Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

NBA jaunais līgums ar ESPN un TNT būs 24 miljardu dolāru vērtībā

NBA jaunais līgums ar ESPN un TNT būs 24 miljardu dolāru vērtībā
ESP prezidents Džons Skipers, TNT prezidents Deivids Levijs, "Wizards" īpašnieks Teds Leonsis un NBA komisārs Adams Silvers
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) vadība panākusi jauna ilgtermiņa līguma noslēgšanu ar amerikāņu kabeļ un satelīttelevīzijas kanāliem ESPN un TNT, kas būs 24 miljardus dolāru vērts un ievērojami palielinās līgas labāko spēlētāju maksimālo kontraktu apjomu.

Pašreizējais līgums starp NBA, ESPN un TNT būs spēkā līdz 2015./2016. gada beigām, bet jaunais līgums paredzēs sadarbības turpināšanu vēl deviņus nākamos gadus. Jaunā līguma finansiālais apjoms būs aptuveni trīs reizes lielāks nekā iepriekšējais, un paredz, ka NBA saņems 24 miljardus dolāru par spēļu translēšanas tiesībām. Līgums paredz, ka ESPN un TNT kanālos NBA spēles tiks rādītas līdz 2025. gada vasarai.

"Līdz ar jauno vienošanos mūsu kaislīgie līdzjutēji turpinās iegūt no mūsu partneru veidotajām translācijām," sacīja NBA komisārs Adams Silvers.

Tiesa, NBA finālsērijas raidīšanas tiesības saglabās ABC kanāls, kamēr ESPN un TNT rādīs pa 44 izslēgšanas turnīra spēlēm. Tāpat ESPN rīcībā nodotas tiesības pārraidīt NBA draftu, drafta nometni un drafta loteriju. "NBA nekad iepriekš nav bijis populārāka kā šobrīd, un tās popularitāte turpina augt arī Adama vadībā," komisāram komplimentu izteica ESPN prezidents Džons Skipers.

TNT papildinās pārraidāmo spēļu kalendāru ar 12 mačiem regulārajā sezonā, turpinās katru ceturtdienu rādīt pa divām spēlēm pēc kārtas, pirmās sezonas spēles un Visu zvaigžņu spēles. Tāpat TNT veidos īpašu NBA labāko spēlētāju apbalvošanas ceremoniju

Silvers arī paziņoja, ka līdz ar jaunā līguma parakstīšanu ievērojami pieaugs arī komandu algu griesti. Paredzams, ka veterāniem kas līgā pavadījuši jau desmit gadus, nākamā līguma summa gadā varētu pieaugt līdz pat sešiem miljoniem dolāru. Šī iemesla dēļ Lebrons Džeimss šovasar parakstīja tikai divu gadu līgumu ar "Cavaliers", lai 2016. gada vasarā jau noslēgtu krietni ienesīgāku kontraktu.


, 2014-10-06 23:13, pirms 10 gadiem
NBA noteikti ir pirmā vietā pasaulē, ja runājam par profesionalitāti- visās jomās.
, 2014-10-06 23:45, pirms 10 gadiem
flipsider rakstīja: NBA noteikti ir pirmā vietā pasaulē, ja runājam par profesionalitāti- visās jomās.
Tik nez kāpēc NFL jau vairākus gadus ir TV līgums 27 miljardu apmērā?!?!
, 2014-10-06 23:48, pirms 10 gadiem
Lieliski atstrādāts biznesa modelis Tie kas vēro NBA spēles piekritīs- prezentēšana visaugstākajā līmenī
, 2014-10-06 23:54, pirms 10 gadiem
gaidam gaidam līdzīgu līgumu KHL ar KHLTV
, 2014-10-06 23:56, pirms 10 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Tik nez kāpēc NFL jau vairākus gadus ir TV līgums 27 miljardu apmērā?!?!
Līgumam ar profesionalitāti nav nekāda sakara. NFL ir arī bērnu sitēji un sievu/draudzeņu sitēji.
, 2014-10-07 00:08, pirms 10 gadiem
Michael#23 rakstīja: Līgumam ar profesionalitāti nav nekāda sakara. NFL ir arī bērnu sitēji un sievu/draudzeņu sitēji.
nestrīdēšos par to ka NFL vadība ļoti amatieriski ir rīkojusies šajā situācijā, bet ir naivi domāt, ka NBA nav sievu/bērnu sitēji, teiksim Džefrijs Teilors (Hornets) tika aizturēts pirms pāris nedēļām, septembra beigās tieši par tamlīdzīgu nodarījumu (angliski - domestic violence), bet cik zinu nekādas sankcijas no NBA nav sekojušas.
, 2014-10-07 00:35, pirms 10 gadiem
Tak vēl ir visādi Arenas un arī tādi brīnumi. Ne jau tas ir tas galvenais rādītājs.

Bet ja reiz spējuši no TV izsist vairāk naudu, tad jādomā, ka tur arī pietiekami profesionāli notieks viss.

