Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:107, Did:0, useCase: 3

Brazausks: "Latviešiem ir cita vīzija, kā būtu jāspēlē"

Andrejs Siliņš

SEB Baltijas Basketbola līgas (BBL) direktors Romualds Brazausks intervijā "Sporta Avīzei" šodienas numurā atklāj, ka Lietuvas un Igaunijas klubi labprāt nemainītu turnīra sistēmu nākamsezon, tomēr latvieši iestājoties pret to un piedāvājot izmaiņas.

Brazausks paredz, ka trim Elites divīzijas komandām Rīga varētu būt par šauru: "Cik man zināms, tad Lietuvā un Igaunijā nevienai no elites divīzijas komandām pastāvēšanas beigas netiek prognozētas. Kas attiecas uz Latviju, jūsu presē esmu lasījis, ka uzsākts ASK un VEF apvienošanas process. Domāju, ka tas ir normāls risinājums, kas jebkurā gadījumā ir labāks par bankrotu. Turklāt domāju, ka trijām komandām vienā pilsētā būtu problēmas atrast laikus un vietu, kur visām spēlēt elites divīzijā. Skaidrs, ka ekonomiskā situācija ievieš savas korekcijas, taču man ir pārliecība, ka beigās viss būs kārtībā."

"Saprotams, līga nebūs tā, kas nodarbosies ar sponsoru meklēšanu klubiem. Mums vispirms jārūpējas par to, lai savāktu līgas budžetu un nākamgad spētu nodrošināt labas un kvalitatīvas sacensības. Skaidrs, ka situācija ir smaga, īpaši jau Latvijā un arī Lietuvā. Labāk izskatās igauņiem, taču arī jāsaka – pagaidām... Kas notiks rīt, šobrīd droši nepateiks neviens. Iespējams, kāda kluba vairs nebūs, kādi klubi apvienosies, taču līgas uzdevums šajā situācijā ir gādāt, lai būtu sacensības, kurās spēlē tie, kas tam būs gatavi," kopējo situāciju rezumē direktors.

"Neslēpšu – jā, Lietuva un Igaunija šobrīd vēlētos palikt pie esošās kārtības un principiem, jo šis sacensību modelis sevi ir attaisnojis. Šobrīd nav šaubu, ka elites divīzijā patiešām spēlē labākie klubi, un intriga, kāda izveidojās šogad, piecu gadu laikā nebija redzēta! Jebkura komanda varēja uzvarēt jebkuru, līdz pat pēdējai kārtai nebija skaidrs, kuras divas iekļūs pusfinālā – atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, kad viss bija skaidrs." Tomēr Latvijas nostāja esot radikālāka: "Latviešiem ir cita vīzija, kā nākotnē būtu jāspēlē. Varianti ir dažādi... Tiklīdz būs atrisināts jautājums par līgas nākamā gada budžetu, nevelkot laiku garumā, nāksim kopā un lemsim šos jautājumus. Pēc manām domām, reāli šī valdes sēde varētu notikt "Final Four" laikā – 24. vai 25. aprīlī. Protams, pastāv iespēja, ka tas notiek jau ātrāk vai tikpat labi kaut kādu iemeslu dēļ aizkavējas, taču mūsu visu interesēs ir nevilkt garumā ne dienu."

Viens no variantiem līgas rekonstrukcijai ir Elites divīzija ar 12 komandām divās konferencēs - Latvijas, Igaunijas konference ar četriem mūsu klubiem un diviem igauņu, kā arī Lietuvas konference ar sešiem leišu klubiem. Katras divīzijas komandas savā starpā izspēlētu četrus apļus, bet ar pretējo konferenci - divus. Ieviešot šādu NBA standartam līdzīgu sistēmu, četri Latvijas BBL klubi nepiedalītos Latvijas Basketbola līgā (LBL), tāpat kā hokejā Rīgas "Dinamo" piedalās tikai KHL čempionātā.

Jaunajā "Sporta Avīzē" Brazausks arī izvērtē Izaicinājuma kausa sezonu, nosaucot to par veiksmīgu, kā arī atklāj, no kurām valstīm ir liela interese par startēšanu Izaicinājuma kausā nākamajā sezonā.

