Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Kurtinaitis nokomplektējis "Khimki" sastāvu

Kurtinaitis nokomplektējis "Khimki" sastāvu
Metjū Nīlsens un Roberts Štelmahers
Foto: Darius Mataitis, Scanpix Baltics

Krievijas basketbola klubs Maskavas apgabala "Khimki" ar galveno treneri Rimu Kurtinaiti priekšgalā ir noslēdzis sastāvu komplektāciju pirms gaidāmās sezonas. Kā pēdējais pirkums bijis Austrālijas izlases uzbrucējs Metjū Nīlsens.

Lai noslēgtu iecerēto sastāva komplektāciju "Khimki" bija vajadzīgs tikai kāds ceturtā numura pozīcijas spēlētājs, kas arī beidzot atrasts. "Khimki" izvēle krita uz 33 gadus veco uzbrucēju Metjū Nīlsenu, kuru izvēlējies galvenais treneris Rims Kurtinaitis. Nīlsens nebija Viļņas kluba sastāvā, kad to trenēja Kurtinaitis, bet tāpat ir labi informēts par šo treneri. Ar 209 cm garo basketbolistu Krievijas vicečempioni noslēguši līgumu uz diviem gadiem.

"Viņš ir pārliecināts, spēcīgs un meistarīgs basketbolists, kas cementēs mūsu aizsardzību, kā arī būs drauds uzbrukumā. Metjū mums pievienosies uz otro vai trešo pirmssezoans sagatavošanās posmu, jo pašreiz ar Austrālijas izlasi viņš gatavojas gaidāmajām Olimpisko spēļu kvalifikācijai pret Jaunzēlandi," pēc līguma parakstīšanas ar Nīlsenu sacījis "Khimki" ģenerālmenedžeris Viktors Bičkovs. Priecīgs par Nīlsena nolīgšanu bija arī Kurtinaitis: "Metjū ir pieredzējis spēlētājs, kurš veiksmīgi strādājis sekmīgos klubos ar stipriem treneriem. Nīlsens ir spēcīgs, bet arī mobils uzbrucējs. Svarīgs faktors viņa piesaistē bija viņa personīgās īpašības. Sagaidu, ka šāda pieredzējuša un inteliģenta spēlētāja klātbūtne tikai pozitīvi ietekmēs atmosfēru komandā."

Nīlsens bijis regulārs Austrālijas izlases pārstāvis, esot tās sastāvā šogad un arī pagājušā gada pasaules čempionātā Turcijā. Savu klubu karjeru sācis Sidnejas "Kings", bet uz Eiropu devies 2004./2005. gada sezonā, kad pievienojās Saloniku PAOK. No 2005. līdz 2008. gadam Nīlsens spēlēja "Lietuvos Rytas", kam sekoja divi gadi Valensijas klubā. Iepriekšējā sezonā Nīlsens bija "Olympiacos" sastāvā.

No pagājušās sezonas "Khimki" sastāvā paliek tādi spēlētāji kā Kīts Lengfords, Vitālijs Fridzons, Krešimirs Lončars, Sergejs Moņa, Tomass Kelati un Zorans Planiničs. Klāt viņiem šajā starpsezonā nācis Metjū Nīlsens, kā arī Jegors Vjaļcevs, Dmitrijs Hvostovs, Aleksejs Žukarenko un divi spēlētāji no NBA - Kriss Kvins un Timofejs Mozgovs.

Izmantotie resursi:
Официальный сайт - БК «Химки»...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja