Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:107, Did:0, useCase: 3

Sportacentrs.com tiešraidēs: Ogre uzņems Valmieru, "Barons" - Jūrmalu

Andrejs Siliņš

Sportacentrs.com tiešraidēs: Ogre uzņems Valmieru, "Barons" - Jūrmalu
Gints Antrops un Ervīns Jonāts
Foto: bkvalmiera.lv

Šovakar "Olybet" Latvijas Basketbola līgā (LBL) "VEF Rīga" Kandavā tiksies ar "Valku/Valgu", bet "Triobet" Baltijas Basketbola līgas (BBL) spēlēs "Ogre/Kumho Tyre" °19:00 uzņems "Valmieru/Ordo", savukārt 19:30 "Barons kvartals" savā laukumā tiksies ar "Jūrmalu/Fēnikss".

Latvijas čempionātā šodien viena cīņa, un tajā tabulas līdere "VEF Rīga", šoreiz mājas spēli aizvadot Kandavas sporta hallē, uzņems "Valku/Valgu". Šosezon šī būs abu komandu pirmā tikšanās reize, bet pagājušajā sezonā bez diviem mačiem regulārajā turnīrā abas savā starpā izspēlēja arī ceturtdaļfinālu. Abu komandu sastāvos gan notikušas pamatīgas izmaiņas, taču izteikta favorīte arvien, protams, ir Rīgas komanda.

"Valka/Valga" ar trim uzvarām septiņās spēlēs šobrīd ieņem sesto vietu tabulā un izcīnījusi divas uzvaras pēc kārtas. Tiesa, ņemot vērā arī Igaunijas čempionātu, komandai divi zaudējumi pēc kārtas un trīs zaudējumi pēdējās četrās spēlēs. VEF tikmēr nedēļas nogalē ar uzvaru Permā atguvās pēc sagrāves Krasnodarā.

Šī vakara spēles sākums pulksten 19:00 un tiešraidē to rādīs kanāls "Best4Sport".

"Ogre/Kumho Tyre" šovakar Baltijas līgas mačā uzņems "Valmieru/Ordo", spēles sākums pulksten 19:00 un tiešraidē to rādīs Sportacentrs.com un Sportacentrs.com TV! Abas komandas šosezon tikušās reizi, Latvijas čempionāta atklāšanas mačā Ogrē tobrīd negaidītu uzvaru svinot mājiniekiem (70:61). Šovakar komandas pirmo reizi tiksies Baltijas līgas turnīrā, bet pavisam drīz, jau 17. decembrī, atkal savstarpējā spēle Latvijas čempionātā.

Ogrēniešiem iepriekšējā BBL spēle noslēdzās pirms tai būtu bijis jābeidzas - pēc Gunta Sīpoliņa danka mēģinājuma saplaisāja vairogs un Rakveres "Tarvas" izmantoja iespēju neturpināt cīņu citā zālē, atņemot ogrēniešiem uzvaru (tobrīd mājinieki bija drošā vadībā), turklāt par tehnisko zaudējumu nepienākas arī punkts turnīra tabulā, kāds pienāktos par parastu zaudējumu. Šovakar atkal cīņa Ogres 1. vidusskolā un klubs parūpējies par to, lai zālē atrastos rezerves vairogs, ja nu kādu reizi atkal notiek kas līdzīgs.

Ja ne šis tehniskais zaudējums, "Ogre/Kumho Tyre", visticamāk, būtu jau četras uzvaras pēc kārtas, jo sestdien ar 71:53 mājās tika sagrauta Liepājas komanda. Lai gan kluba "Twitter" kontā šīs dienas spēles reklāmiņā ir Kaspars Bērziņš, tā ir maldinoša - Latvijas valstsvienības centrs turpina atveseļoties pēc potītes savainojuma un nav ar komandu. Valmieriešiem gluži otrādi - pēdējās četrās spēlēs trīs zaudējumi un uzvarēt izdevies tikai TTU un tieši Baltijas līgas spēlē. Tiesa, divi no šiem mačiem bija jāaizvada pret spēcīgajām VEF un "Ventspils" vienībām, bet iepriekš zaudējums arī Jūrmalā.

