Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Marejs dodas uz Filadelfiju, viņa vietu ieņems Makfadens

Juris Miņins
Juris Miņins

Marejs dodas uz Filadelfiju, viņa vietu ieņems Makfadens
Demarko Marejs (ar bumbu)
Foto: AFP/Scanpix

Aizvadītās sezonas Nacionālās futbola līgas (NFL) produktīvākais pussargs Demarko Marejs, kurš pārstāvēja Dalasas "Cowboys" komandu nu ir vienojies ar Filadelfijas "Eagles".

Demarko Marejs un Filadelfijas "Eagles" vienojās, ka pussargs komandu pārstāvēs nākamās piecas sezonas par ko komanda spēlētāja kontā varēs iemaksāt līdz pat 40 miljoniem ASV dolāru, no kuriem 20 ir garantētie.

28 gadus vecajam Marejam iepriekšējā bija neapšaubāmi labākā no četrām Dalasā aizvadītajām sezonām, jo viņš sezonu sāka ar astoņām spēlēm, kurās guva vismaz 100 jardus, sērija aprāvās devītajā nedēļā, pret Arizonas komandu, taču tad atkal sekoja divas 100+ jardu spēles, bet kopā sezonā tādas bija 12. Regulārā turnīra noslēgumā Marejs kļuva par sezonas produktīvāko uzbrucēju skrienot, jo bija iekrājis 1845 jardus. Tāpat viņa kontā 13 piezemējumi.

Demarko Marejam Čipa Kellija vadītajā komandā būs jāaizstāj Lašons Makojs, kurš nu priecēs Bufalo fanus. Savukārt pašu Mareju Teksasas komandā aizstāt mēģinād Darens Makfadens. Ilggadējais Oklendas "Raiders" pussargs noslēdza divu sezonu ilgu un 5.85 miljonus vērtu vienošanos. Lai arī 2008. gadā Makfadens tika draftēts ar kopējo ceturto numuru, septiņās NFL sezonās viņš nav parādījis no sevis gaidīto spēli, jo savainojumu dēļ, tikai pagājušgad spēja aizvadīt visus 16 mačus, bet vienīgā 1000 jardu sezona nu jau 27 gadus vecajam Arkanzasas universitātes absolventam ir datējama ar 2010. gadu.

Paturpinot pussargu tēmu, turklāt, pussargu, kas pastarpināti ir iesaistīti iepriekšējās spēlētāju pārejās, jāsaka, ka Sīdžejs Spillers, kurš iepriekš pārstāvēja Bufalo "Bills", nu ir pievienojies Ņūorleānas "Saints". Līgums ir noslēgts uz četrām sezonām, taču finansiālie tā aspekti pagaidām nav zināmi.

Tomēr, ne jau tikai pussargus aizvadītajā NFL brīvo aģentu tirgus dienā komandas pirka. Sava tiesa tika arī citu pozīciju spēlētājiem. Tā par vienu no lielākajiem pārsteigumiem parūpējās Sentluisas "Rams", kuri vienojās ar aizsardzības līnijas spēlētāju Niku Feirliju. Feirlijs iepriekš spēlēja Detroitā, taču viņa sniegums bija ļoti nestabils. "Lions" atteicās pagarināt ar viņu līgumu, tāpēc Sentluisa, piedāvājot piecu miljonu līgumu, uz vienu sezonu ir nolēmusi pārbaudīt to cik ļoti Feirlijs varēs palīdzēt viņu jau tā visai iespaidīgajai aizsargu pirmajai līnijai.

Tenesī "Titans" brīvo aģentu tirgus trešajā dienā uzspīdēja ar diviem līgumiem – tika nolīgts balsta uzbrucējs Entonijs Fasano un otrās līnijas aizsargi Braiens Okrapo un Deriks Morgans. Jāpiebilst, ka abi divi spēlē ārējo lainbekeru pozīcijās. Savukārt Ņujorkas "Jets" nostiprināja savu aizsardzības ārmalu savās rindās uzņemot vēl vienu "pazudušo dēlu", Antonio Kromartī.

Lai arī ir pierasts, ka brīvo aģentu tirgus ir laiks, kad sportisti saņem jaunus darba piedāvājumus, daudziem tas ir laiks, kad līgumi tiek lauzti, tāds liktenis ir piemeklējis daudzus. Tā, piemēram, Indianapolisas "Colts" vairs nevēlas turpināt sadarbību ar pussargu Trentu Ričardsonu uz kuru savulaik tika liktas lielas cerības, bet Dveins Bovs, kurš ik pa laikam iekūlās nepatikšanās ar likumu, vairs nav vajadzīgs Kanzassitijas "Chiefs". Visbeidzot Lails Sendelins, kurš septiņās iepriekšējās sezonās bija cementējis Arizonas "Cardinals" uzbrukuma līnijas centru, arī izrādījās komandai nevajadzīgs.

