Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:107, Did:0, useCase: 3

''Valmierai/Ordo'' jāturpina uzvarēt, ''Jēkabpilij'' vēl viena spēle Igaunijā

Krišs Upenieks

''Valmierai/Ordo'' jāturpina uzvarēt, ''Jēkabpilij'' vēl viena spēle Igaunijā
Dāvis Rozītis
Foto: bkvalmiera.lv

Šovakar Baltijas Basketbola līgas (BBL) regulārās sezonas turnīrā norisināsies četras spēles, no kurām trijās piedalīsies arī Latvijas komandas. ''Valmiera/Ordo'' savā laukumā uzņems Pērnavas basketbolistus, Kazahstānas ''Barsy'' viesosies pie ''Liepāja/Triobet'', bet ''Jēkabpils'' Igaunijā aizvadīs otro spēli divu dienu laikā, tiekoties ar ''Tarvas'' basketbolistiem.

''Valmiera/Ordo'', kas šodien paziņoja par Armanda Šķēles piesaistīšanu, Ainara Zvirgzdiņa vadībā sezonu iesākusi nevainojami - Latvijas Basketbola līgā gūtas četras uzvaras, tostarp pieveikta arī čempione Rīgas VEF, un iegūta vieta turnīra tabulas galvgalī, bet Baltijas līgā pirmajā spēlē sagrauta igauņu ''AVIS Rapla'' (90:59).

Arī otrajā spēlē valmierieši noteikti gribēs gūt uzvaru, kas varētu būt reāli izdarāms, lai gan skaidrs, ka arī spēlētājiem spiediens, uzvarot vienu spēli pēc otras, aug. Valmierā viesosies ''Parnu'' basketbolisti, kas nav uzskatāma par Igaunijas čempionāta augšgala komandu. Igaunijas turnīrā Pērnava vienīgajā spēlē ar 88:93 piekāpās Tallinas ''Kalev'' (nejaukt ar ''Kalev/Cramo''). Mača sākums pulksten 18:30, un tiešraidē to rādīs portāls Sportacentrs.com.

Pie otrās uzvaras Baltijas līgā šovakar mēģinās tikt arī ''Liepāja/Triobet''. Trenera Uvja Helmaņa vadībā šosezon kurzemnieki vienīgo zaudējumu piedzīvojuši pret valmieriešiem, bet pieveikta cita Kurzemes komanda un Latvijas vicečempione ''Ventspils''. Sezonas ievadā izskatās, ka ''Liepāja/Triobet'' šogad teicami būs trāpījuši ar leģionāru izvēli, jo gan Kristofers Ričardss, gan Stefans Zeks ar 13,4 punktiem spēlē ir rezultatīvākie komandā, pie tam Zeks vidēji savāc arī 13 bumbas zem groziem.

Baltijas līgas turnīrā ''Liepāja/Triobet'' vienīgo spēli aizvadījuši pret Tallinas Tehnoloģiju universitāti (90:68), kas, visticamāk, pa augstākajām vietā šosezon necīnīsies. Šovakar Liepājā viesosies labi zināmā Kazahstānas komanda ''Barsy''. Oficiālas spēles kazahi šogad vēl nav aizvadījuši. Arī šo spēli tiešraidē no Liepājas piedāvās portāls Sportacentrs.com. Sākums pulksten 19:30.

Ja Valmieras un Liepājas komandas ar sezonas sākumu var būt apmierināts, tad Igoram Migliniekam un Jēkabpilij ir par ko padomāt. LBL regulārais turnīrs iesākts ar vienu uzvaru četrās spēlēs, kas turnīra tabulā pagājušā gada bronzas medaļniekiem atvēl astoto vietu 11 komandu konkurencē. Arī BBL turnīra pirmajā spēlē ''Jēkabpils'' piedzīvoja zaudējumu, atzīstot vienas no Lietuvas čempionāta medaļu pretendentes ''Vytautas'' pārākumu - 67:85.

Šajā nedēļā ''Jēkabpilij'' divu dienu laikā bija paredzēts aizvadīt divas spēles Igaunijā. Vakar veiksmīgi to arī izdevās iesākt - 84:65 pret TTU, pie tam labas debijas arī lietuviešiem Ronaldam Rutkauskam un Modestam Kumpim. Šovakar pulksten 19:00 mūsējie uzsāks spēli pret Rakveres ''Tarvas''. Igaunijas čempionātā vienīgajā spēlē ''Tarvas'' piedzīvojuši zaudējumu, bet Baltijas līgā komanda aizvadīs pirmo spēli. Šim mačam interesentiem būs jāseko līdz teksta tiešraidē ŠEIT.

Izmantotie resursi:
Baltic Basketball League
Avaleht

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-10-21 10:56, pirms 9 gadiem
Vismaz sportacentrs beidzot kaut ko radis.
Best4sport tik jo*ano regbiju mak viena laida krukit, u.c loti "svarigus" atkartojumus.

  -1 [+] [-]

, 2015-10-21 10:58, pirms 9 gadiem
Armands Šķēle pievienojies Valmierai!

     [+] [-]

, 2015-10-21 14:34, pirms 9 gadiem
Šķēle jau droši, ka šodien jau nespēlēs, vai ne?

  +1 [+] [-]

, 2015-10-21 16:12, pirms 9 gadiem
kad/ ja uzvarēs vismaz 1 LT klubu, kas pat nespēlē Eurokausos, tad varēs sākt mērīt