1 2 48 komentāri

 +18 [+] [-]

, 2009-03-31 09:57, pirms 15 gadiem
nez vai esošajā situācijā mēs būsim tie, kas komandē parādi un māca leišiem, kā jāuzvedās...

     [+] [-]

, 2009-03-31 10:01, pirms 15 gadiem
76 rakstīja: nez vai esošajā situācijā mēs būsim tie, kas komandē parādi un māca leišiem, kā jāuzvedās...
piekriitu. nez kaadas tad ir jaunaas idejas?

 +13 [+] [-]

, 2009-03-31 10:03, pirms 15 gadiem
Vēl viens kurš domā ka VEF un ASK apvienošana ir labs gājiens...

Nesaprotu, kā vispār var tādu domu pieļaut... Tie ir divi vēsturiski neatkarīgi zīmoli. Kā vispār ir iespējams viņus apvienot? Tak cik reizes nav mēģināts... un vienmēr tas ir izgāzies... Katrai sava aura, katrai sava sūtība... Tad jau BMW un Audi ar varētu apvienot ...

  +1 [+] [-]

, 2009-03-31 10:04, pirms 15 gadiem
LBS atkla rulleee...

     [+] [-]

, 2009-03-31 10:09, pirms 15 gadiem
Andrejs Siliņš rakstīja: "Sporta Avīzē" Brazausks arī izvērtē Izaicinājuma kausa sezonu, nosaucot to par veiksmīgu, kā arī atklāj, no kurām valstīm ir liela interese par startēšanu Izaicinājuma kausā nākamajā sezonā.
Un kurām tad ir?

  +4 [+] [-]

, 2009-03-31 10:10, pirms 15 gadiem
naudas dēļ apvienos visu. nu bija agrāk vēsturiski dažādi klubi, so what???

labāk tad lai abi bankrotē? hmm..

  +5 [+] [-]

, 2009-03-31 10:13, pirms 15 gadiem
Varēja jau arī pastāstīt, ko tad latvieši tādu revolucionāru ir izdomājuši!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2009-03-31 10:13, pirms 15 gadiem
Vajag piedāvāt leišiem apvienot L. Rytas ar Žalgiri!

  -2 [+] [-]

, 2009-03-31 10:21, pirms 15 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Bet NAUDA???!!! Nebūtu jau nekas pretī, ja abi klubi pastāvētu neatkarīgi, bet diemžēl realitāte ir tāda, ka naudas Rīgā uz visiem klubiem vairs nepietiek! Naudas dēļ vien būtu jāapvienojas, lai tie parādi ne vienam, ne otram klubam nekrājas tālāk. Savādāk beigās mēs paliksim ar vienu pašu Baronu Rīgā. Vai tā būs labāk?
Tici man ja apvienos tad maksimusm 2 gadus būs 2 klubi rīgā... un beigās takatā paliks Barons
Armijai tagad grūti laiki.. Neko nevar darīt, varbūt tad pietiks, ja sponsorēs vienu basketbola klubu. VEFam vairāk, lai dome pievēršas...
Personīgi par krīzes revīziju LV basketā galīgi nebēdāju. Tas tikai visu saliks pa vietiņām un noraus atpakaļ uz zemes... Cik tad var lidināties pa mākoņiem ar mākslīgi uzskrūvētu basketa līmeni...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-03-31 10:31, pirms 15 gadiem
Pilniba piekritu

  +1 [+] [-]

, 2009-03-31 10:37, pirms 15 gadiem
Raitcha rakstīja: Vēl viens kurš domā ka VEF un ASK apvienošana ir labs gājiens...

Nesaprotu, kā vispār var tādu domu pieļaut... Tie ir divi vēsturiski neatkarīgi zīmoli. Kā vispār ir iespējams viņus apvienot? Tak cik reizes nav mēģināts... un vienmēr tas ir izgāzies... Katrai sava aura, katrai sava sūtība... Tad jau BMW un Audi ar varētu apvienot ...
Var neapvienot, tad ASK vienkārši beidz pastāvēt un viss. Tā ir šodienas realitāte, bet apvienošanās gadījumā tā komanda varētu būt mazliet spēcīgāka nekā VEF solo variantā.

