Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Stenforda sezonu iesāk ar uzvaru pār Raisu

Juris Miņins
Juris Miņins

Stenforda sezonu iesāk ar uzvaru pār Raisu
Foto: AFP/Scanpix

Aizvadītajā naktī savas pirmās spēles ASV Nacionālās koledžu atlētikas asociācijas (NCAA) futbola čempionātā aizvadīja pirmās divīzijas FBS komandas un vienā no tām Stenfordas "Cardinals" ar 62:7 pārspēja Raisas "Owls".

NCAA futbola čempionāts aizvadītajā naktī sākās ar pieciem mačiem, viens no kuriem, starp Stenfordu un Raisu, tika izspēlēts Austrālijas pilsētā Sidnejā. Protams, ka jau pirms mača bija skaidrs, ka šīs cīņas favorīti ir Stenforda, kurus pirmssezonas komandu rangā ierindoja 14. vietā, taču tāpat bija skaidrs, ka Raisa nav tik vāja komanda, lai padotos vēl bez cīņas.

Stenfordas komandas viens no galvenajiem jautājumiem šajā starpsezonā bija kas spēs aizstāt Kristianu Makafriju, kurš iepriekšējās divās sezonās rādīja ļoti labu un vispusīgu sniegumu, kļūstot par "Cardinals" vienības zvaigzni, taču spēle pret Raisu visu salika savās vietās.

Braiss Lovs 13 reizes saņēma bumbu, lai nestu to pretinieku ieskaites zonas virzienā, kopā guva 180 jardus un vienu piezemējumu – tā bija pietiekoši laba atbilde visiem tiem, kas izteica bažas par Stenfordas komandas pussargiem.

Kellers Krasts, "Cardinals" saspēlnieks, realizēja 14 no 24 piespēlēm, guva 253 jardus un atdeva divas rezultatīvas piespēles, bet Kolbijs Pārkinsons, lai arī notvēra tikai trīs piespēles un guva 40 jardus, divreiz šīs Krasta piespēles nogādāja ieskaites zonā.

Ja mēs pievēršamies pašai spēlei, tad Stenforda darīja visu ko viņiem vajadzēja darīt, proti, darīja ko gribēja un savu pirmo un vienīgo rezultatīvo uzbrukumu Raisas vienība spēja noorganizēt tikai tad, kad rezultāts uz tablo vēstīja 55:0.

Jāpiebilst, ka uzvara ar 55 punktu pārsvaru Stenfordas komandai ir otrā lielākā tās pastāvēšanas vēsturē, bet 62 gūtie punkti sezonas pirmajā mačā ir labākais sasniegums kopš 1968. gada.

Tāpat šonakt maču aizvadīja Top25 ranga deviņpadsmitā komanda, Dienvidfloridas koledža, kas ar 42:22 pārspēja Sanhosē štata koledžu.

Latvijas futbolista Ralfa Rūsiņa Libertī štata koledžas komanda, kas spēlē FCS čempionātā, savu sezonu sāks 3. septembrī, kad viņiem nāksies izturēt spēcīgās Beiloras koledžas spiedienu.

NCAA, FBS 1. nedēļa

ViesiMājniekiRezultāts
StenfordaRaisa62:7
DienvidfloridaSanhosē št.42:22
HavajasMasačuseta38:35
Oregonas št.Kolorado št.27:58
Portlendas št.BYU6:20

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader in Sports

  +1 [+] [-]

, 2017-08-27 13:04, pirms 7 gadiem
Juri, tu nopietni domā, ka kādam izņemot tevi tas interesē?

  -1 [+] [-]

, 2017-08-27 13:31, pirms 7 gadiem
fcsanok rakstīja: Juri, tu nopietni domā, ka kādam izņemot tevi tas interesē?
Kamēr kāds domā un zīmē savus intereses rangus, es to varu apskatīt par katru konkrēto rakstu.
Interese par amerikāņu futbolu kopumā pēdējo 10 gadu laikā ir NENORMĀLI augusi un pašlaik svarīgākās NFL ziņas stabili izlasa apmēram tikpat cilvēku cik jebkuru citu "interesanto sporta veidu" ziņas (lai būtu pavisam skaidrs - NFL šobrīd interesē tik daudz cilvēku, ka tie brīžiem, kad līgā notiek kas interesants, sit pušu NHL rakstus).

Protams, ka šobrīd NCAA un CFL vidējam Latvijas sporta entuziastam nav zināmi čempionāti, taču, kad sāku rakstīt par amfutbolu tāpat bija ar NFL.

+

NCAA spēlē Latvijas futbolists, kurš dzimis, audzis un spēles pirmos soļus apguvis te, kas jau pats pa sevi ir interesants un uzmanības vērts gadījums.