Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Zadarā šovakar noskaidros U-20 medaļniekus

Zadarā šovakar noskaidros U-20 medaļniekus
Vai grieķi attaisnos favorītu statusu?
Foto: FIBA Europe

Šovakar 22:15 Horvātijas pilsētā Zadarā norisināsies pēdējā spēle Eiropas U-20 čempionātā basketbolā jauniešiem. Par čempionu titulu cīnīsies Grieķijas un Francijas valstsvienības.

Vakar tika noskaidrotas 9. līdz 12. vietas īpašnieces un šovasar Latvijas U-20 izlasei Vara Krūmiņa vadībā tika 11. pozīcija. Latvijas izlases rindās labākais bija "Ventspils" centrs Lauris Blaus, kurš astoņos mačos vidēji laukumā pavadīja 24,6 minūtes, kuru laikā guva 12,5 punktus un izcīnīja 4,9 atlēkušās bumbas. Labāko maču Lauris aizvadīja pārsteidzošajā uzvarā pār Lietuvu - 19 punkti un 11 bumbas zem groziem.

Tiesa, lietuvieši tik un tā aizsteidzās mums garām, izcīnot devīto vietu pēc dramatiskās uzvaras pār Itāliju (74:73). Cīņā par septīto vietu šodien 15:30 sacentīsies Latvijas pāridarītājas Serbija un Ukraina, bet par piekto vietu 17:45 spēlēs Krievija un Melnkalne, kurai arī izdevās pieveikt Latviju. Bronzas cīņā laukumā 20:00 dosies Horvātijas un Spānijas vienaudži, savukārt zelta spēlē 22:15 piedalīsies Grieķijas un Francijas basketbolisti.

Ap pusnakti varēsim tikt skaidrībā, vai Latvijai bijusi iespēja eksaminēties pie čempiones - ar grieķiem spēlējām A apakšgrupā pirmajā turnīra fāzē, piedzīvojot pamatīgu sakāvi ar rezultātu 63:82. Pārliecinošs līderis punktu gūšanas ziņā gan komandā, gan visā turnīrā bijis grieķu aizsargs Nikolaoss Papass - caurmērā mačā gūts 22,1 punkts. Tāpat 193 centimetrus garais spēlētājs vidēji ticis pie 5,3 atlēkušajām bumbām un 2,1 pārtvertas bumbas. Vidēji mačā Papass izmet ap 14 metieniem un arī ar realizāciju viss bijis kārtībā - 56 procenti divpunktnieku (10.) un 43 procenti (10.) tālmetienu sasnieguši mērķi.

Grieķi uzvaras izcīnījusi visās astoņās spēlēs, bet smagākā no tām bijusi pret Serbiju - 63:62. Tikmēr Francijai tik labi nav klājies - uzvarēts sešos mačos. Zaudējumi piedzīvoti pret Spāniju (66:69) un Horvātiju (40:65), tiesa, spāņiem izdevās revanšēties - pusfinālā uzvara ar 86:83. Tomēr arī no sešām uzvarām daudzas bijušas ļoti smagā cīņā izcīnītas - 61:58 pret itāliešiem, 60:59 pret krieviem, 50:43 pret slovēņiem... Atšķirībā no Grieķijas francūžiem punktu bagāža sadalīta līdzīgāk - pa 11,4 punktiem vidēji guvuši aizsargs Pauls Lakombe un saspēles vadītājs Endrjū Albicijs. Gaidāms, ka tieši Lakombe būs tas, kuram uzticēs Papasa neitralizēšanas mēģinājumu.


, 2010-07-18 13:03, pirms 14 gadiem
man patiktu šāds virsraksts- "Vai mūsu u-20 izcīnīs medaļas?"

vai kādreiz būs tā, ka mūsu u-20 čaļi varētu par medaļām cīnīties?
, 2010-07-18 15:23, pirms 14 gadiem
kaskurkad rakstīja: man patiktu šāds virsraksts- "Vai mūsu u-20 izcīnīs medaļas?"

vai kādreiz būs tā, ka mūsu u-20 čaļi varētu par medaļām cīnīties?
tuvākajā pārredzamajā nākotnē pie šadas valsts un vēl jo vairāk, pie esošās LBS vadības? NEKAD!!!!!!!!!!!!!
Simone Fontekio un Dāvis Bertāns. Foto: USA Sports Today/Scanpix

Itālijas izlases līderis Fontekio pēdas operācijas dēļ izlaidīs olimpisko kvalifikāciju

Itālijas basketbola izlases līderis Simone Fontekio pēdas operācijas dēļ nepiedalīsies Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijā, paziņojis pats sportists.
Domants Sabonis un Jons Valančūns. Foto: FIBA
13

Lietuva kandidātos olimpiskajai atlasei iekļauj arī Saboni, Valančūns zem jautājuma zīmes

Lietuvas basketbola izlases galvenais treneris Kazis Maksvītis paziņojis 15 un 14 kandidātu sarakstus drīzumā gaidāmajām treniņnometnēm pirms olimpiskās kvalifikācijas, ko jūlija sākumā lietuvieši aizvadīs Puertoriko.
Ņujorkas "Knicks" līderis Džeilens Bransons. Foto: AP/Scanpix

Bransonam un Bogdanovičam veiktas operācijas, abi izlaidīs 6-8 nedēļas

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Ņujorkas ''Knicks'' traumētajiem basketbolistiem Džeilenam Bransonam un Bojanam Bogdanovičam veiktas operācijas, paziņojusi komanda.