  +1 [+] [-]

, 2009-03-31 10:52, pirms 15 gadiem
zanez rakstīja: Varēja jau arī pastāstīt, ko tad latvieši tādu revolucionāru ir izdomājuši!
Esot doma, ka divi turnīri sezonas garumā čakarē prātu līdzjutējiem un tāpēc nacionālo čempi līdz play-off iekļaut BBL sistēmā. Tobiš ir viena Lietuvas divīzija un otra Latvijas-Igaunijas. Savstarpēji spēlē vairākus apļus, ar pretējo - vai nu vienu, vai divus mačus. Galā play-off un F4. Tā ir dzirdēts.

  +1 [+] [-]

, 2009-03-31 11:05, pirms 15 gadiem
Ar domu - latviešiem ir cita vīzija droši vien domāts, ka VV ir cita vīzija
Kaut gan tas jau ir tipiski mūsu basketbola savienībai, katru gadu jaunu kārtību un jaunu revolūciju.

  +2 [+] [-]

, 2009-03-31 11:08, pirms 15 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Pag, pag - tu jau nesaproti apvienošanās ideju - paliks gan VEF, gan ASK, tikai viens no tiem būs BBL līmeņa, otrs - fārmklubs, LBL 2.divīzijā... Ne jau runa ir par likvidāciju, bet saliks "pa plauktiņiem", lai tieši nebūtu tas mākslīgi saskrūvētais līmenis...
Biju par šo variantu dzirdējis... Bet nedomāju, ka tas ir tik tuvu realizācijai... Iznākums jau ir tas pats... ASK klubs būs lielais klubs, bet VEF būs ASK fārmklubs... nu nepatīk īsti man tā doma.. Bet ja tā... tad klapē vienu bodīti ciet un miers... Būs labāki laiki uztaisa kārtējo atdzimšanu. Atkal faniem būs prieks un suvenīru tirdziņš atplauks Pirms vairākiem gadiem nebija ne ASK ne VEF, kapēc tagad vajag abus? Priekš manis galvenais ir neiznīcināt katra kluba zīmola atsevišķo spēku, bet apvienojot tas viss zūd...

     [+] [-]

, 2009-03-31 11:14, pirms 15 gadiem
Uhhh, kas par bildi !

  -1 [+] [-]

, 2009-03-31 11:15, pirms 15 gadiem
Raitcha rakstīja: Vēl viens kurš domā ka VEF un ASK apvienošana ir labs gājiens...

Nesaprotu, kā vispār var tādu domu pieļaut... Tie ir divi vēsturiski neatkarīgi zīmoli. Kā vispār ir iespējams viņus apvienot? Tak cik reizes nav mēģināts... un vienmēr tas ir izgāzies... Katrai sava aura, katrai sava sūtība... Tad jau BMW un Audi ar varētu apvienot ...
Tomēr jāpiekrīt, ka Rīgā komandas ir par daudz. Tāpēc arī skatītāju ir maz, jo sadalījušies līdzi just vairākās komandās. Mazāk komandu, vairāk līdzjutēju vienai komandai. Pietiktu, ja Rīgā būtu divas komandas. Nu, kur jēga tik daudz Rīgas komandām: 1.divīzija - VEF, ASK, Barons un Ķeizarmežs; 2.divīzija - ASK/Juniors, LU Rīdzene, Ķeizarmežs U21, BA Rīga.
Latviju pārstāv 11 pilsētas (Rīga, Ventspils, Valmiera, Liepāja, Jelgava, Gulbene, Līvāni, Jūrmala, Saldus, Cēsis, Kandava). Kur Latgales lielās pilsētas, varētu vēl Ogre, Bauska? Iespējams vajadzētu mainīt visu struktūru. Tikai kā, pašreiz nevaru iedomāties to labāko variantu. Varbūt Jums ir kādi priekšlikumi un savi viedokļi.

  +1 [+] [-]

, 2009-03-31 11:35, pirms 15 gadiem
Kaut kā mēs visu daram nepareizi, tagad kad mūsu pozīcijas ir pavājinājušās - mēs uzstādām savus noteikumus, tad, kad mūsu pozīcijas bija spēcīgas, tad mēs teicām, ka nevaram īpaši sprēgāt, jo galvenie ir leiši. Kaut kā dīvaini sanāk.

