Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Grobiņā izdzīvo Rumānija un Vācija, A divīziju pamet Zviedrija un Bulgārija

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Rumānijas un Vācijas jaunās basketbolistes sestdien Grobiņas sporta centrā nodrošināja palikšanu Eiropas U20 čempionāta elites divīzijā, pakāpienu zemāk nosūtot Zviedrijas un Bulgārijas izlases.

Apakšgrupu turnīrā Rumānija, Vācija un Bulgārija finišēja ar bilanci 0-3, savukārt Zviedriju no cīņas atpalicēju kvartetā neglāba izcīnītā uzvara pār Krieviju (1-2). Cīņa par 13. - 16. vietu un divām pozīcijām, kas garantētu palikšanu Eiropas 16 spēcīgāko komandu pulkā, turpinājās Grobiņas sporta centrā.

Izdzīvošanas kārtā komandām jācīnās divos apļos, aizvadot sešas spēles. Lai gan komandām būs jāiziet laukumā arī svētdien, vietu sadalījums grupā kļuva skaidrs jau šodien pēc Rumānijas uzvaras pār Zviedriju 80:53 un Vācijas panākuma cīņā ar Bulgāriju 85:53.

Rumānietes cīnījušās nevainojami, izcīnot piecas uzvaras pēc kārtas (bilance 5-0, turnīrā 5-3). Vācija nopelnījusi četrpadsmito vietu (3-2, kopā 3-5). Piecpadsmitajā pozīcijā ierindojusies Zviedrija, kura bija spiesta spēlēt bez divām līderēm Forsmanas-Gogas un kapteines Iderštrēmas (2-3, kopā 3-5), bet pēdējā finišēja spāņu trenera Ernandesa vadītā Bulgārija (0-5, kopā 0-8).

Zviedrijas un Bulgārijas vietā labāko sabiedrībā 2011. gadā spēlēs B divīzijas divas labākās komandas.

Devītās vietas īpašnieces tiks noskaidrotas Polijas un Nīderlandes cīņā, par vienpadsmito pozīciju spēkiem mērosies Itālija un Baltkrievija. Sacensībā par piekto vietu tiksies Lietuva un Ukraina, bet septīto stiprāko komandu noskaidros Turcijas un Serbijas duelī.

Izmantotie resursi:
FIBA Europe