Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Igaunis Rūss noslēdz savu 10 gadus ilgo NFL karjeru

Juris Miņins
Juris Miņins

Igaunis Rūss noslēdz savu 10 gadus ilgo NFL karjeru
Maikls Rūss
Foto: kickoffcoverage.com

Viens no nedaudzajiem baltiešiem Nacionālajā futbola līgā (NFL), Igaunijā dzimušais Maikls Rūss ir paziņojis par savas 10 sezonu ilgās karjeras beigām.

Kā galveno iemeslu sportista karjeras beigām pats 32 gadus vecais Rūss min ceļgala savainojumu, ko guva pagājušsezon, piektajā spēļu nedēļā, un kas viņam nozīmēja priekšlaicīgas sezonas beigas.

Maikls Rūss NFL ienāca 2005. gadā un pieteica sevi kā ļoti labu uzbrukuma līnijas spēlētāju. Par viņa kvalitātēm liecina arī tas, ka uzbrukuma līnijas bloķētājs NFL līmenī visās spēlēs, kurās viņš piedalījās bija izgājis Tenesī "Titans", savas vienīgās komandas, sākumsastāvā. Par igauņa karjeras augstāko punktu var saukt 2008. gada sezonu, kad viņš iekļuva NFL "Pro Bowl", kas ir analogs "All-Stars" mačam.

Tāpat tieši 2008. gadā Rūss nopelnīja vislielāko naudu – vairāk kā 13 miljonus ASV dolāru. Savukārt pamatalgā naudīgākie bija pēdējie pieci gadi, kad viņa pamatalga izauga no 4.6 līdz 6.6 miljoniem. Karjeras kopējie ienākumi ir lēšami nepilnos 47 miljonos ASV dolāru.

Jāpiebilst, ka Rūss ir iegājis vēsturē ne tikai kā viens no retajiem baltiešiem NFL vai kā 2008. gada sezonas izcilnieks. Tā kā savus studentu gadus Maikls aizvadīja Austrumvašingtonas universitātē, tad viņš arī bija viens no galvenajiem sponsoriem tās futbola komandas stadiona rekonstrukcijā. Lai arī kopumā arēna ir samērā maza (uz šo brīdi 8.6 tūkstoši skatītāju), tā ir visai atpazīstama, jo, pretēji ierastajam, pats spēles laukums ir nevis zaļš, bet gan sarkans. Jāpiebilst, ka tieši lielā ziedojumu apmēra dēļ (tie arī tika novirzīti laukuma seguma nomaiņai) stadions tika nosaukts Maikla Rūsa vārdā, proti, "Roos Field".

Pati Tenesī "Titans" komanda, kura šobrīd pārdzīvo ne tos labākos laikus, jau bija laicīgi gatavojusies šādam situācijas pavērsienam, jo pagājušā gada draftā izvēlējās kreisās puses bloķētāju Teiloru Līvmanu, kurš pašlaik ir vienīgais nopietnais kandidāts uz spēlēšanu pamatsastāvā, tā kā "Titans" tikko kā paziņoja, ka pārtrauc darba attiecības ar vēl vienu līnijnieku Maiklu Oeru (viņa dzīvesstāsts var būt zināms pēc filmas populārās "The Blind Side").

Interesanti, ka pašlaik Baltijas valstis NFL pārstāv tikai viens sportists un arī viņš ir no Igaunijas. Bijušais pasaules čempions un rekordists dažādās vieglatlētikas disciplīnās jauniešu vecumā, Marguss Hunts, kurš pārstāv Sinsinati "Bengals" komandu.

Kā arī...

Pašlaik NFL notiek aktīva sastāvu tīrīšana un bez tālākajiem rezervistiem "zem grieziena" paliek arī kāda aizgājušo gadu zvaigzne. Pašlaik bez komandām ir virkne ar pussargiem – Kriss Džonsons, Redžijs Bušs, Deandželo Viljamss, Peitons Hiliss. Tāpat šodien par līgumattiecību pārtraukšanu ar Stīvenu Džeksonu paziņoja Atlantas "Falcons". Jāpiebilst, ka Džeksons uz šo brīdi ir pats produktīvākais aktīvais pussargs NFL, jo viņa kontā ir 11388 jardi, bet tuvākais sekotājs ir Frenks Gors, kurš pašlaik ir brīvais aģents.

Tāpat līgumi ir lauzti ar tādiem spēlētājiem kā Džeikobijs Džounss, Eidžejs Hauks, Teds Gins, Entonijs Fasano, Braiens Hārtlains.

Savukārt no Indianapolisas "Colts" atlaistajam Rikijam Žan Frankam ir uzmaidījusi veiksme un viņš noslēdza jaunu vienošanos, šoreiz ar Vašingtonas "Redskins".

  -2 [+] [-]

, 2015-02-27 20:25, pirms 9 gadiem
Nesaprotams sporta paveids

  +1 [+] [-]

, 2015-03-11 21:30, pirms 9 gadiem
erred rakstīja: Nesaprotams sporta paveids
Tāpat kā es nesaprotu renes šļūkšanu. ^_^