  +1 [+] [-]

, 2009-03-31 11:35, pirms 15 gadiem
spokss rakstīja: Tomēr jāpiekrīt, ka Rīgā komandas ir par daudz. Tāpēc arī skatītāju ir maz, jo sadalījušies līdzi just vairākās komandās. Mazāk komandu, vairāk līdzjutēju vienai komandai. Pietiktu, ja Rīgā būtu divas komandas. Nu, kur jēga tik daudz Rīgas komandām: 1.divīzija - VEF, ASK, Barons un Ķeizarmežs; 2.divīzija - ASK/Juniors, LU Rīdzene, Ķeizarmežs U21, BA Rīga.
Latviju pārstāv 11 pilsētas (Rīga, Ventspils, Valmiera, Liepāja, Jelgava, Gulbene, Līvāni, Jūrmala, Saldus, Cēsis, Kandava). Kur Latgales lielās pilsētas, varētu vēl Ogre, Bauska? Iespējams vajadzētu mainīt visu struktūru. Tikai kā, pašreiz nevaru iedomāties to labāko variantu. Varbūt Jums ir kādi priekšlikumi un savi viedokļi.
Vota šim es arī piekrītu. Rīgā ir ļoti daudz komandas... Un tapēc arī nav skatītāji. Bet te ir otra lieta, ka uz tiem skatītājiem jau pa lielam visiem ir nospļauties. par piemēru
Dinamo. Es domāju, ka nevarētu sūdzēties par apmeklējumu. Bet klubs atzina, ka uz skatītāju devumu nekāda dižā peļņa nesanāk. Turklāt ir komandas pirmais gads, visi masveidā pirka krekliņus un suvenīrus.. Šiem ir doma celt biļešu cenas, lai iegūtu vairāk... Reāls apburtais loks sanāk...
Rīgas klubu spēles apmeklē 50% tie, kam ir tās draugu kartes un ielūgumi. Viņi nemaksā par biļetēm. Ja nebūtu tās kartes, tad tos 5 Ls par to "Cirku" gandrīz neviens nemaksātu... Atgriežoties pie skatītājiem un kluba attieksmi pret viņiem. Lielākājā daļā no pasaules komandu sporta komandām nepelna no skatītājiem Amerikā tas pārsvarā ir biznes tādā veidā, lai iegūtu nodokļu atvieglojumus. Lai kluba īpāsniekam vieglāk pelnīt miljonus. Arī tur nepelna uz skatītājiem. Vienkārši amerikā jau no dzimšanas ir visiem iegājies, ka mēs savu pilsētu atbalstam un ejam uz spēlēm, tas ir tikpat pašsaprotami, kā no rīta celties un iet uz darbu... Ja mums tā būtu, būtu arī musm skatītāji. Pie mums visi grib pelnīt, ja nav peļņa, mēs neko nedaram... Tapēc jau Rīgā ir tik daudz klubi, tur jau dzīvo puse latvijas un kā jau īsteniem rīdziniekiemm eksistē Rīga un pārējie lauki. tapēc arī neviens klubs nepārvācas ar saviem sponsoriem uz citurieni

  +1 [+] [-]

, 2009-03-31 11:35, pirms 15 gadiem
Un Rīgā nav par daudz komandu, tīri teorētiski visaugstākajā līmenī pietiktu skatītāju pat 10 komandām.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2009-03-31 11:45, pirms 15 gadiem
Kaada starpiiba kaut 10 komandas Riigaa, vienkaarsi Lietuviesiem skauz ka vinji nevar uztaisiit 4 normaalus klubus un baidaas ka Elites diviizijaa buus LV 5 komandas un vinjiem 3 vot kur visa taa fishka, kaa ta taa ka basketbola lielvalsts Lietuva taa izgaazas, lai speelee Elites diviizijaa speeciigaakie un ja VEF apspeelee Nevezi tad protams ka tiek Elites diviizijaa,

  +2 [+] [-]

, 2009-03-31 11:54, pirms 15 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Rīgā ir 3 komandas: Barons, ASK un VEF.
Pārējie ir fārmklubi (vai būtu lietderīgi fārmklubus pārvietot uz citām pilsētām...)

Ķeizarmežs jau īsti nav Rīgas klubs, spēles aizvada Saulkrastos. Drīzāk Rīgas rajona klubs.
Un tie 3 jau arī ir par daudz. Lielākajā basketbola biznesa NBA pat ir 2 klubi Losandželosai tikai pat NY ir tikai viens klubs... Labi varbūt nav tas vienkāršākais piemērs tā Amerika, jo tur vienā štatā ir vairāki klubi bet katrs savam apgabalam... Arī amerikā zemākaš līgas ir ļoti populāras. Studentu līga basketbolā ir grandiozi apmeklēta un arī AHL ir gandrīz populārāks nekā pats NHL
Latvijā ir tā kā skatās tikai lielo klubu spēlēs. Fārmklubu spēlēs takatā neviens neskatās. Nu tad lūk, popularizēšanas nolūkos vediet tās spēlēs citās pilsētās. Tur jau skatīsies, jo viņi neredz lielos klubus.
Vienkārši tracina tas, ka visi baigi spiež uz peļņu, ka nev peļņa nav nekāda atdeve tam kas iegūldīts, bet vaitad kāds pieņem kādus reālusļēmumus lai iegūtu vairķa skatītajus? lai iegūtu klubam lielāku popularitāti? Ka tikai mazāk nauda būtu jāiztērē....

  -1 [+] [-]

, 2009-03-31 11:58, pirms 15 gadiem
Raitcha rakstīja: Vēl viens kurš domā ka VEF un ASK apvienošana ir labs gājiens...

Nesaprotu, kā vispār var tādu domu pieļaut... Tie ir divi vēsturiski neatkarīgi zīmoli. Kā vispār ir iespējams viņus apvienot? Tak cik reizes nav mēģināts... un vienmēr tas ir izgāzies... Katrai sava aura, katrai sava sūtība... Tad jau BMW un Audi ar varētu apvienot ...
Jā tas būtu gandrīz tik pat neiespējami un šausmīgi kā Sony un Ericsson apvienošana. vai Fuji un Xerox. vai DnB NOR un NORD/LB. vai Microsoft un NBC Universal.

  +2 [+] [-]

, 2009-03-31 12:08, pirms 15 gadiem
An2 rakstīja: Jā tas būtu gandrīz tik pat neiespējami un šausmīgi kā Sony un Ericsson apvienošana. vai Fuji un Xerox. vai DnB NOR un NORD/LB. vai Microsoft un NBC Universal.
Tad, kad šos klubus reanimēja, kas nebija nemaz tik sen. Tad kā galvenais iemesls biaj to vēsturiskie sasniegumi un vēsturikā būtība. Pirmie Eiropas čempioni utt. Par ko tikai netika runāts. Nedrīkstēja tak aizlaist nebūtībā divus tādus spēcīgus Latvijas zīmolus. Viņi bija jāatjauno. Es domāju visis zin kā beidzās iepriekšējie mēģinājumi apvienoties.
Vēlreiz saku, ja nevar ASK nevar pavilkt, tad viss. Piedodiet mēs iepauzējam. Pēc pāris gadiem varēs kārtējo reizi atdzimt un nebūs zaudēts savs vārds un zīmols.

     [+] [-]

, 2009-03-31 12:39, pirms 15 gadiem
Viens no variantiem līgas rekonstrukcijai ir Elites divīzija ar 12 komandām divās konferencēs - Latvijas, Igaunijas konference ar četriem mūsu klubiem un diviem igauņu, kā arī Lietuvas konference ar sešiem leišu klubiem. Katras divīzijas komandas savā starpā izspēlētu četrus apļus, bet ar pretējo konferenci - divus. Ieviešot šādu NBA standartam līdzīgu sistēmu, četri Latvijas BBL klubi nepiedalītos Latvijas Basketbola līgā (LBL), tāpat kā hokejā Rīgas "Dinamo" piedalās tikai KHL čempionātā.
Drausmas, ne ideja! Likvidēt LBL? Pilnīgs idiotisms. Tā tak jau ir vērtība, tam nevajadzētu kļūt kā LAČ hokejā, kur līmenis vispār nav. Kura ideja ir konferences veidot? Ja latvieši, tad neizprotu šadu domu gājienu.. jo pēc idejas, viņiem vajadzētu būt lielai vēlmei spēlēt tieši ar lietuviešiem, nevis ar igauņiem...