B grupa

VKomandaUZP
1.Pieno žvaigždes7115
2.Jēkabpils5212
3.Valmiera/Ordo4210
4.Tarvas/Palmse Metall259
5.Ogre/Kumho Tyre429
6.TTU259
7.Borisfen077

19:30 spēli Daugavas Sporta namā uzsāks "Barons kvartāls" un "Jūrmala/Fēnikss", arī šīs spēles tiešraide Sportacentrs.com, bet pulksten 22:00 Sportacentrs.com TV būs iespēja maču noskatīties ierakstā. Ja Ogrei bija problēmas ar groziem, tad "baroniem" joprojām tās ir ar visu mājas zāli kā tādu. Proti, nedēļas nogalē nenotika paredzētā spēle pret "Jēkabpili" Latvijas čempionātā, jo līgas vadība lēma aizliegt drošības apsvērumu dēļ aizvadīt spēli šajā vietā. Baltijas līga nekādus ierobežojumus pagaidām nav pieņēmusi, tāpat arī ikdienā šajā zālē trenējas desmitiem, ja ne simtiem, bērnu, kuri tur arī aizvada savas Jaunatnes līgas spēles.

Būtu skumji, ja leģendārākajā basketbola namā Rīgā atkal vairs nenotiktu profesionāļu cīņas, bet šis lēmums palicis Latvijas Basketbola savienības valdes rokās. Nākamā valdes sanākšana paredzēta jau rīt, kad arī acīmredzot zināsim šī jautājuma atbildi. "Barona" valdes priekšsēdētājs Jānis Pormalis izteicis savas domas, bet šovakar nekam nebūtu jātraucē aizvadīt maču Daugavas Sporta namā.

"Barons" un "Jūrmala" šosezon tikušās divreiz - Latvijas čempionāta pirmajā spēlē uzvara jūrmalniekiem (77:68), Baltijas līgā panākums "baroniem" (73:60). Abas komandas piecu dienu laikā tiksies divas reizes - šovakar Baltijas līgas cīņa, bet svētdien Latvijas čempionāta mačs.

"Jūrmala/Fēnikss" izcīnījusi divas uzvaras pēc kārtas un trīs pēdējās četrās spēlēs, tai skaitā pār Latvijas čempioni "Valmieru/Ordo". "Barons" uzkrājis pamatīgu pieredzi, aizvadot četrus (!) pagarinājumus pēc kārtas. Tiesa, trīs no tiem vienā mačā - ar 111:106 trešajā papildlaikā izdevās pieveikt Liepāju. Komandai nedēļu nav bijušas spēles, un Mārtiņam Gulbim bijusi iespēja labāk iestrādāt komandā neseno jaunpienācēju Taileru Larsonu, kurš atgriezies Latvijā otro gadu pēc kārtas, jo pagājušajā sezonā pārstāvēja "Jēkabpili", bet šīs sezonas sākumā nespēja nostiprināties Pasvāles "Pieno žvaigždes" komandā Lietuvā.

A grupa

VKomandaUZP
1.Nevežis5212
2.Avis Rapla5212
3.Barons kvartāls4210
4.Liepāja/Triobet339
5.Jūmala/Fēnikss248
6.Port of Parnu168
7.Barsy011

  +2 [+] [-]

, 2016-12-07 14:16, pirms 7 gadiem
Tātad Daugavas sporta namā šovakar spēle?

     [+] [-]

, 2016-12-07 19:17, pirms 7 gadiem
Šī vakara spēles sākums pulksten 19:00 un tiešraidē to rādīs kanāls "Best4Sport".Nu un kur ir?!