Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Vanesa Jasa: "Pirmajā puslaikā pārāk daudz domājām"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Vanesa Jasa: "Pirmajā puslaikā pārāk daudz domājām"
Vanesa Jasa. Foto: LBS

LETA. Latvijas sieviešu basketbola izlase mačā pret Izraēlu pirmajās divās ceturtdaļās laukumā pārāk daudz domāja, kas lika nonākt iedzinējos, sarunā ar žurnālistiem secināja Latvijas valstsvienības saspēles vadītāja Vanesa Jasa.

"Spēli sākām labi, bet tad nebijām vairs savā ritmā un pārāk daudz domājām. Mums arī treneris to aizrādīja. Mums bija dažas tiešām stulbas kļūdas, kas ļāva viņām pēc tam iet pretuzbrukumā un tad jau bijām aizgājušas mīnusos pēc pirmā puslaika," stāstīja Jasa.

"Pēc tam sanāca, ka vienkārši sākām "kapāt" aizsardzībā. Tas mūs arī izvilka, kaut arī viens pret viens aizsardzība bija grūta un nevarējām apstādināt vienu no viņu līderēm. Ar bumbas rotāciju arī izvilkām spēli," viņa turpināja.

Pēc puslaika pārtraukuma, kurā Latvijas basketbolistes devās ar -9, mājinieces atspēlējās un nepilnu divu minūšu laikā jau panāca neizšķirtu.

"Puslaikā dabūjām iekšā no trenera, bet uzreiz pārslēdzāmies uz otro puslaiku. Muļķīgās kļūdas un aizsardzība - tas viss bija atkarīgs no mums. Taktika trenerim bija izstrādāta laba," norādīja spēlētāja.

Jasa mačā izcēlās ar desmit punktiem, no kuriem divus viņa guva realizējot divus soda metienus papildlaikā, un basketboliste atzina, ka, metot svarīgos metienus, viņa nejuta lielu spiedienu.

"Varbūt dažos brīžos piedomāju, ka tas ir izšķirošais brīdis, taču tad nejutu, ka ir liels spiediens. Protams, ir nedaudz spiediens, zinot, ka tie ir svarīgi metieni, bet, ja būs pārāk liels uztraukums, tad neiemetīsi," viņa piebilda.