Un teiksim pēdējais lokauts neliecina, ka viss baigi gludi un skaisti iet.
, 2014-10-07 07:39, pirms 10 gadiem
šis līgums nozīmējot atkal ieilgušu lokautu pie nākošā kolektīvā līguma slēgšanas
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-10-07 09:39, pirms 10 gadiem
Slavens rokmūziķis rakstīja: Kāds ir šāda apgalvojuma pamats?
Viss sākās un beidzās ar naudu. Un to, ko tu pats nopelni, nevis, ko naftas kompānijas investē, bet atpakaļ neko īsti nedabū (lasi - KHL). Ja viņi spēj nopelnīt n reizes vairāk, kā jebkura cita basketbola līga, tad var ne tikai atļauties izmaksāt lielākās algas spēlētājiem, bet arī visam pārējam, kas saistās ar imidža uzturēšanu, tātad treneriem, menedžeriem, operatoriem un visiem pārējiem, kas dod savu artavu līgas attīstībā. Un tur nekas nenotiek pa blatu, tur tev tā tava vieta ir jānopelna caur spēcīgu konkurenci. Pamats apgalvojumam ir pilnīgi viss, kas notiek apkārt. Neiedošu oficiālu linku uz šādu paziņojumu, bet, ja neviena cita līga nenopelna ne tuvu tik daudz, ja ASV ar savu 2. sastāvu pārbrauc pāri bez jebkādas konkurences PK visām citām pirmajām izlasēm, tad laikam gan, ka NBA strādā labi!
, 2014-10-07 10:25, pirms 10 gadiem
Nedarbs rakstīja: Viss sākās un beidzās ar naudu. Un to, ko tu pats nopelni, nevis, ko naftas kompānijas investē, bet atpakaļ neko īsti nedabū (lasi - KHL). Ja viņi spēj nopelnīt n reizes vairāk, kā jebkura cita basketbola līga, tad var ne tikai atļauties izmaksāt lielākās algas spēlētājiem, bet arī visam pārējam, kas saistās ar imidža uzturēšanu, tātad treneriem, menedžeriem, operatoriem un visiem pārējiem, kas dod savu artavu līgas attīstībā. Un tur nekas nenotiek pa blatu, tur tev tā tava vieta ir jānopelna caur spēcīgu konkurenci. Pamats apgalvojumam ir pilnīgi viss, kas notiek apkārt. Neiedošu oficiālu linku uz šādu paziņojumu, bet, ja neviena cita līga nenopelna ne tuvu tik daudz, ja ASV ar savu 2. sastāvu pārbrauc pāri bez jebkādas konkurences PK visām citām pirmajām izlasēm, tad laikam gan, ka NBA strādā labi!
Par tām nopelnīšanām nāksies tevi smagi apbēdināt, jo vislabākā pelnītāja PASAULĒ starp PRO sporta līgām ir NFL. Ja runā tieši par TV darījumu, tad viņiem tas ir noslēgts uz tādu pašu laiku, bet par 27 miljardiem.

Ja runā par ienākumiem kopumā, tad NBA pelna aptuveni 2x mazāk nekā NFL un MLB (katra atsevišķi, protams). Turklāt, viņi pelna tikai kkur par 1-1.5 miljardu vairāk nekā NHL.

Pat ja NBA salīdzina ar NCAA sportu, kur, lai vai kā, galvenais mērķis nav max peļņas gūšana, daudzas NBA komandas nemaz nevar sacensties ar vadošajām AMATIERU sporta komandām peļņas ziņā.

Tas tā, nedaudz informācijai, lai kādam neliktos, ka NBA ir pasaules sporta vadošais biznesa projekts. Tāds tas nav un līdz līderiem viņiem IR ĻOOOOTI tālu.
Donovans Mičels un Džeisons Teitums. Foto. AFP. Scanpix
6

Mičels un "Cavaliers" dominē otrajā puslaikā, "Celtics" zaudē sērijas otro spēli

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) otro spēli Austrumu konferences pusfināla sērijā aizvadījusi Kristapa Porziņģa pārstāvētā Bostonas "Celtics". Tā pēc uzvaras pirmajā spēlē piedzīvojusi neveiksmi otrajā, piekāpjoties Klīvlendas "Cavaliers" ar 94:118. Porziņģis šo spēli izlaida ikra muskuļa savainojuma dēļ.
Rodrigo Būmeisters liekot atbloku Ričardam Vanagam. Foto: Andris Grīnbergs
28

Spraigā finālsērijas ievadā "VEF Rīga" nosargā uzvaru pār "Rīgas Zeļļiem"

Savu spilgtāko spēli "VEF Rīga" rindās aizvadīja Rodrigo Būmeisters, kurš ar 14 punktiem un astoņām izcīnītām bumbām palīdzēja Latvijas čempionvienībai LBL finālsērijas pirmajā spēlē ar 81:78 nosargāt uzvaru pār debitantiem "Rīgas Zeļļiem".
Dalasas līderis Luka Dončičs. Foto. AFP. Scanpix
1

Dončičam un Vašingtonam kopā 58 punkti, "Mavs" sagādā "Thunder" pirmo zaudējumu play-off

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) pirmo uzvaru Rietumu konferences pusfinālā izcīnījusi Dalasas "Mavericks" ar Luku Dončiču priekšgalā. Dalasa izbraukumā ar 119:110 pārspēja Oklahomsitijas "Thunder", izlīdzinot rezultātu sērijā (1-1) un sagādājot "Thunder" pirmo zaudējumu 2024. gada izslēgšanas turnīrā.