Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Amerikāņu futbola EČ finālā spēlēs Austrija un Francija

Juris Miņins
Juris Miņins

Amerikāņu futbola EČ finālā spēlēs Austrija un Francija
Foto: jenkkifutis2018.fi

Šodien tika aizvadītas divas pēdējās Eiropas čempionāta amerikāņu futbolā grupu turnīra spēles, pēc kurām noskaidrojās, ka par zeltu cīnīsies Austrijas un Francijas izlases.

Dienas pirmajā spēlē tikās Austrija un Zviedrija, kur austrieši, protams, bija šīs cīņas favorīti. Jāsaka, ka nevienā brīdī arī neradās šaubas par viņu spējām un pārspēku, jo jau pēc divām izspēlēm (veiksmīga sitiena atgriešanas un vienas piespēļu izspēles) un aptuveni 30 sekundēm mačā viņi guva savu pirmo piezemējumu, kas bija tikai sākums tam "ceļarullim", kas beigās svinēja uzvaru ar 41:3.

Austrijas izlase guva piecus piezemējumus un divus brīvsitienus uz ko zviedri atbildēja vien ar trim punktiem un tuvāk par sešu jardu līniju pie savu šīsdienas oponentu ieskaites laukuma nemaz nepietuvojās.

Līdz ar to Austrija, uzvarot abās spēlēs, izcīnīja pirmo vietu A grupā, kamēr Zviedrija, kurai uzvaras un zaudējumi tika dalīti uz pusēm, parīt cīnīsies par trešo vietu. Abu komandu pretinieki noskaidrojās dienas vēlajā spēlē.

Tajā spēkiem mērojās abas līdz šim nezaudējušās komandas – Francija un Somija. Pirms spēles par cīņas galvenajiem favorītiem tika saukti somi, jo, lai arī kopumā abas komandas ir spēkos līdzīgas, somi spēlē mājās un tam bija jābūt būtiskam argumentam

Jāsaka, ka spēle izvērtās ne gluži tā kā bija paredzēts. Noslēguši pirmo ceturtdaļu bez gūtajiem punktiem, otrajā pirmo un vienīgo rezultatīvo uzbrukumu izveidoja Francijas izlase. Otro puslaiku iesākot, somi, kuri mača laikā paspēja arī nomainīt saspēles vadītāju, izlīdzināja rezultātu, taču tad sekoja divi Francijas izlases piezemējumi, viens pēc piespēles, bet otrs pa zemi un īsā brīdī mājieki nonāca iedzinējos ar 7:21.

Mača izskaņā mājnieki gan veica lielisku draivu un atspēlēja septiņus punktus, taču viņiem pietrūka laika vēl vienam tikpat labam uzbrukumam, turklāt, arī īsais sitiens maču atsākot, ko gan nācās atkārtot abpusējā pārkāpuma dēļ, nebija veiksmīgs.

Tas nozīmēja tikai to, ka Francija ir uzvarējusi un kopā ar Austriju pēc divām dienām noskaidros šī Eiropas čempionāta labāko komandu. Somiem tikmēr būs jācīnās pret Zviedriju mačā par trešo vietu, bet Dānija un Lielbritānija cīnīsies par nepalikšanu pēdējā pozīcijā.

2018. gada Eiropas čempionāts amerikāņu futbolā

ViesiMājniekiRezultāts
SomijaLielbritānija28:7
DānijaAustrija15:40
LielbritānijaFrancija9:42
ZviedrijaDānija30:20
AustrijaZviedrija41:3
FrancijaSomija21:14
#KomandaSUNZPAP
1.Francija2200+404
2.Somija2101+142
3.Lielbritānija2002-540
#KomandaSUNZPAP
1.Austrija2200+634
2.Zviedrija2101-282
3.Dānija2002-350

Izmantotie resursi:
FOOTBALL 2018 – IFAF EUROPEAN...