Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Kurtinaitim tiek vēl viens NBA spēlētājs

Kurtinaitim tiek vēl viens NBA spēlētājs
Ostins Dejs (no labās)
Foto: The Detroit News

Krievijas basketbola klubs Maskavas apgabala "Khimki" piesaistījis trešo spēlētāju, kas pagājušo sezonu noslēdza Nacionālajā Basketbola Asociācijā (NBA). Svaigākais pastiprinājums ir Detroitas "Pistons" uzbrucējs Ostins Dejs.

"Khimki" klubs ar 23 gadus veco Ostinu Deju līgumu noslēdzis uz diviem mēnešiem. Sestdien spēlētājs izlidos uz Krieviju, bet svētdien pievienosies savai jaunajai komandai, kuras galvenais treneris ir Rims Kurtinaitis. "Khimki" sastāvs tika nokomplektēts jau augusta sākumā, bet sagatavošanās posms ieviesis izmaiņas, kas radījis vajadzību pēc pastiprinājumu. Nākamnedēļ "Khimki", tāpat kā Rīgas VEF, piedalīsies Eirolīgas kvalifikācijas kārtā, kur pastāv iespēja abiem klubiem tikties savā starpā.

"Mums jābūt ļoti spēcīgiem uz pašu sezonas sākumu, kas būs nākamnedēļ ar Eirolīgas kvalifikācijas spēlēm. Ņemot vērā to, ka tikai nesen komandai pievienojās četri Krievijas izlases spēlētāji, kas bija aizņemti Eiropas čempionātā, šis uzdevums sarežģījās. Tāpat bijuši arī spēlētāji savainojumi, piemēram, mūsu jaunieguvumam Metjū Nīlsenam, kas labi sevi parādīja ar Austrālijas izlasi. Viņam vajag laiku, lai atlabtu, tāpēc klubs pieņēmis ārkārtas lēmumu pastiprināt spēka uzbrucēja pozīciju. Ceram, ka šo problēmu būsim atrisinājuši pēc Ostina Deja nolīgšanas. Ticam, ka par spīti laika trūkumam iejusties komandā, viņš pastiprinās mūsu spēli un palīdzēs iekļūt Eirolīgā," noslēgto darījumu ar 211 cm garo amerikāņu basketbolistu skaidroja "Khimki" ģenerālmenedžeris Viktors Bičkovs.

No 2007. līdz 2009. gadam Dejs spēlēja Gonzagas universitātē (vienu sezonu arī ar šīs sezonas "Ventspils" aizsargu Stīvenu Greju), kad viņu pirmajā kārtā ar 15. numuru izvēlējās Detroitas "Pistons". Kopš tā brīža Dejam divu sezonu pieredze NBA, no kurām labākā bija pagājušā - 72 regulārās sezonas spēlēs vidēji 20,1 minūtē gūti 7,5 punkti un 3,8 atlēkušās bumbas. Dejs kļuvis par trešo spēlētāju, kas pagājušo sezonu noslēdza NBA, bet starpsezonā piekritis spēlēt "Khimki". Vispirms "Khimki" uz visu sezonu nolīga Krisu Kvinu no Sanantonio "Spurs", kam sekoja Timofejs Mozgovs no Denveras "Nuggets", bet tikai uz lokauta laiku.

Izmantotie resursi:
Официальный сайт - БК «Химки»...

     [+] [-]

, 2011-09-23 17:10, pirms 13 gadiem
Ja VEFiņam izdosies tikt pāri pirmajai kārtai, tad būs interesanti paskatīties, kā mūsējiem klājas pret Lielo brālēnu

  +5 [+] [-]

, 2011-09-23 17:18, pirms 13 gadiem
krievija tik pumpē naudu lai būtu ko samaksāt

     [+] [-]

, 2011-09-23 17:20, pirms 13 gadiem
Richy's007 rakstīja: Ja VEFiņam izdosies tikt pāri pirmajai kārtai, tad būs interesanti paskatīties, kā mūsējiem klājas pret Lielo brālēnu
Kā var klāties, ja spēlē 2 dažādu līmeņu komanadas...

  +1 [+] [-]

, 2011-09-23 17:29, pirms 13 gadiem
Zanders sliņķis nevarēja atrast youtube kādu jaunāku video kur normāla kvalitate?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2011-09-23 17:59, pirms 13 gadiem
šitas labs, garš un normāli truļus mētāja. Blūma tips tikai par 50 cm garāks

  -3 [+] [-]

, 2011-09-23 18:18, pirms 13 gadiem
Pedejais_vacietis rakstīja: līgums uz 2 mēnešiem!!! maz
Man saap kakls.