Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

"49ers" zaudē astoto reizi un iemaina Garopolo

Juris Miņins
Juris Miņins

"49ers" zaudē astoto reizi un iemaina Garopolo
Džimijs Garopolo
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās futbola līgas (NFL) astotajā nedēļā astoto zaudējumu piedzīvoja Sanfrancisko "49ers", kuri ar 10:33 atzina Filadelfijas "Eagles" pārākumu.

Astotā NFL spēļu nedēļa sākās ar Baltimoras "Ravens" un Maiami "Dolphins" spēli un jāsaka, ka jau tajā neiztika bez incidentiem, kas tika apspriesti visas nedēļas garumā, proti, bez tā ka Baltimora svinēja panākumu ar 40:0, Maiami aizsardzības līnijas spēlētājs Ndomokungs Su kārtējo reizi nespēja savaldīt emocijas un mēģināja žņaugt pretinieku saspēlnieku Raienu Maletu.

Interesanti, ka Malets pie spēles laika tika pēc tam kā "Ravens" pirmais numurs, Džo Flako, saņēma spēcīgi triecienu pēc Kiko Alonso tvēriena, kas pirmajam beidzās ar smadzeņu satricinājumu.

Savukārt svētdienas, kas, kā zināms ir galvenā spēļu diena, mači sākās ar amerikāņu futbola viesošanos savā senču dzimtenē, proti, Minesotas "Vikings" un Klīvlendas "Browns" mačs tika aizvadīts Londonā, Tvikenhemas stadionā. Šo stadionu, ko tautā dēvē par "kāpostu lauku", uzskata par galveno regbija stadionu visā pasaulē, jo tieši šeit, bijušā kāpostu lauka vietā, tika aizvadīti pirmie regbija mači. Savukārt amerikāņu futbols radās tad, kad briti, nonākot ASV, nolēma mainīt regbija spēles klasiskos noteikumus.

Lai vai kā, bet Klīvlendas komandai nonākšana šādā vēsturiskā vietā neko nemainīja un "Browns", kuri, ja nu kas, bija atgriezušies pie Dešona Kaizera saspēles vadītāja pozīcijā, piedzīvoja zaudējumu ar 16:33.

Runājot par pārējām spēlēm jāpiebilst, ka vieni no pirmssezonas favorītiem, Oklendas "Raiders", nonākot līdz spēlēšanai nemaz tik veiksmīgi vairs neizskatās un astotajā nedēļā piekāpās Bufalo "Bills" ar 14:34. Savukārt iepriekšējās sezonas finālisti, Atlantas "Falcons" beidzot pārtrauca savu zaudējumu sēriju, apstājoties pie trim piedzīvotām neveiksmēm pēc kārtas. Atlantieši, kuri iedzinējos atradās līdz pat ceturtās ceturtdaļas ievadam, tomēr, prata pēdējas 15 minūtēs gūt deviņus punktus un svinēt uzvaru pār Ņujorkas "Jets" ar 25:20.

Otra komanda, kas šosezon vēl aizvien nav tikusi pie panākuma ir Sanfrancisko "49ers", kuri šoreiz atzina pašreizējās līgas spēcīgākās komandas, Filadelfijas "Eagles", pārākumu ar 10:33. Tiesa, tas nav nekas neparasts, ja vien ne Kalifornijas komandas tālākās darbības, proti, viņi, pagaidām gan bez oficiāla apstiprinājuma, ir iemainījuši no Jaunanglijas "Patriots" otro saspēles vadītāju Džimiju Garopolo. Savukārt Braiens Hojers, kuru "49ers" plāno atlaist, visdrīzāk, noslēgs līgumu ar "Pats". Interesanti, ka Janunaglijas komanda ir aizmainījusi abus saspēlniekus, kurus vēl nesen uzskatīja par komandas nākotni, jo Džeikobijs Brisets jau sezonas ievadā nonāca Indianapolisas "Colts" rindās.

