Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

"Chiefs" uzvaru "Super Bowl" ASV ir vērojuši 99.9 miljoni skatītāju

Juris Miņins
Juris Miņins

"Chiefs" uzvaru "Super Bowl" ASV ir vērojuši 99.9 miljoni skatītāju
Foto: AFP/Scanpix

Ir kļuvis zināms, ka Nacionālās futbola līgas (NFL) 2019. gada finālspēli, kas zināma kā "Super Bowl", un kurā piedalījās Sanfrancisko "49ers" un Kanzassitijas "Chiefs" komandas (20:31), ASV teritorijā ir noskatījušies vidēji 99.9 miljoni skatītāju, jeb gandrīz katrs trešais ASV iedzīvotājs.

Kā ziņo Ziemeļamerikas mediji, ir apkopoti TV reitingi 2019. gada NFL sezonas finālmačam, kurā šogad tikās Sanfrancisko "49ers" un Kanzassitijas "Chiefs". "The Nielsen Company", kas aprēķina tā saukto Nīlsena reitingu, ir paziņojusi, ka šo spēli ASV teritorijā ir noskatījušies vidēji 99.9 miljoni skatītāju.

Šis rezultāts nozīmē, ka "Super Bowl" mačs, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, ASV ir kļuvis mazliet skatītāks, jo 2018. gada sezonas finālu vēroja vidēji 98.5 miljoni ASV iedzīvotāju. Tāpat šis ir pirmais gads kopš 2015. gada fināla, kad TV skatītāju auditorija ir augusi salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu. 2015. gadā finālu vēroja vidēji 114.4 miljoni skatītāju.

Tiesa, telekompānija FOX, kas šo spēli arī translēja, nāca klajā ar mazliet citiem datiem, proti, pēc viņu sacītā, finālmaču tiešraidē (vidēji) vēroja 102 miljoni skatītāju. Tiesa, šajā statistikā ir iekļauti arī tie, kas vērojuši spēli straumēšanas servisos un arī tie, kas oficiālo translāciju vēroja ar komentāriem spāņu valodā.

Par 2020. gada "Super Bowl" mača globālo auditoriju, t.i., ārpus ASV robežām pagaidām informācijas nav, taču ik gadu aptuveni trešā daļa no visiem NFL finālmača skatītājiem tiek klasificēti kā "ārzemnieki", t.i., pēc pēdējo gadu datiem tie varētu būt aptuveni 50 miljoni skatītāju visā pasaulē.

Atgādināsim, ka pašā spēlē, paveicot teicamu atspēlēšanos no desmit punktu deficīta, uzvaru svinēja Kanzassitijas "Chiefs" (31:20), bet par mača vērtīgāko spēlētāju kļuva "Chiefs" saspēles vadītājs Patriks Mahoumss.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/