Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Zviedrija un Francija uzvar, cīnīsies par vietu finālā

Juris Miņins
Juris Miņins

Zviedrija un Francija uzvar, cīnīsies par vietu finālā
Foto: jenkkifutis2018.fi

Šodien savus pirmos maču Eiropas čempionātā amerikāņu futbolā aizvadīja Zviedrijas un Francijas izlases, izcīnot arī pirmos panākumus šajā turnīrā. Tas nozīmē, ka abas komandas parīt cīnīsies par iespēju spēlēt finālā.

Turpinoties Eiropas čempionātam amerikāņu futbolā, šodien tika aizvadītas vēl divas spēles. Pirmajā no tām Zviedrija aizvadīja savu pirmo cīņu šajā turnīrā, tiekoties ar Dānijas valstsvienību. Jāsaka, ka spēles ievadā dāņi, kuri pirmajā kārtā atzina Austrijas izlases pārākumu, bija veiksmīgāki, jo izvirzījās vadībā ar 14:0, kas arī bija pirmās ceturtdaļas gala rezultāts.

Iespējams, pārvarējuši starta uztraukumu, zviedri plānveidīgi, reizi pēc reizes uzlauza savu kaimiņu aizsardzību un tad, kad līdz mača beigām bija palikusi pus minūte, rezultāts uz tablo bija jau 30:14 par labu zviedriem. 12 sekundes vēlāk dāņi gan guva vēl sešus punktus, taču atgūt zaudēto nespēja un zaudēja arī savā otrajā spēlē.

Tas nozīmē, ka par vietu finālā no B grupas cīnīsies Austrija un Zviedrija, kamēr Dānijai atlika gaidīt to komandu, kas viņiem sastādīs kompāniju cīņā par izvairīšanos no pēdējās pozīcijas.

Otrajā spēlē tikās Lielbritānija, kas pirmajā mačā zaudēja mājniekiem, Somijas valstsvienībai, un Francija, kurai pirmā kārta bija brīva. Iespējams, tāpēc, ka bija jāaizvada otrais mačs trijās dienās, bet briti nespēja izrādīt pietiekošu konkurenci francūžiem, piekāpjoties teju ikvienā spēles elementā. Negūstot nevienu piezemējumu, viņi atzina Francijas izlases pārākumu ar 9:42.

Lielbritānijas izlase tad arī sastādīs kompāniju Dānijai 4. augusta cīņā par piekto vietu, kamēr Francijas liktenis izšķirsies mačā pret Somiju. Šī mača uzvarētājs cīnīsies finālmačā, kamēr zaudētājiem būs jāgatavojas spēlei par Eiropas čempionāta bronzas medaļām.

2018. gada Eiropas čempionāts amerikāņu futbolā

ViesiMājniekiRezultāts
SomijaLielbritānija28:7
DānijaAustrija15:40
LielbritānijaFrancija9:42
ZviedrijaDānija30:20
#KomandaSUNZPAP
1.Francija1100+332
2.Somija1100+212
3.Lielbritānija2002-540
#KomandaSUNZPAP
1.Austrija1100+252
2.Zviedrija1100+102
3.Dānija2002-350

Izmantotie resursi:
FOOTBALL 2018 – IFAF EUROPEAN...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja