Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:107, Did:0, useCase: 3

''Jēkabpils'' sarežģīta uzvara pret Valeiko, Burvelu un ''Barsy''

Krišs Upenieks

''Jēkabpils'' sarežģīta uzvara pret Valeiko, Burvelu un ''Barsy''
Sandis Silavs
Foto: Lāsma Irša, bkjekabpils.lv

Pateicoties Sanda Silava precīzam tālmetienam 16 sekundes pirms spēles beigām, ceturto uzvaru Baltijas Basketbola līgas (BBL) regulārās sezonas turnīrā izcīnījusi ''Jēkabpils'', kas ar 76:74 pārspēja Kazahstānas komandu ''Barsy''. Ar 14 punktiem atzīmējās trīs ''Jēkabpils'' spēlētāji.

''Jēkabpils'' aizvada pagalam neveiksmīgu sezonas sākumu - desmit spēlēs Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārās sezonas ievadā izcīnītas tikai trīs uzvaras, bet Baltijā piecās spēlēs divi panākumi. Kazahstānas komandu ''Barsy'' trenē Edmunds Valeiko, treneris, kurš komandu pagājušajā sezonā aizveda līdz LBL bronzas medaļām, bet sastāvā ir arī pagājušās sezonas ''Jēkabpils'' līderis Maikls Burvels.

Arī ''Barsy'' Baltijas līgas ievadā bija izcēlusies ar divām uzvarām un trim zaudējumiem, kas solīja interesantu un līdzīgu spēli. Pirmajā ceturtdaļā tāda cīņa laukumā arī bija vērojama. Lai arī sākumā mājinieki nonāca iedzinējos ar 2:11, ātri vien spēle izlīdzinājās un pēc desmit minūtēm ''Jēkabpilij'' mīnus viens (19:20). Otrajā ceturtdaļā jēkabpilieši ieguva iniciatīvu, veiksmīgāk darbojās aizsardzībā un pēc puslaika ieguva piecu punktu pārsvaru - 41:36.

Praktiski visa trešā ceturtdaļa aizritēja punkts punktā, vairākas reizes notika vadības maiņas, tomēr pirms izšķirošajām desmit minūtēm mājiniekiem plus trīs - 61:58. Ceturtajā ceturtdaļā ''Jēkabpilij'' bija problēmas ar punktu gūšanu un trīs minūtes pirms beigām uz tablo 70:73. 16 sekundes pirms spēles Rinalds Sirsniņš perimetrā piespēlē Sandim Silavam, kurš guva trīs punktus - 75:73. Turpinājumā pretinieku leģionārs realizēja tikai vienu soda metienu, bet Sirsniņš atbildēja ar tādu pašu precizitāti (76:74), un viesi izskaņā netrāpīja tālmetienu.

Ar 14 punktiem uzvarētāju sastāvā atzīmējās Silavs, Sirsniņš un Modests Kumpis, bet 13 punktus pievienoja Rutkausks. Viesiem Burvels atzīmējās ar 14 punktiem un piecām kļūdām.

BBL regulārā sezona, 24. novembris

BK Jēkabpils - Barsy 76:74 (19:20, 22:16, 21:23, 14:15)
BK Jēkabpils: Silavs 14, Sirsniņš 14, Kumpis 14, Rutkausks 13, Dušelis 7, Larsons 5, Veselovs 5, Virsis 4, Gūtmanis, Pozņaks, Stiebriņš

Izmantotie resursi:
Baltic Basketball League

  +1 [+] [-]

, 2015-11-24 20:31, pirms 9 gadiem
Pu-pu-pu-pu-gāāāā tri-tri-tri-trīs punkti.

Apsveicu,ka galotni nenolažoja kā Vafeles.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-11-25 09:24, pirms 8 gadiem
Orlandipo5 rakstīja: Pu-pu-pu-pu-gāāāā tri-tri-tri-trīs punkti.

Apsveicu,ka galotni nenolažoja kā Vafeles.
beigas paveicas, ka nenosvilpa sodu, tur kur viens no leisiem, ja nemaldos, apkera pretinieku komandas speletaju. Kur BK Jekabpils ta bailiga dvielisu padeveja / masina ir palikusi?

     [+] [-]

, 2015-11-25 10:39, pirms 8 gadiem
Tur bija tīra piezīme. Nebija pelnījuši arī šo uzvaru Jēkabpils. Nebūtu Burvelam iedota 5. piezīme nesaprotami par ko, būtu pakāsuši.