Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Alabama sezonu sāks kā ranga līderi

Juris Miņins
Juris Miņins

Alabama sezonu sāks kā ranga līderi
Foto: AFP/Scanpix

Šodien ir nopublicēts ASV Nacionālās koledžu atlētikas asociācijas (NCAA) rīkotā amerikāņu futbola turnīra pirmssezonas reitingi un pirmo vietu tajos ieņem aizvadītās sezonas čempioni Alabama.

Tā kā NCAA futbola čempionāts ir ļoti plašs un savā struktūrā neviendabīgs, tad, lai salīdzinātu dažādas komandas talkā tiek ņemtas nevis turnīra tabulas vai plika uzvarēto-zaudēto spēļu bilance, bet gan īpaši izveidots reitings, kuru sastāda vairāk kā 60 vadošie čempionāta apskatnieki un komentētāji.

Šis reitings tiek publicēts kā neilgu laiku pirms sezonas, tā arī pēc katras spēļu nedēļas un tieši pēc šī reitinga beigās arī tiek noteiktas tās četras komandas, kuras sezonas noslēgumā spēlēs koledžu futbola izslēgšanas mačos.

Pirms 2016. gada sezonas par ASV labāko futbola komandu ir nosaukta aizvadītās sezonas čempionvienība un pēdējo gadu viena no visspēcīgākajām koledžu komandām Alabamas “Crimson Tide”, kurus pirmajā vietā ierindoja 33 aptaujas dalībnieki. Savukārt otrajā vietā esošajiem Klemsonas “Tigers” pirmo vietu atvēlēja 16 balsotāji.

Pirmās vietas vēl bija saņēmušas Oklahomas, Floridas štata, LSU, Ohaio štata un Mičiganas komandas, kuras, attiecīgi ierindojas no trešās līdz septītajai pozīcijai.

NCAA futbola sezona pirmās divīzijas komandām sāksies 27. augustā, kad cīņu aizvadīs Havaju un Kalifornijas koledžu komandas.

AP Top 25 pirmssezonas reitings

#Komanda
1.Alabama
2.Klemsona
3.Oklahoma
4.Floridas št.
5.LSU
6.Ohaio št.
7.Mičigana
8.Stenforda
9.Tenesī
10.Notrdama
11.Ole Miss
12.Mičiganas št.
13.TCU
14.Vašingtona
15.Hjūstona
16.UCLA
17.Aiova
18.Džordžija
19.Luivila
20.USC
21.Oklahomas št.
22.Ziemeļkarolīna
23.Beilora
24.Oregona
25.Flordia

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader in Sports

Kura komanda uzvarēs 2016. gada NCAA futbola sezonā?

  • 2

  • 0

  • 4