Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Latvijas pretiniece Ukraina pirms Eiropas čempionāta spēlēs Rīgā

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Latvijas pretiniece Ukraina pirms Eiropas čempionāta spēlēs Rīgā
Ukrainas valstsvienības galvenais treneris Gorans Boškovičs. Foto: FBU

Ukrainas sieviešu basketbola valstsvienības galvenais treneris Gorans Boškovičs piektdien, 3. maijā, atklāja izlases gatavošanās plānus, taču vēl nenosauca komandas kandidātes.

“EuroBasket Women 1995” čempiones cer Rīgā sākt nākamo izrāvienu – Ukrainas mērķis ir iekļūt Eiropas sešu spēcīgāko komandu vidū un kvalificēties Olimpisko spēļu atlases turnīram, kas notiks 2020. gada februārī.

Atšķirībā no citām komandām, Ukraina visas pārbaudes spēles aizvadīs ārzemēs. Treniņnometnes sākums iecerēts 17. maijā Melnkalnē. Adrijas jūras piekrastē valstsvienība uzturēsies līdz 28. maijam, šajā laikā aizvadot pārbaudes spēli pret Jeļenas Škerovičas trenētajām mājiniecēm.

No Melnkalnes komanda pārlidos uz Itāliju, kur 30. maijā – 2. jūnijā paredzēts pārbaudes turnīrs. Sekos trīs darba nedēļas Kijevā, starplaikā izlidojot uz Franciju (8.-11. jūnijā) un Latviju (18.-20. jūnijā). Pārbaudes spēles pret francūzietēm notiks 9. un 10. jūnijā Mondemarsānā.

Trešais un pēdējais izbraukums pirms Eiropas čempionāta paredzēts uz Rīgu, kur šajā laikā viesosies arī Ķīnas un Slovēnijas izlases. Ukrainai plānota pārbaudes spēle pret Ķīnu – tā 19. jūnijā notiks “Elektrum” Olimpiskajā centrā.

Eiropas čempionāta A grupā Ukraina spēlēs pret Spāniju, Latviju un Lielbritāniju. Grupas uzvarētājas automātiski kvalificēsies ceturtdaļfinālam, bet otrās un trešās vietas īpašnieces astotdaļfinālā 1. jūlijā tiksies ar B grupas (Francija, Zviedrija, Melnkalne, Čehija) otro un trešo spēcīgāko komandu.

Izmantotie resursi:
Затверджено план підготовки збірної України до...