Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Latvijas un Igaunijas apvienotajai sieviešu līgai pievienojas "Jelgava"/BJSS

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Latvijas un Igaunijas apvienotajai sieviešu līgai pievienojas "Jelgava"/BJSS
"Jelgava"/BJSS
Foto: LBS, basket.lv

LETA. Latvijas un Igaunijas apvienotajai sieviešu basketbola līgai pievienojusies jaunizveidotā "Jelgava"/BJSS vienība, pavēstījis basketbola klubs "Jelgava".

Komandas pieteikumu apstiprinājusi Latvijas Basketbola savienība (LBS) un tā nākamajā sezonā startēs Latvijas un Igaunijas apvienotajā čempionātā, kā arī Latvijas Sieviešu basketbola līgā (LSBL).

Jaunās komandas pamata kodolu veidos Jelgavas Bērnu un jaunatnes sporta skolas bijušās un esošās audzēknes. Savukārt "Jelgava"/BJSS galvenā trenera pienākumus pildīs Harijs Zelčs, kurš līdz šim strādājis ar vairākām jauniešu komandām.

"Lielāko daļu jaunās komandas spēlētājas jau vairākus gadus trenē mūsu pašu treneri un ir nepieciešams progress kā vieniem, tā otriem," kluba mājaslapā citēts tā valdes priekšsēdētājs Dins Ušvils. " Līdz ar to tas ir tikai loģisks lēmums, liels gods un jauns izaicinājums. Mūsu basketbola klubs savu resursu ietvaros vienmēr ir centies atbalstīt un veicināt basketbola attīstību pilsētā un mērķtiecīgi turpinās to darīt. Cenšamies maksimāli iekļaut tieši jelgavniekus kluba komandu sastāvos. Mūsuprāt, ir svarīgi attīstīt ne tikai vīriešu un jauniešu komandas, ar ko jau ilgāku laiku strādājam, bet pievērst vērību arī sieviešu basketbolam. Tāpēc ļoti priecājamies, ka šajā sezonā mūsu kluba paspārnē ir arī pirmā augstākās raudzes Jelgavas sieviešu basketbola komanda."

Neskaitot dāmu komandu, nākamajā sezonā Jelgavas vienības būs pārstāvētas vēl divās līgās, jo "Jelgavas" vīriešu un jauniešu komandas spēlēs Latvijas Basketbola līgas (LBL) otrajā un trešajā divīzijā.

Izmantotie resursi:
LETA