Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Laks šokē NFL un īsi pirms sezonas sākuma paziņo par karjeras beigām

Juris Miņins
Juris Miņins

Laks šokē NFL un īsi pirms sezonas sākuma paziņo par karjeras beigām
Endrjū Laks
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās futbola līgas (NFL) komandas Indianapolisas "Colts" saspēles vadītājs Endrjū Laks šodien ir pārsteidzis teju visu Ziemeļamerikas sporta sabiedrību, jo paziņojis, ka noslēdz savu profesionālā amerikāņu futbolista karjeru.

29 gadus vecais Endrjū Laks šodien, pēc Indianapolisas "Colts" trešās aizvadītās pārbaudes spēles pret Čikāgas "Bears", paziņoja, ka ir nolēmis likt punktu profesionālajam amerikāņu futbolam. Kā galveno iemeslu saspēles vadītājs minēja biežos savainojumus, kas viņu vajā pēdējo pāris sezonu laikā. Jāpiebilst, ka pašā spēlē Laks nepiedalījās, jo pašlaik atlaba no potītes savainojuma.

2012. gada NFL draftā bijušais Stenfordas koledžas students Endrjū Laks tika izvēlēts ar pirmo numuru un viņam paredzēja spožu nākotni, turklāt "Colts" cerēja, ka Laks spēs aizstāt leģendāro Peitonu Meningu.

Jāsaka, ka kopumā Laks arī tiešām demonstrēja ļoti labu spēli, par ko liecina arī četras "Pro Bowl" izvēles sešu sezonu laikā, tiesa, viņa karjera pamatīgi izmainījās 2015. gadā, kad spēlētājam sākās savainojumi – nieru un ribu, kā arī pleca savainojumi viņam lika izlaist kopumā 26 spēles, ieskaitot visu 2017. gada sezonu.

Arī pēc atgriešanās laukumā, kas izvērtās tik pārliecinoša, ka NFL Endrjū Laku aizvadītajā sezonā apbalvoja ar "Labākās atgriešanās" balvu, bet "Colts" aizkļuva līdz izslēgšanas maču otrajai kārtai, saspēles vadītājs mocījās ar dažādām veselības problēmām, jo, kā minēts, šajā starpsezonā viņš arī vairāk bija komanda ārstu, nevis galvenā trenera, rīcībā.

Savas NFL spēlētāja karjeras laikā Endrjū Laks ir aizvadījis 86 mačus, uzvarot 53 no tiem, atdevis 2000 precīzas piespēles (no 3290 mēģinājumiem), bet 171 piespēle beigu beigās arī izrādījās rezultatīva. Kopumā Laka kontā ir 23 671 ar piespēlēm gūtie jardi un 1590 jardi un 14 piezemējumi, ko saspēles vadītājs guva skrienot pats.

Tāpat interesants fakts ir tas, ka 2016. gadā, Endrjū Laks un Indianapolisas "Colts" bija vienojušies par sešu gadu un 140 miljonus ASV dolāru vērtu līgumu, kas viņu padarīja par tā brīža apmaksātāko NFL spēlētāju.

Indianapolisas komandai, kura pirmssezonas prognozēs, vēl ar Laku ierindā, tika saukta par stabilu izslēgšanas maču komandu, pašlaik ir diezgan grūti laiki, jo nedēļu pirms regulārās sezonas sākuma ir jārisina problēma ar to, kas spēlēs, iespējams, svarīgākajā pozīcijā. Pagaidām tiek runāts, ka tas būs Džeikobijs Brisets, kurš aizstāja Laku arī 2017. gadā.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/

     [+] [-]

, 2019-08-25 11:02, pirms 5 gadiem
Kaut kāda statistika ir, cik mums populāri ir raksti par amerikāņu futbolu vai beisbolu? Tīri interesei.

     [+] [-]

, 2019-08-25 11:25, pirms 5 gadiem
Grizzly rakstīja: Kaut kāda statistika ir, cik mums populāri ir raksti par amerikāņu futbolu vai beisbolu? Tīri interesei.
Statistika ir. Kaut kāda.

     [+] [-]

, 2019-08-25 17:01, pirms 5 gadiem
Bez Laka Kolti ir norakstīti..

     [+] [-]

, 2019-08-25 17:03, pirms 5 gadiem
P.S. Miņin, ja raksti par NFL, tad droši vari izmantot tādus terminus kā rushing yards utml, jo auditorija, kas lasa tavus rakstus tāpat ir lietas kursā, kas ko nozīmē.. Latviski pārtulkojot, sanāk tikai prāta mežģīšana...

     [+] [-]

, 2019-08-25 17:22, pirms 5 gadiem
Iespējams ka atbrīvosies kāda vieta LV fantasy līgā šosezon - būs arī laikam dalības maksa - ja ir interese, tad padodiet ziņu