Pašlaik, pēc trim aizvadītām NFL brīvo aģentu tirgus dienām gandrīz vai visi vadošie spēlētāji nu ir atraduši komandas. Tiesa, interesantā situācijā ir nonācis bijušais Karolīnas "Panthers" aizsardzības līnijas ends Gregs Hārdijs, kurš vēl aizvien ir diskvalificēts un nav zināms kad viņam tiks ļauts spēlēt (Hārdija uzvārds ir ievietots tā sauktajā "Līgas komisāra izņēmuma gadījumu sarakstā"), taču noslēgt jaunu līgumu viņš drīkst. Protams, ka šāda situācija ir ievērojami samazinājusi interesi par spēlētāju, taču neskatoties uz to ir vienības, kas gatavas riskēt. Tiek ziņots, ka kopumā sešas komandas apsver iespēju nolīgt neapšaubāmi talantīgo futbolistu, taču pagaidām neviena no pārrunās iesaistītajām pusēm nevēlas atklāt šīs komandas.

Izmantotie resursi:
NFL.com - Official Site of the National...
ESPN: The Worldwide Leader In Sports

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-03-13 21:00, pirms 9 gadiem
lol22 rakstīja: zbal,kāpēc marejam vajadzēja aiziet
Spēlējot vienā divīzijā ar DAL, viņam būs iespējas atgriezties Ārlingtonā.
Tik vai tā uzņemšana būs silta, to es gan neņemos prognozēt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-03-13 21:43, pirms 9 gadiem
Dzoniy rakstīja: Tā līnija paņēma visu uz sevi-Marejam tik atlika skriet. Tur viss būs kārtībā. Mūsdienās ir izdevīgāk draftēt jaunu RB, nevis pārmaksāt vecajam. Es it nemaz neuztraucos, jo Cowboys ir viena no TOP līnijām līgā-aiz tās pat MakFadens/Rendls/Dunbars vai kāds rūkijs(nebrīnītos par kādu no Gurley, Coleman, Gordon) savāks labus jardus pie tam par krietni lētākām summām.
Es gan vairāk domāju, ka DAL būs RB draftpiks, jo Makfadens, lai arī nav slikts, bet agrā jaunībā vispār tika saslavēts nenormāli, ir jau karjeras norietā (tā arī neuzspīdējis, ja nu kas) esošs RB. 7 sezonas, pilnas ar dažādām traumām, tomēr dos par sevi zināt... un ja līdz šim viņš nav uzspīdējis, nez vai, pat ar labu OL sāks spīdēt. Iespējams, ka stati būs nedaudz labāki, bet uz to baigi neieteiktu cerēt.

Iepriekšējā sezonā, pat kad Džonss-Drū bija savainots, Dženingss - atbrīvots, Makfadens knapi knapi nosargāja pirmā RB vietu, lai arī tas bija nomināli, jo Lataviuss Marejs viņam atņēma daļu keriju.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-03-13 23:00, pirms 9 gadiem
Dzoniy rakstīja: Es jau savā komentā rakstiju par RB draftēšanas iespēju. Tas ir skaidrs, ka kāds tiks draftēts, bet ir jautājums-kurā kārtā. Jo ļoti liela vajadzība ir pēc pāris DL džekiem.
Lai gan es nekādus brīnumus no MakFadena negaidu, būs interesanti redzēt, ko viņš spēj aiz labas līnijas. Protams, visticamāk, viņš arī Dallasā dalīs kerijus, bet viņš ir krietni dinamiskāks nekā Marejs un ja OL atbrīvos tādas pašas šosejas MakFadenam, kā pagājušajā sezonā Marejam, sezona varētu izvērsties tīri interesanta.
A ko viņš jau var parādīt ar tādu medicīnas karti un 7 gadiem NFL? Viņš vēl aizvien ir nestabils game-to-game griezumā, viņš vēl aizvien savus plusus neizmanto (ko nevarētu teikt par Mareju)... labāk nebūs. Ja DAL ir gatava dalīt kerijus starp 2-3 RB, no kuriem viens būs labs rokijs, tad ok, taču tādā gadījumā šai rotācijai tiešām jābūt ļoti stiprai, jo viens pats Makfadens nebūs vilcējs (Oklendā pirms gada arī gribēja sataisīt 2 RB rotāciju, bet kas no tā sanāca...).

Jā, Marejs ir ātruma-spēka RB, kā dēļ pats dabū arī ciest, taču... pēdējās 2 sezonas viņam bija ļoti ok.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-03-14 14:41, pirms 9 gadiem
Dveins Bovs ir brīvs, aiziet Cincy!!!

Ticiet man, DMC jau sezonas sākumā paliks aiz Rendla muguras.
DAL vietā labāk būtu paķēris Moreno, Ridliju, Bredšavu vai sliktākajā gadījumā Pjēru Tomasu