Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

NFL "Hārvija" dēļ atceļ spēli Teksasā

Juris Miņins
Juris Miņins

NFL "Hārvija" dēļ atceļ spēli Teksasā
Plūdi Hjūstonas ielās
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās futbola līgas (NFL) vadība ir paziņojusi, ka ceturtdien paredzētā pirmssezonas pārbaudes spēle starp Dalasas "Cowboys" un Hjūstonas "Texans" nenotiks ārkārtas laikapstākļu dēļ.

Spēlei starp divām Teksasas komandām sākotnēji bija jānotiek šajā ceturtdienā, "NRG Stadium" arēnā, taču plūdu dēļ šo cīņu pārcēla un Ārlingtonā esošajā "AT&T Stadium" arēnu, kas ir mājas laukums "Cowboys" komandai, taču sakarā ar to, ka Teksasas štatu ir skārusi vētra "Hārvijs", kā rezultātā šobrīd štatā bez mājām ir palikuši vairāki desmiti tūkstošu iedzīvotāju, kā arī ir radušie lieli plūdi, pārrauti dambiji un radušās citas problēmas un saprotot, ka šādā situācijā aizvadīt pārbaudes spēli nebūtu pareizi, NFL nolēma atcelt šo maču.

"Texans" komanda, kas jau bija ieradusies spēles vietā, arī uzreiz paziņoja, ka tiklīdz atradīs drošāko ceļu uz mājām, tā dosies atpakaļ uz Hjūstonu.

Jāpiebilst, ka līdz ar šīs pārbaudes spēles atcelšanu, Hjūstonas "Texans" vienībai šajā pirmssezonā būs aizvadīti vien trīs pārbaudes mači, ierasto četru vietā. Dalasas "Cowboys" gan ir aizvadījuši četrus, jo piedalījās pirmajā, Slavas zāles spēlē.

Tāpat NFL arī apsvēra iespēju atcelt Ņūorleānas "Saints" un Baltimoras "Ravens" maču, jo arī "Saints" štatā, Luiziānā, vētra ir nodarījusi lielus postījumus, taču komandas vadība apliecināja, ka spēle notiks ieplānotajā vietā un laikā.

Kas attiecas uz Teksasas komandu maču, tad uz to jau tika pārdotas aptuveni 40 tūkstoši biļetes. "Cowboys" menedžments jau ir paziņojis, ka visiem, kas to vēlēsies, viņi atmaksās iztērēto naudu, bet visi par biļetēm savāktie līdzekļi, uz kuriem īpašnieki nepieteiksies, tiks novirzīti labdarībai, t.i., vētras seku novēršanas fondam.

Jāatzīmē, ka abu komandu spēlētāji ar sapratni uzklausīja šo ziņu, vienojoties, ka šobrīd štatā ir daudz svarīgākas problēmas par futbolu. Interesanti, ka Teksasas un arī citu štatu profesionālo komandu spēlētāji un īpašnieki jau ir ziedojuši lielas naudas summas vētras radīto postījumu seku novēršanai, bet "Texans" atpazīstamākais spēlētājs Džeidžeijs Vats ir iesaistījies ziedojumu vākšanas akcijā un ar viņa palīdzību ir sakrāti jau vairāk kā pieci miljoni ASV dolāru.

Interesanti, ka štata beisbola komandas, Hjūstonas "Astros" un Teksasas "Rangers" gan savu savstarpējo maču sēriju neatcēla, vien pārcēla tās norises vietu un cīņas notiek Floridas štata Seitpītersbergas pilsētā.

Izmantotie resursi:
https://www.nfl.com/