Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Pasaulē vērtīgākais sporta klubs – Dalasas "Cowboys" no NFL

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Pasaulē vērtīgākais sporta klubs – Dalasas "Cowboys" no NFL
Daks Preskots. Foto: AP/Scanpix

Sporta biznesa pusei veltītais izdevums Sportico publicējis pasaulē vērtīgāko simts sporta klubu apkopojumu. Pirmā vieta tikusi amerikāņu futbola vienībai Dalasas "Cowboys", kam seko Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) trīs komandas.

Lai gan Dalasas "Cowboys" čempionu titulu nav izdevies izcīnīt kopš 1995. gada, neveiksmes laukumā nav ietekmējušas kluba vērtību – 9,2 miljardi dolāru. Tuvākās sekotājas nāk no NBA – Goldensteitas "Warriors" (8,3 miljardi), Ņujorkas "Knicks" (7,4) un Losandželosas "Lakers" (7,3). Piecinieku noslēdz pasaulē dārgākais beisbola klubs Ņujorkas "Yankees" (7,1).

No Amerikas Savienotajām Valstīm nāk pasaulē dārgākie 12 klubi, bet Top20 atrodamas 18 amerikāņu vienības. Vienīgie izņēmumi ir Mančestras "United" un Madrides "Real".

Dominējošākais sports ir amerikāņu futbols, jo no 32 komandām ārpus dārgāko klubu piecdesmitnieka atrodas tikai divas – Džeksonvilas "Jaguars" (51. vieta) un Sinsinati "Bengals" (53. vieta).

Dārgākais Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs ir Toronto "Maple Leafs", kura vērtība noteikta 2,65 miljardu apjomā. Tas dod tikai 82. vietu. Priekšā ir ne tikai virkne amerikāņu komandu un futbola klubu, bet arī divas F1 vienības – "Ferrari" un "Mercedes".

Džerijs Džounss 1989. gadā iegādājās Dalasas "Cowboys" par 150 miljoniem dolāru.

Izmantotie resursi:
https://www.sportico.com/valuations...