Jāpiebilst, ka pašlaik gan ne viens, ne otrs darījums nav oficiāli apstiprināts no NFL puses.

Te gan pārsteidzošās maiņas gan nebeidzas, jo arī "Eagles" nolēma papildināt savas rindas, jo neskatoties uz Legareta Blanta piesaistīšanu šajā starpsezonā, Filadelfijas komandas vadītāji uzskata, ka pussargu komanda viņiem nav pietiekoši spēcīga un no Maiami "Dolphins" ir iemainīts Džejs Adžaji.

Savukārt par kārtas skatāmāko un dramatiskāko spēli noteikti var saukt Hjūstonas "Texans" un Sietlas "Seahawks" cīniņu, kas noslēdzās ar rezultātu 41:38 par labu Sietlai. Šajā mačā abu komandu saspēles vadītāji guva vairāk kā 400 jardus un izcēlās ar lieliskām izspēlēm, taču Rasels Vilsons pieļāva mazāk kļūdu un beigu beigās, pēdējā ceturtdaļā divreiz ar piespēlēm atrada Džimiju Greiemu, kas arī nodrošināja "Seahawks" uzvaru.

NFL, 8. nedēļa

ViesiMājniekiRezultāts
DolphinsRavens0:40
VikingsBrowns33:16
RaidersBills14:34
ColtsBengals23:24
ChargersPatrioets13:21
BearsSaints12:20
FalconsJets25:20
49ersEagles10:33
PanthersBuccaneers17:3
TexansSeahawks38:41
CowboysRedskins33:19
SteelersLions20:15
BroncosChiefs19:29

Izmantotie resursi:
nfl.com

     [+] [-]

, 2017-10-31 20:47, pirms 6 gadiem
Patriots grib izvilkt ar vienu pliku QB vārdā Brady? Nabadziņš

     [+] [-]

, 2017-10-31 21:08, pirms 6 gadiem
Bostonietis rakstīja: Patriots grib izvilkt ar vienu pliku QB vārdā Brady? Nabadziņš
Hojers kā backup QB nav slikts variants un, pie lielas vajadzības, gan jau, ka pat i slikti nespēlētu (viņš jau bija Breidija dublieris pirms kāda laika).

Vienīgais, ka ilgtermiņā (nu kā ilgtermiņā, 2 sezonu griezumā) cerēt uz 40-gadnieku un spēlētāju no stikla arī ir kā ir. Jebšu, interesanti, kāds ir Pats ilgtermiņa plāns, jo 2. kārtas draftpiks ir tāda kompensācija... .

Nu varbūt viņi grib dabūt Lamaru Džeksonu, bet nu tas ir tāds ĻOTI riskants gājiens. Pie Rosena tāpat netiks, bet Alens vēl pāris gadus būs jāgatavo.

     [+] [-]

, 2017-11-01 09:18, pirms 6 gadiem
Nav jau tā, ka Pats bija daudz variantu. Turēt nākamgad divus dārgus QB, turklāt backupam maksāt vairāk nekā Breidijam? Džimijs arī pats grib spēlēt, nevis sešus gadus sēdēt uz soliņa. Protams, vēl ir variants atlaist Breidiju un paturēt Džimiju
Ja nebūs traumas, tad Breidijam vēl būs kādi divi gadi, ko sagatavot nākamo.
Un diezgan ticami, ka Bils īsteno "win now" taktiku. Nedomāju, ka viņš paliks komandā daudz ilgāk nekā Toms. Un dabūt vēl kādu SB ar Breidiju ir visai reāli. Šogad ar Hoijeru pietiks (bijis komandā, lai arī ne pie McDaniela). Līdz draftam vēl tālu, vērtējumi vēl mainīsies, komandu vajadzības arī. Turklāt publiskais vērtējums ne vienmēr sakrīt arī komandu vērtējumu un ar tālāko attīstību - Džimiju nodraftēja kā piekto QB otrās kārtas beigās, aiz Bortla, Manziela un Bridžvotera.