Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Anete Šteinberga: "Francijā mums būs īpaša atbalstītāja"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Anete Šteinberga: "Francijā mums būs īpaša atbalstītāja"
Anete Šteinberga. Foto: EuroBasket Women

"Man ir liels, pozitīvs entuziasms doties cīņā kopā ar komandas biedrēm. Domāju, ka "Futuroscope" zālē mūs sagaida aizraujoša spēle," pirms "Women`s EuroBasket 2025" cikla sākuma teica Latvijas valstsvienības kapteine Anete Šteinberga.

Spēka uzbrucēja pirmo reizi sezonā laukumā devās 11. oktobrī, sekmējot “Bourges Basket” uzvaru Eiropas kausa atklāšanas spēlē pret Turcijas “Antalya”. Mājinieces todien sameta 124 punktus, turklāt realizēja 16 no 29 trīspunktu metieniem.

Trīs mēnešus ātrāk, 6. jūlijā, Šteinberga kopā ar Aleksu Gulbi, Ketiju Vihmani un Martu Leimani debitēja Pasaules sērijā 3x3 basketbolā. Šveices pilsētā Fribūrā latvietes izcīnīja augsto trešo vietu, bet tālāko ceļu līdz Parīzes kvalifikācijai izjauca Anetes savainojums.

“Atbraucām mājās. Neveiksmīgi savainoju kāju – salauzu pēdas kaulu. Tādā situācijā skriešana atkrīt automātiski – mainījās tālākie plāni,” Anete atcerējās vasaras notikumus. “Turpināju gatavoties klubu sezonai – kas cits atlika?”

“Pēdas kaulu salauzu pirmo reizi. Agrāk bijuši lauzti pirksti. Atveseļošanās prasīja 10 nedēļas. Kad atgriezos klubā, strādāju ar fizioterapeitu pēc individuālas programmas. Sagaidīju, kamēr kāja sadzīst un atgriezos ar pilnu jaudu.”

Buržas klubs pagājušajā sezonā izcīnīja Eiropas Superkausu, bet Eirolīgā un Francijas līgā tik labi neveicās. Šosezon komandai Eiropas kausā pievienojušās vairākas jaunpienācējas. “Artemisa Spanū, Kamile Nacickaite, Tima Pujē, Ana Marija Filipa. Un, protams, Kristena Mena.”

Kaliforniete garās profesionālās karjeras laikā divas reizes spēlēja Gaujas un Daugavas krastos. Spēka uzbrucēja 2009. gadā palīdzēja SK “Cēsis” izcīnīt pirmo Latvijas titulu, savukārt septiņus pavasarus vēlāk atkārtoja panākumu TTT rindās.

“Viņai ir ļoti labas atmiņas par Latviju. Atceras daudzus vārdus latviski – varam savā starpā pajokot. Labas draudzenes ar Andu Eibeli – turpina uzturēt komunikāciju,” Anete pastāstīja par “University of California at Santa Barbara” absolventes latviešu saitēm.

“Iespējams, ka mans savainojums klubam sagādāja pozitīvu pienesumu. Kristenu paņēma kā “džokeri” – uz savainojuma laiku. Tagad klubs pagarinājis ar viņu līgumu līdz sezonas beigām. Manuprāt, tas nāk mums par labu.”

Kristena ir mūziķe – kopā ar Gabrielu Menu viņa darbojas apvienībā “Sapphica”. “Buržā katru pavasari notiek mūzikas festivāls. Sezonā, kad Kristena kopā ar komandu uzvarēja Francijas čempionātā, viņa uzstājās vietējās publikas priekšā.”

Francijas izlases galvenais treneris Žans Tupans un ģenerālmenedžere Selīna Dumerka uz valstsvienību izsauca trīs Anetes kolēģes. Saspēles vadītājai Aliksai Dušē sabraukums iet secen savainojuma dēļ, toties ierindā būs aizsardzes Polina Astjē un Sāra Mišela-Burī.

Vai komandas biedres pārrunāja gaidāmo tikšanos? “Protams, mēdz gadīties pa kādam dzēlīgam komentāram, taču mums bija citādi. Novēlējām viena otrai veiksmi, lai gan laukumā būsim pretinieces. Komandas biedru statuss neko nemaina, tikai labi zinām viena otru kā spēlētājas.

Beļģijas, Francijas un Polijas līgās pirms izlašu spēlēm izsludināts pārtraukums. Pateicoties tam, daļa no leģionārēm mājās varēja atgriezties dažas dienas ātrāk. Anete domā, ka ideālā gadījumā valstsvienībai noderētu kopīgi treniņi arī vasaras beigās.

“Nedaudz žēl, ka izpalika plašāka sagatavošanās. Treneri nosauca septembrī – kad spēlētājas bija aizbraukušas uz klubiem. Tāda situācija nav pirmo reizi – esam profesionālas spēlētājas. Mūsu atbildība ir spēlēt un segt aizsardzībā viens pret vienu.”

Francijas basketbola federācija pirms divām nedēļām ziņoja, ka pārdotas 3000 no 5200 biļetēm uz spēli pret Latviju. Gaidāms, ka “Futuroscope” arēnas tribīnes ceturtdien būs cilvēku pilnas.

“Patīk, ka Francijā varu spēlēt pie pilnām tribīnēm. “Prado” zālē uz spēlēm regulāri nāk vismaz četri tūkstoši skatītāju. Franču fani rada superīgu atmosfēru. Šoreiz viņi būs pret mums, taču cilvēku klātbūtne priecē. Kristena vilkšot Latvijas kreklu – tā viņa solīja.”

  -3 [+] [-]

, 2023-11-07 15:21, pirms pusgada
Priecē tas, ka treneris Gulbis ir īsts vecis, atšķirībā no Zeibārta!
Tas dod pārliecību laukumā!

  -1 [+] [-]

, 2023-11-07 21:36, pirms pusgada
oxa! Varēji taču izvērstāk pavēstīt kā tas izpaužās, ka Gulbis ir "īsts vecis", atšķirībā no kaut kāda "Zeibārta". Tu, laikam ,piedāvājies ,un Swans tev tā riktīgi neatteica, bet Zeibārts pasūtīja. Acīmredzot tāpēc uz Zeibārtu tāds zobs. Vai īstais vecis procesa laikā arī bļāva, auroja un uzvedās kā nenormāls? Izklāsts vairāk priecēs un dos pārliecību!

  -1 [+] [-]

, 2023-11-08 04:00, pirms pusgada
Sviedējs rakstīja: oxa! Varēji taču izvērstāk pavēstīt kā tas izpaužās, ka Gulbis ir "īsts vecis", atšķirībā no kaut kāda "Zeibārta". Tu, laikam ,piedāvājies ,un Swans tev tā riktīgi neatteica, bet Zeibārts pasūtīja. Acīmredzot tāpēc uz Zeibārtu tāds zobs. Vai īstais vecis procesa laikā arī bļāva, auroja un uzvedās kā nenormāls? Izklāsts vairāk priecēs un dos pārliecību!
Tā frāze ka Zeibarts nav īsts vecis un pie viņa nespēlēs jau piederēja Anetei!
Man tākā cits dzimums un orientācija, tas jautājums nav pie manis.

     [+] [-]

, 2023-11-09 22:28, pirms pusgada
oxa rakstīja: Priecē tas, ka treneris Gulbis ir īsts vecis, atšķirībā no Zeibārta!
Tas dod pārliecību laukumā!
Tu esi stulba, paskaties!!!