komandas līdere.

Komanda trenējās pirms spēles Liepājā?
Starp pirmo un otro pusfināla spēli komandas treniņa nebija. Manuprāt, ja esi 14 gadus trenējies, viena nodarbība starp divām svarīgām spēlēm neko neizmainīs.

Vai līdz trešdienas spēlei kaut kas var mainīties?
Lai pretinieki domā par taktiku – viņi ir ievainoto lomā. Mums rokas brīvas. Ja trešdien zaudēsim, neviens mums ar akmeni nemetīs. Liepājas neveiksmes gadījumā gan tie lidos. Papildus atbildība var viņus sasaistīt.