Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Noslēgusies CFL pirmssezona, “Roughriders” atlaiž Jangu

Juris Miņins
Juris Miņins

Noslēgusies CFL pirmssezona, “Roughriders” atlaiž Jangu
Vinss Jangs
Foto: AFP/Scanpix

Šonakt ar Britu Kolumbijas “Lions” un Saskačevanas “Roughriders” maču (42:10) noslēdzās Kanādas futbola līgas (CFL) pirmssezona un jau nākošnedēļ komandas 60. reizi Kanādas profesionālā futbola ērā dosies cīņā par Greja Kausu.

Kanādas futbola līga, protams, nevar lepoties ar tādu atpazīstamību, kā tās dienvidu kaimiņi, Nacionālā futbola līga (NFL), taču pašā Kanādā šis turnīrs ir ārkārtīgi cienīts un kanādieši ar patiesu lepnumu izsakās par savu futbola čempionātu (Kanādas futbols gan mazliet atšķiras no amerikāņu futbola). Turklāt, CFL ir vieta, kuru kā pietiekoši labu esam atzīst tie spēlētāji, kuri nevēlas sēdēt dziļā NFL komandu rezervē vai arī tie, kuriem vajag “restartēt” savu karjeru, jo pēc būtības augstākā līmeņa amerikāņu futbola čempionātu, kurā tiktu spēlēts profesionāli, pasaulē nav nemaz tik daudz.

Kā jau ierasts, jūnijs ir tas laiks, kad komandas sāk savu gatavošanos sezonai un arī šis gads nebija izņēmums, vienības aizvadīja pa divām pārbaudes spēlēm, kurās centās tikt skaidrībā par savu nākotni, t.i., par sastāviem ar kādiem viņi dosies cīņā jau regulārajā sezonā.

Neskatoties uz to, protams, arī pārbaudes spēlēs svarīgs ir sportiskais aspekts un te ir jāpievēršas pārbaudes spēļu rezultātiem.

CFL pirmssezona

ViesiMājniekiRezultāts
LionsStampeders18:23
AlouettesArgonauts20:24
Tiger-CatsRedblacks29:30
Blue BombersRoughriders25:25
StampedersEskimos36:35
ReblacksAlouettes5:38
EskimosBlue Bombers38:38
ArgonautsTiger-Cats23:16
RoughridersLions10:42

Jāsaka, ka ar divām uzvarām pirmssezonu noslēdza vien pēdējo gadu regulāri starp favorītiem esošā Kalgari “Stampeders”, kā arī Toronto “Argonauts”, kuri mēģina kļūt par ievērojamu spēku līgas Austrumu konferencē. Zīmīgi, ka Vinipegas “Blue Bombers” pārbaudes mačos arī nezaudēja, viņu kontā divi neizšķirti, kas, tomēr, futbolā ir diezgan reta parādība.

Tomēr, pirmssezonas beigas parasti ir ļoti stresains laiks un tam par iemeslu ir apstāklis, ka tieši šajā laikā komandas paziņo sastāvus gaidāmajai sezonai. Kopumā gan jāsaka, ka uz šo brīdi lielu pārsteigumu nav, taču lielu šūmēšanos izraisīja bijušā koledžu futbola spīdekļa un NFL jaunās cerības Vinsa Janga atlaišana no Saskačevanas komandas.

Atgādināsim, ka Vinss Jangs šajā starpsezonā pievienojās “Roughraiders”, lai atgrieztos profesionālajā futbolā un pretendētu uz pirmā saspēlnieka vietu šajā vienībā, taču vienā no treniņiem bijušais Teksasas universitātes students traumēja augšstilba bicepsu un vairāk kopējos treniņos neparādījās un nevienā mačā arī nepiedalījās. Tieši tāpēc saukt šo atlaišanu par negaidītu, tomēr, nevajadzētu. Vai Jangs mēģinās iekļūt kādā citā CFL vai pat NFL komandā, pagaidām nav zināms.

Kādas izmaiņas vēl ir notikušas šajā CFL starpsezonā? Jau pieminētā Saskačevanas komanda ir tikusi pie jauna stadiona un tagad mājas spēles aizvadīs “Mosaic Stadium” arēnā, kurā var ietilpt līdz pat 40 tūkstošiem skatītāju.

Tāpat līgai faktiski jau ir nomainījies komisārs, jo 2015. gadā ievēlētais Džefrijs Oridžs piekrita atstāt amatu līdz ar jūnija mēneša noslēgšanos. Ja runājam par CFL kā organizāciju, ļoti svarīgi ir arī jauna spēļu translāciju pakalpojuma, “CFL International” ieviešana, kas paredzēta, lai CFL spēles varētu redzēt ārpus tradicionālajiem tirgiem.

CFL regulārā sezona sāksies 22. jūlijā, ar Saskačevanas “Roughriders” un Monreālas “Alouettes” cīņu. Savukārt sezonas noslēgums paredzēts 26. novembrī, kad jau 105. reizi Kanādas labākās futbola komandas cīnīsies par Greja kausu.

Izmantotie resursi:
https://www.cfl.ca/