Principā, sistēmai vajadzētu būt esošajai. Kā arī BBL 1. div. pēdējās vietas īpašnieks nokļūst otrajā divīzijā, savukārt BBL 2. div. uzvarētājs automātiski iekļūst BBL 1. div. Un neredzu problēmu pat tad, ja tas ir VEF.

Katrā ziņā, pašlaik skatītāju NAV nevis tādēļ, ka ir 3 klubi, bet gan tādēļ, ka finansiālās krīzes dēļ, klubi ir palikuši bez rokām.

  +2 [+] [-]

, 2009-03-31 12:56, pirms 15 gadiem
INTERESANTI KURŠ NO LV KLUBIEM IR PAR IZMAIŅĀM ???????

ESMU DZIRDĒJIS KA TĀDS IR TIK J.JANŠEVICŠ ,KURŠ NEVAR VAIRS NOVADĪT LBL UN TAMDĒĻ VIŅŠ CER UZ BBL NAUDU ,LAI VARĒTU SAVILKT KOPĀ GALUS.....
GAN ESTI GAN LEIŠI IR PAR BBL UN ATSEVIŠĶI PAR SAVU VIETĒJO ČEMPI,BET LETIŅI _ KEHRS+JAUNUPS+JANSEVICS...DOMĀ SAVĀDĀK=====STULBUMS.

  +1 [+] [-]

, 2009-03-31 12:58, pirms 15 gadiem
Cerams ka leisi um igauņi pasūtīs mūsu dižos prātus vienu māju tālāk un vis paliks kā ir.LBS katru gadu kaut ko maina bet jēgas no tā visa pilnīgi nekādas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2009-03-31 13:05, pirms 15 gadiem
Lietuviesi nomiizusi ka tik VEFins neapspeelee Nevezi un netiek Elites diviizijaa, tad sanaak ka 5lv komandas un tik 3 lt- tur taa vaina mekleejama kapeec negrib neko mainiit

  +2 [+] [-]

, 2009-03-31 13:09, pirms 15 gadiem
ZhanisVimba rakstīja: Viens no variantiem līgas rekonstrukcijai ir Elites divīzija ar 12 komandām divās konferencēs - Latvijas, Igaunijas konference ar četriem mūsu klubiem un diviem igauņu, kā arī Lietuvas konference ar sešiem leišu klubiem. Katras divīzijas komandas savā starpā izspēlētu četrus apļus, bet ar pretējo konferenci - divus. Ieviešot šādu NBA standartam līdzīgu sistēmu, četri Latvijas BBL klubi nepiedalītos Latvijas Basketbola līgā (LBL), tāpat kā hokejā Rīgas "Dinamo" piedalās tikai KHL čempionātā.
Drausmas, ne ideja! Likvidēt LBL? Pilnīgs idiotisms.
Nedomāju, ka "viņi" plāno likvidēt LBL. drīzāk tikai tā izspēles kārtību padarīt tik pat perversu - kādam mazāk apļu jāspēlē un tādā garā.
man ir divas versijas par pamatojumu. abas lielummānīgas.

1) mahināciju rezultātā "latvieši" grib iegūt papildus laiku, lai sezonas laikā varētu piedalīties arī kaut kādās krievu superlīgās.

2) vēlāk varēs pielikt arī zviedru un/vai poļu konferenci (integrēt to čempionātus jau strādājošā sistēmā). šādā gadījumā tā pat būtu vienīgā iespējamā daudz maz jēdzīgā izspēles kārtība.

Manuprāt pat treknajos gados šie mērķi būtu apšaubāmi reāli un vajadzīgi. Bet šajos laikos šķiet, ka pilnīgi nereāli.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
1 2 48 komentāri